Forum » Zvok in slika » Problem z zajemom videa
Problem z zajemom videa
cbelica ::
Mam kartico Fly Prime34 , Barton 2200MHz, 512Mb RAM-a.
Od programov sem probal Fly2000TV, VirtualDub. Pri vseh isto - dropped frames - ne glede na to, kateri kodek uporabljam (tudi ce ga ne - uncompressed), pri nizkih resolucijah, CPU load ne gre cez 20%?
Kaj pocnem narobe?
Od programov sem probal Fly2000TV, VirtualDub. Pri vseh isto - dropped frames - ne glede na to, kateri kodek uporabljam (tudi ce ga ne - uncompressed), pri nizkih resolucijah, CPU load ne gre cez 20%?
Kaj pocnem narobe?
laguna ::
Kot kaže je problem v tvojem disku, ki ne omogoča zapisat take količine podatkov, poskusi z defragmentiranjem diska, posbno je to problem pri unkompresed, ko bi moral disk zapisati npr. pri resoluciji 320 * 240 /25 frames 5,625 MBaytov na sekundo, kar pa starejšim diskom že dela probleme (diski pri 5000 obratih). Poskusi vzeti xvid kodek, daj resolucijo do 704 * 576 /25 slik, in pri kvaliteti na medium, ter isključi vse ostale filtre. Izpuščanje slik se dogaja tudi, če daš (vsaj pri meni) za kodiranje zvoka OGG filter 3. Za kodiranje zvoka uporabi divx kodek oz. windovs media kodek, ki sta skoraj enaka, ali pa MP3.
Poskusi s tem, mislim pa, da je tudi v nastavitvah virtuala DUB tudi možnost, da se nastavi, na koliko se lahko obremeni CPU. Pri zajemanju ne vem, pri kodiranju z diska, pa je to opcija, ko že kodira.
Poskusi s tem, mislim pa, da je tudi v nastavitvah virtuala DUB tudi možnost, da se nastavi, na koliko se lahko obremeni CPU. Pri zajemanju ne vem, pri kodiranju z diska, pa je to opcija, ko že kodira.
lagunaaaa
cbelica ::
Disk je 7200 RPM, defragmentiran, NTFS... pa cpu load je tudi nizek, to nebi smel biti problem...
Aja, se to: kako Xvid kodek nastavim na medium kvaliteto?
Aja, se to: kako Xvid kodek nastavim na medium kvaliteto?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: cbelica ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | VirtualDub za začetnike (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 15076 (8482) | Revenant |
» | program za kompresirat VideoOddelek: Programska oprema | 1437 (1136) | Jakka |
» | Zajemanje videaOddelek: Zvok in slika | 1887 (1709) | Yossarian |
» | Kompresija filmov v DivXOddelek: Zvok in slika | 1409 (1158) | JC_DENTON |
» | Nakup TV tunerjaOddelek: Kaj kupiti | 2228 (1589) | zdravc |