» »

IRQ_NOT_LESS_OR_EQUAL pri dostopu do particije

IRQ_NOT_LESS_OR_EQUAL pri dostopu do particije

m.i.h.a. ::

No stvar je taka, da mi je sprva metalo BSOD ob vsakem zagonu, ampak sem potem odstranil daemon tools in je delovalo. Sedaj pa se je problem vrnil, ampak se pokaže takrat, ko odprem D particijo. Disk je sicer nov (hitachi 7k250 160GB) in mi je kakšne dva tedna vse delovalo dobro, sedaj pa tole. Pričelo se je z daemon tools, ampak sem popravil, sedaj imam gor image drive od nera in od alcohola, ampak ne dobim BSOD takoj ob vstopu v win temveč ob kliku na D particijo.

asus a7s333
512 DDR
hitachi 7k250 160GB 8MB
Gf4 Ti4200
Liteon combo
winXP + SP1

OZZY ::

Lahko je particaja ''corrupted''. A si particije po inštalaciji winsov formatiral. Ne govorim o quick formatu ampak običajnem. Ko disk z novo inštalacijo razdeliš na particije dobiš ostale particije kot RAW, ki jihje treba formatirat.

Jaz sm mel problem, ko se pustil brez formata in sem uporabil samo quick varjanto, da so particije postale ''corrupted''. So bile sicer vidne a poškodovane. Ponovno particioniranje in format je rešil problem.

Dej poglj z partition magicom, če ti particijo sploh zazna ali izpiše kako napako. če jo zazna jo probaj formatirat ali pretvorit iz fat v ntfs ali obratno .
Go with the flow.

carota ::

Imas zadnjo verzijo BIOS-a? Jaz imam sicer a7v600 in mi je veckrat javil ta error (poleg ostalih). Z zadnjim BIOS-om (1008) se ne pojavljajo vec. Upam, da bo tudi tebi pomagalao.

Lp,
Martin

m.i.h.a. ::

Ja bios imam zadnji in je že final verzija tako, da je 1006 zadnja, katero so naredili.
Particije sem formatiral z in z fdiskom naredil particije, katere mi z disk managerjem lepo pokaže in označi kot "Healthy". Stvar je dva tedna delovala, potem sem pa inštaliral daemon tools in je nastalo sranje, potem sem ga odstranil in je delovalo, nato sem probal z drugim virtual drivom od nera in je zopet kazalo bsod, na koncu sem inštaliral še alcoholov virt. drive in spet nič ne dela. Skratka ne dela z nobenim virtual drivom.
Verjetno bo najbolje, da z memtestom preverim ram, ker disk na drugem compu dela dobro, kljub inštaliranim štirim virtual drivom.
Pred hitachijem sem imel maxtorjev disk in virtual driv pa je stvar delovala.

m.i.h.a. ::

Sranje!
Sedaj mi vrže BSOD tudi na drugem compu, kadar je v virtual drive naložena slika.
Torej mora biti nekakšna napaka z diskom, ne?

No še napaka:

IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL

*** STOP: 0x0000000A (0x000000002, 0x000000000, 0x804EA732)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: m.i.h.a. ()

Tr0n ::

Prenavit sistem / rami / stari gonilniki?

m.i.h.a. ::

Sistem ni navit.
Glede na to, da enako napako javlja na dveh različnih compih (na enem so corsairjevi rami) dvomim, da so rami.
Glede gonilnikov pa nisem ziher, ker po večini so takšni kakršni so bili takrat, ko sem imel še maxtorjev disk.

Je možno, da je to kakšna napaka z diskom in da ga reklamiram.

No, da vam napišem potek tistega dne, ko se je zgodila napaka:
-na disk sem si posnel dve slike DVD ploškov, pri kateri en zasede okrog 3GB, drugi pa 6GB, glede na to, da imam FAT32 mi je tisto sliko z 6GB razdelilo na 4 in 2GB datoteki, za FAT32 je to namreč največja možna datoteka.
-ker nisem imel poprej inšaliranega image driva sem šel na net in si staknil daemon tools in z njim odprl, katerokoli sliko, ampak ob branju slike se je pokazal BSOD
-pred tem sem bil še windows update, kjer sem si potegnil najnujnejše popravke in sem sprva mislil, da so ti vzrok, zato sem naredil system restore na čas, ko ni bilo inštaliranega nobenega popravka
-ker niti potem ni delovalo sem odstranil daemon tools in namestil alcohol in z njim pripel sliko, ampak problem je ostal
-spet sem odstarnil alcoholov image drive in posnel nerovega in spet BSOD, ko odstarnim še tega stvar spet normalno deluje
-disk potem odnesem na drug računalnik in stvar deluje, kljub inštaliranim šterim image drivom, ampak le do takrat, ko s katerim od njih odprem sliko, takrat spet BSOD

Tisti image datoteke so bili ISO datoteke in so bile asociirane z alcoholom (zato so bile tudi ikone datotek alcoholove) in ko sem kliknil na d particijo, kjer sem imel te slike se je stvar ustavila, varjetno zaradi asociacije z image drivom, ker če ni aktivnega image driva potem lahko brskam po tej particiji brez problema.

Je za to kriv FAT32 in tisti veliki fajli (4GB), bi bilo z NTFS kaj bolje,...?

gazda ::

Ta error se meni vecinoma pojavlja pri napakah v driverjih. V tvojem primeru ocitno povzroca napako na FAT32 in to da mountas image. Verjetno je problem v driverjih ki ti kreirajo ta image. Probaj NTFS, bi pomojem moralo resiti problem.

m.i.h.a. ::

Stvar sedaj deluje, krive so bile pa tiste slike DVDja, ker z ostalimi iso fajli nimam problemov. Slike so bile pa narejene z DVD Decripterjem.

To je tako za informacijo, če bo kdo imel podoben primer in bo uporabljal iskanje (kar je pa malo verjetno).


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Deamon tools

Oddelek: Pomoč in nasveti
112002 (1820) !pero!

Cd zahteva original disk

Oddelek: Igre
51253 (1168) OmegaBlue
»

navidezni disk

Oddelek: Programska oprema
82276 (2249) Sami
»

Peka 3.5GB .ISO fileta z cd/rw pečico ?

Oddelek: Pomoč in nasveti
6875 (777) Zheegec
»

Virtual drive oz. navidezni pogon? Kaj je to?

Oddelek: Programska oprema
113624 (3407) pivmik

Več podobnih tem