Forum » Omrežja in internet » Problem v domacem omreju
Problem v domacem omreju
Bobek ::
Lepo pozdravljeni ... iscem pomoc in sem se obrnil na slotech mojstre, ker mi vsakic pomagajo
oky, mam problem z domaco mrezo, v mrezi imam 3 masine, vezane preko switcha, na njih tecejo XP-ji. Mreza je ze pravilno delovala, lahko sem gledal v vse racunalnike itd. Sedaj pa sem na enem na novo namescal XP-je in sedaj v ta racunalnik ne morem pogledati, torej ko sedim za drugim racunalnikom in bi rad podatke iz tega ko ima nove xpje ne morem v njega. podatki pa so nastavljeni na "sharanje". Na tem racunalniku, na katerem so na novo namesceni winsi sem imel gor tudi firewall, potem pa sem ha uninstalirla, ker sem mislil da ga je motil, a sedaj ni nic bolse. Vsi pa so nastavljeni za isto "workgrupo", imajo isto masko podomrezja in prehod.
Prosil bi ce kdo ve kaj naredit, da mi pomaga.
Hvala!
oky, mam problem z domaco mrezo, v mrezi imam 3 masine, vezane preko switcha, na njih tecejo XP-ji. Mreza je ze pravilno delovala, lahko sem gledal v vse racunalnike itd. Sedaj pa sem na enem na novo namescal XP-je in sedaj v ta racunalnik ne morem pogledati, torej ko sedim za drugim racunalnikom in bi rad podatke iz tega ko ima nove xpje ne morem v njega. podatki pa so nastavljeni na "sharanje". Na tem racunalniku, na katerem so na novo namesceni winsi sem imel gor tudi firewall, potem pa sem ha uninstalirla, ker sem mislil da ga je motil, a sedaj ni nic bolse. Vsi pa so nastavljeni za isto "workgrupo", imajo isto masko podomrezja in prehod.
Prosil bi ce kdo ve kaj naredit, da mi pomaga.
Hvala!
--- Wonderful Days ---
- premaknil iz Pomoč in nasveti: ToniT ()
Ja, racunalnik vidim v omrezju, ko pa kliknem na njega pa napise da je dostop zavrnjen.
--- Wonderful Days ---
pajac ::
Si morda kake userje pretiku, kasna dovoljenja nastavlju na novi masini...
SP 2?
SP 2?
HA!..Tega pa nima še nihče!! ;p
userje nism pretiku, no vsaj ne da bi vedu, prav tak tud nism nc nastavlu dovoljenja. Imam nalozen SP1, izkloplen firewall. Imel sem nalozen Kerio personal firewall, a sedaj sem brez in vseeno ne dela
--- Wonderful Days ---
ToniT ::
Pa imaš vse uporabnike nastavljene na novem računalniku? Imajo ti uporabniki gesla? Kajti dostop do win XP preko mreže je privzeto možen samo z geslom.
hruske ::
nastav si "simple file sharing", potem pa daj v skupno rabo eno mapo in klikni "just enable file sharing", pa bos dostopen. Malo zgooglaj še.
Kalkulator nove omrežnine 2024 - https://omreznina.karlas.si/Kalkulator
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | skupna raba(v omrežjuOddelek: Omrežja in internet | 3808 (3157) | Kankan |
» | računalnik zahteva geslo, ki ga nisem določilOddelek: Omrežja in internet | 2810 (2370) | vbohinc |
» | Wireless domače omrežjeOddelek: Omrežja in internet | 2737 (2411) | moho1 |
» | kako imeti na mrezi 3 racunalnike, da od tega 1 nima dostopa do drugih dvehOddelek: Omrežja in internet | 3348 (2770) | Pyr0Beast |
» | Windows XP mreza errorOddelek: Pomoč in nasveti | 1823 (1556) | aliado |