» »

Problem z graficno kartico?

Problem z graficno kartico?

nastoski ::

Pozdravljeni?
Pred dvema dnevoma se mi je pojavil problem na racunalniku. Med igranjem Command and Conquer se mi je cez celi ekran pojavla mreza v razlicnih barvah. Nekako sem uspel narediti shut wown in pri ponovnem zagonu se mi je prikazal desktop, vendar so bile ikone in imena shortcut-ov ponovno razmazane, kot da bi bila slika scrembirana. Se enkrat sem restartiral racunalnik in pri ponovnem zagonu je bilo vse ok. Takoj sem aktiviral nortona (dodatno instaliral se kasperskega in preveril se z njim) in nasel trojanca in enega crva, ki pa naj ne bi delala vecjih problemov na sistemu (vsaj tako prebral o njih na interentu)..Zatem, ko sem racunalnik ocistil vse krame, sem racunalnik ugasnil in pocakal na naslednje jutro..Vendar so se naslednji dan iste tezave nadaljevale. Kar naenkrat med delom se mi razmaze slika na celem ekranu. Naj opisem konfiguracijo, ki jo imam.
Plosca: Gygabit P4 875 Chipset. Hyper Trading...
RAM: 512 MB
Hard disk: Maxtor 80 GB (4 particije)
VGA: Radeon 9600 Pro (128MB)
Procesor: Pentium 4 2.8GHz

Instaliral sem en program za nadzor hardware-a, pa ni nasel nobene napake delovanju bilokatere komponente. Ne vem kje naj iscem resitev problema, ceprav sumim, da bi bila lahko napaka le v graficni kartici(ceprav sem v casu njenega nakupa za njo dal kar lep denar:(), mogoce hard disku..Je imel kdo na forumu podoben problem? Vsaka pomoc in nasvet je dobrodosel..

Igor!
Have a nice day

Poldy ::

Imam podoben problem z gf4400. Po ekranu se pojavijo kvadratki. Mislim da je to skurjena grafična (mogoče ram). Ali si grafično kupil novo ali rabljeno?

nastoski ::

Pozdravljen, kupil sem novo graficno kartico, cca pred 7 meseci..pa mas taksen ekran stalno, ali samo vcasih, ko se racunalnik se zagreje..Ker mogoce je le do ventilatorja na graficni? kaj mislis?
Have a nice day

K0K0 ::

Ja poglej če se ventilator sploh vrti!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Polita grafična kartica

Oddelek: Pomoč in nasveti
253399 (2231) b00mer
»

Črte na ekranu + zanimivost

Oddelek: Pomoč in nasveti
13907 (604) solatko
»

Računalnik crknil sredi dela

Oddelek: Pomoč in nasveti
182215 (1781) Duhec
»

Zanimiv problem z računalnikom

Oddelek: Pomoč in nasveti
182409 (1898) chrush
»

V čem je problem?

Oddelek: Operacijski sistemi
51733 (1615) andrej_brucek

Več podobnih tem