Forum » Operacijski sistemi » linux install ne dela?
linux install ne dela?
mte ::
dan..
Sem se odločil narest en majhen serverček iz kosov starega pcja p200, 32mb ram, 2gb disk, ...Na glavnem pcju imam sicer gentoo ampak tudi zaradi manjših sistemskih zahtev sem se odločil, da bi poskusil na tem serverčku z debianom. Ampak nekaj mi je zelo čudno, namreč ko se install boota iz cdja ter ko pritisnem enter mi napiše samo "Uncompressing vmlinuz...." ali nekaj podobnega, no in po teh štirih pikah se vse ustavi. The End. Game Over. ok sem rekel, mogoče je kak kos slab, saj je vse staro. Potem sem probal še malo druge načine zagona (pač iz spiska ko pritisnem F3 ali nekaj podobnega) in je vse isto. Probam gentoo - isto, niti live cd se ne zažene. Ko sem že skoraj obupal, sem dal v cdrom Slo-Tech linux 1.0 in glej ga zlomka - sistem se mi je bootnil! (sicer se je pritoževal zaradi premalo rama ampak vseeno, napredek je očiten) No in ker ST linux dela, drugi dve distribuciji pa ne (oz. 3 - probal sem gentoo, debian woody in debian sarge) me matra firbec, zakaj je temu tako - če mi lahko zažene ST, zakaj ne še česa drugega?
A ima mogoče kdo kakšno idejo kako bi se lotil tega problema?
Hvala,
matej
Sem se odločil narest en majhen serverček iz kosov starega pcja p200, 32mb ram, 2gb disk, ...Na glavnem pcju imam sicer gentoo ampak tudi zaradi manjših sistemskih zahtev sem se odločil, da bi poskusil na tem serverčku z debianom. Ampak nekaj mi je zelo čudno, namreč ko se install boota iz cdja ter ko pritisnem enter mi napiše samo "Uncompressing vmlinuz...." ali nekaj podobnega, no in po teh štirih pikah se vse ustavi. The End. Game Over. ok sem rekel, mogoče je kak kos slab, saj je vse staro. Potem sem probal še malo druge načine zagona (pač iz spiska ko pritisnem F3 ali nekaj podobnega) in je vse isto. Probam gentoo - isto, niti live cd se ne zažene. Ko sem že skoraj obupal, sem dal v cdrom Slo-Tech linux 1.0 in glej ga zlomka - sistem se mi je bootnil! (sicer se je pritoževal zaradi premalo rama ampak vseeno, napredek je očiten) No in ker ST linux dela, drugi dve distribuciji pa ne (oz. 3 - probal sem gentoo, debian woody in debian sarge) me matra firbec, zakaj je temu tako - če mi lahko zažene ST, zakaj ne še česa drugega?
A ima mogoče kdo kakšno idejo kako bi se lotil tega problema?
Hvala,
matej
- spremenil: mte ()
mte ::
Hm mislim da to ne bo to, glede na to da sem iz debianovih mirrorjev vlekel iz direktorijev i386..
hruske ::
Lahko poskisiš namestit na drugačen način.
ko dobiš cd z debootstrapom v roke, napišeš
in zadeva ti v mapo /mnt/targetdir/ namesti debian sarge. NE debootstrapaj sida, ker ima pokvarjen namestitveni program.
No, ko se ti namesti, poženeš
ko dobiš cd z debootstrapom v roke, napišeš
# debootstrap sarge /mnt/targetdir/ http://ftp.si.debian.org/debian
in zadeva ti v mapo /mnt/targetdir/ namesti debian sarge. NE debootstrapaj sida, ker ima pokvarjen namestitveni program.
No, ko se ti namesti, poženeš
# chroot /mnt/targetdir/
# base-config
Kalkulator nove omrežnine 2024 - https://omreznina.karlas.si/Kalkulator
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Debian Gnu/Linux kot workstation (strani: 1 2 3 4 … 37 38 39 40 )Oddelek: Operacijski sistemi | 119362 (35036) | RedDrake |
» | Pekel, pardon, Sarge je zmrznil! (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 6646 (5216) | MrStein |
» | Katero distribucijo uporabljateOddelek: Operacijski sistemi | 2941 (2160) | hanibal |
» | kater linux je najboljši? (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 6686 (5437) | Nerdor |
» | Ker linux za domačo uporabo in ker za server... ?Oddelek: Operacijski sistemi | 1550 (1219) | moj_nick |