Forum » Pomoč in nasveti » Nujna zadeva!
Nujna zadeva!
patriot10 ::
Kupil sem novo plato ABIT NF7!
Zdej se mi včasih (ko sm v windowsih), kr naenkrat ugasne monitor (lučka od monitorja začne utripat) al pa mi zamrzne. To mi je delalo že pri stari plati, vendar samo takrat ko sem igral igre (baje je blo krivo pregrevanje graf. kartice in sem nabavil še dodaten ventilator).
Zanima me, če je to mogoče strojna oprema (včeraj sem menjal plato al pa kaki rami: imam 2x512MB DDR400) ali je to programska oprema (driverji za plato)???
hvala!
Zdej se mi včasih (ko sm v windowsih), kr naenkrat ugasne monitor (lučka od monitorja začne utripat) al pa mi zamrzne. To mi je delalo že pri stari plati, vendar samo takrat ko sem igral igre (baje je blo krivo pregrevanje graf. kartice in sem nabavil še dodaten ventilator).
Zanima me, če je to mogoče strojna oprema (včeraj sem menjal plato al pa kaki rami: imam 2x512MB DDR400) ali je to programska oprema (driverji za plato)???
hvala!
imam:
- AMD 2000 XP
- 2X 512MB DDR 400
- 60GB disk
- GeForce 4 Ti 4200
driverji:
- nForce za plato, zvok, ...
- NVidia detonatorji 61.77 za grafo
- AMD 2000 XP
- 2X 512MB DDR 400
- 60GB disk
- GeForce 4 Ti 4200
driverji:
- nForce za plato, zvok, ...
- NVidia detonatorji 61.77 za grafo
Dead_Eye ::
Če povem po pravici ne vem kaj naj ti svetujem. Jaz bi tako:
1. fresh install winsov+driverjev
Če še ugaša:
1. provaš samo z 1x512MB ram-a
2. preveri da se ti ne pregreva procesor - če si prav namestil hladilnik oz dovolj paste...
2. najdi drugo grafično - magari gf2mx ali bilokaj
3. dej ven vse kartice kar jih imaš (če so sploh)
4. stestiraj z boljšim napajalnikom
5. če še vedno zmrzuje je kriva plošča
1. fresh install winsov+driverjev
Če še ugaša:
1. provaš samo z 1x512MB ram-a
2. preveri da se ti ne pregreva procesor - če si prav namestil hladilnik oz dovolj paste...
2. najdi drugo grafično - magari gf2mx ali bilokaj
3. dej ven vse kartice kar jih imaš (če so sploh)
4. stestiraj z boljšim napajalnikom
5. če še vedno zmrzuje je kriva plošča
The one and only
1. zdele glih probujem ene 512MB rama, pa mi dela od 17h naprej brez problemov (upam da drugi tut dela)
2. procesor ima 43°C
3. ...
najprej bom probu rame, preden bom windowse nanovo nalagal ...
2. procesor ima 43°C
3. ...
najprej bom probu rame, preden bom windowse nanovo nalagal ...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kakšen računalnik imate pa vi? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Strojna oprema | 16875 (8914) | Vlad Tepeš |
» | DFI NF 4 & Twinmos Speed Premium novosti (strani: 1 2 3 4 … 13 14 15 16 )Oddelek: Navijanje | 43924 (19601) | sirotka |
» | Za koliko prodati (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 5611 (4332) | sid911 |
» | AGP onemogočen - asrock dual939 (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 4720 (3791) | Veron |
» | rami!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1526 (997) | patriot10 |