» »

Kolko bi zaracunali

Kolko bi zaracunali

Defero ::

Oj vsi

Mene pa zanima kolko bi vi zaračunali za takole stran
klik

Tody ::

40.000 sit jurja gor ali dol...

[MYTiX] ::

Hm jst pa ne bi dal cez 30k
podpis

Raw ::

Kontakt poprav. (ne pozene phpja)
I am what I am and I do what I can

tec ::

siolov freeweb nima phpja

drugace pa jest tudi ne bi dal vec kot 30k. Sej dela je neki vlozenga, ampak design je pa cist brezveze. Nekaj pobrano iz drugih sajtov, nekaj nametano in spacano na hitro. Se da pa tole zelo hitro polepsat in bo prec 30k vec :-)

beerhunter ::

Da ne odpiram nove teme - kolk bi pa bila vredna tale:

Klik!

Sicer še ni končana, je le osnutek, ker še ni na komercialnem serverju še ne dela php, ni domene itd. Ampak tako nekako bo zadeva izgledala ko bo končana. Aja, pa forum bo tud.
-----
"Gee, I thought we'd be a lot higher at MECO!"
Steven Hawley after STS-41D's pad abort 4 seconds before liftoff

alesrosina ::

obe strani bi ble tko, še zmerno vredu, če bi jih gledal pred kšne 7-10 leti. Jst osebno, če bi bil naročnik, bi izdelovalcu strani samo rekel "ne hvala". Tko da po moje za take strani ne morš računat niti 10 jurijev. Če se drugače izrazim: malce se še uči preden začneš kasirat za pejđe. Ne morš kr ta prvo stran it prodajat, najprej se je treba mal naučit pa to.

Za ta drugo (beerhunter) bi rekel isto, čeprav je za oddtenek boljša. Čeprov so brezveze notr iframe-i, logotip je totalno grd, da ne govorim da se barvno niti slučajno ne sklada. Tud font na začetni strani so krneki okrašeni za brezveze. Tudi pri oblikovanju strani naj velja načelo KISS (keep it small and simple). Ne glede na to, stran ni vredna prodaje.

beerhunter ::

@ ASPmaster:

No čist iz firbca in/ali neznanja: kaj pa je narobe z iframe-i? Praviš da so brezveze. Ali je kaj funkcionalno narobe z njimi ali pač niso "in"?

Pa kako bi drugače naredil da pri obširnejši strani, ko jo je treba scroll-at, ostane glava z logotipom vidna na vrhu? Z "navadnimi" frame-i?

Logo je pač takšn kakršn je, to je logo naročnika in ne morem kaj velik pri tem. Tudi barve pa postavitev elementov so v skladu z njegovimi željami. Če pa imaš kak predlog pa kar povej, jaz nisem neki profi dizajner, in rade volje prisluhnem izkušenejšim.
-----
"Gee, I thought we'd be a lot higher at MECO!"
Steven Hawley after STS-41D's pad abort 4 seconds before liftoff

alesrosina ::

