» »

Po dolgem casu mi jo je racunalnik zagodel :((

Po dolgem casu mi jo je racunalnik zagodel :((

Pat_MaGroin ::

Pozdrav!

Imam sledeci problem.

Racunalnik je delal OK, nato sem ga rebootal. Reboot se je ustavil pri verziji BIOSA in napisal je se kateri procesor imam. Dalje ni slo. Resetiral sem BIOS, pomenjal rame po slotih, NIC.

Racunalnik dela tole: prizgem, pokaze se kater proc je, nato se reboota, se spet ustavi pri procu in ne gre dalje. Ce pritisnem delete (BIOS), se nic ne zgodi. Po kaksne 5-10 minutah me vrze v BIOS.

Ker sumim, da je sla plata (MSI K7T Turbo2 kt133a chipset) me zanima, kero plato nej kupim, da podpira SDR rame (ali pa vsaj, da podpira SDR+DDR) ?

LP,

Sebastijan

EDIT1: Ko pocakam 10 minut na boot screenu, zacne steti ram (presteje pol premalo), nato se FULLL pocasi boota ..in pride v winse ....

Weird ...

WarpedGone ::

Hmm neki je definitivno crknilo.

Poskusi tole: dob nek primerljiv delujoč kompjuter in z njim sprobabi kos za kosom svoje mašine.
Najprej dej vanj svoj proc. Če je vse OK pol dej not svoj ram, pol svojo grafo in tako z vso periferijo.
Če bo na drugi plati vse delal ok pol je jasno da je šla plata, če se naenkrat problem pojavi na drugi mašini je crknilo to kar si nazadnje prestavu.

Za SDRAM predlagam ECS k7s5a. Supr plata za svojo ceno s Sis735 čipsetom. Kt133A nima za burek proti njej.
Lastne izkušnje.
Zbogom in hvala za vse ribe

Pat_MaGroin ::

Je ta ECS se naprodaj?

Je pa smesno. Rabi ene 15 minut za boot winsov ..tam pa dela vse ok (na prvi pogled). net je ok..muska dela..diski delajo ...cakam, ce bo friznalo kej ...zelo cudno...

LP,

S.

_Dejan_ ::

ja k7s5a je supr plata za svojo ceno sem jo mel tut jst in se jo da tudi supr modat( V- core, V ram, PLL mod- fsb 200Mhz)
ASUS P5E3, INTEL Q6600(3000Mhz 333x9), ATI HD 2600XT,
A-Data 4x2GB PC3-10700H(9-9-9-24-2T),LSI 9260-8i,
4x OCZ Vertex Turbo 30GB(RAID10), 3x1TB (RAID1+Spare)

Spajky ::

Dej pojd v Bios in preveri, če se ni izklopil bilo kako CPU L2 cache (mora bit enabled!). 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ASRock dobi nagrado od Intela

Oddelek: Novice / Matične plošče
454770 (3121) Šimpanz
»

VIA, izpovej se nam!

Oddelek: Novice / Matične plošče
392973 (2973) MrStein
»