Hm, no ne vem zakaj ubistvu hoces, da se pri scrolanju se vedno vidi logotip? Amapk, iframe-i nekako ne pasejo na stran tako kot si jih ti uvrstil. Tam pac naredis tabelce, ce se zgornjega dela ne vidi, ko user scrolla dol, se ga pac ne vidi. Skratka, da ne dolgovezim, naredi tabelce (ali s cssji, odvisno kaj ti je lazje). In ja, iframe so v tem primeru, ki si joh ti uporabil popolnoma nefunkcionalni. Kaj pa ce ima obiskovalec naprimer manjso resolucijo in more potem 2x scrolat? Ali pa ce ima uporabnik vecjo resolucijo ima okoli prazn bel prostor - stran deluje popolnoma prazna, ceprav je na njej za vsaj 3 strani informacij. Tudi preglednost se zmanjsa.
Sej z samimi posameznimi elementi, ki jih imas na strani (knofi za meni, ozadje pod logotipom, ozadje pod anketo) delujejo cisto vredu, samo neka povezanost jim manjka. Nekako deluje, da si vzel neko temo od nekega ze pripravljenega portalskega sistema (npr. phpBB ali kaj drugega) in jo samo zalepil skupaj na to stran.
Se glede logotipa: ce si imel logotip že določen, potem delaš design okoli logotipa in ne obratno. Zelen tekst na modro podlago pac ne pase skupaj. Ce ze hoces ohranit te brve, potem obrni in naj bo logo na sivi podlagi in meni na modri. Čeprav je to bolj "volovska" rešitev. Zdej kako to izboljšat ... ne vem, jst delam take stvari čist po občutku. Pač nekakšno razmerje more bit na strani.
Pa se glede prve strani: kot prvo lahko recem: praznina. Krena slikca, ki o tem podjetju ne pove ničesar. Na prvo stran lahko daš naprimer kontaktne informacije (naslov, email, telefoni, ipd), kakšno slikco in morda novice oz. novosti.
Priporocam ti tudi, da se izogibas uporabi anket, ker sem skoraj preprican, da ko bo stran na interentu kaksnoleto, bo se vedno ista anketa. Pa tudi sicer - kaj bi lahko sploh dal kot vprasanje na eni predstavitveni strani podjetja? Edino kar bi bilo logicno je napr. kaksne "sezonske" ankete v smislu "kako ste zadovoljni z nasimi storitvami" ali kaj takega.

Tole bi blo na kratko nekaj.

beerhunter ::

Ja sej to glede dvojnega scrollanja pri manjših resolucijah maš prou, ampak nekak sem računal da je iframe visok 450px pa da se bo pri 800x600 še nekako izšlo.. Pri večjih resolucija je pa širina iframea itak procentualna (100%) tak da bi ga moral raztegnt čez cel ekran. Čeprav to potem lahko čisto pokvar postavitev vsebine iframea.

Sej pravim, da delam tako kot bi rad naročnik, in glava naj bi bila stalno vidna. Pa da vidiš originalni logotip - tale še kar dobr zgleda.

Če bo anketa čez eno leto ista nč zato - sej bomo čez eno leto še kar vodo pil, valjda. Sicer pa res nimam idej, kaj bi še na prvo stran dal, tud men se zdi da neki manjka.

Kar se pa designa (teme) tiče pa le moram povedat, da je čist moja - nisem nč kopiral. Če bi, bi blo mogoče boljše?
-----
"Gee, I thought we'd be a lot higher at MECO!"
Steven Hawley after STS-41D's pad abort 4 seconds before liftoff

alesrosina ::

no, če se spet obesim na te iframe .... pol vsaj ni treba met tisga rumenega roba okol iframe, pol pa se v dokumentu notr 2x preden se sploh zacne text. Ce ze vztrajas z iframei. Zdej to željo, da naj bo glava stalno vidna nekak ne razumem, ampak okej ... če hoče odganjat potencialne stranke z slabo izvedeno stranjo oz. ze samo idejo, pol okej .... jst bi jih poskušou prepričat, da to ni dobra odločitev.
Kar se tiče designa - nisem hotu rečt, da si kej kopiral al pa kej, samo hotu sem rect, da je izgled tak zelo standarden, malce unikatnosti ne bi skodilo. Pa tudi to, da elementi nekak ne sedejo skupaj ... zdej ce me vprasas zakaj .. hm, ne vem ce bi ti znal tocno povedat ....


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Download vsebine strani s JS

Oddelek: Izdelava spletišč
472379 (1677) MrBrdo
»

Stran znotraj strani

Oddelek: Izdelava spletišč
91421 (990) Tody
»

Oceni stran

Oddelek: Izdelava spletišč
472397 (1380) njok
»

Internet Explorer 7 le za XP (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Brskalniki
12010833 (7902) Road Runner
»

Kako izdelati spletno stran na osnovi tabele?

Oddelek: Izdelava spletišč
141936 (1674) Jackass

Več podobnih tem