Forum » Programska oprema » program ki bi beležil kdo je kdaj delal kaj na internetu
program ki bi beležil kdo je kdaj delal kaj na internetu
urosh ::
Halo.
Mam mrežo, ki deluje preko enega pc-ja, ki je direkt priključen na net. Ta deli povezavo med ostale. Sedaj pa me zanima, ali obstaja kak program, ki bi mi beležil kdo se je kdaj prijavil, katere internet strani je obiskoval,... po možnosti tudi za P2P programe... Se pravi zelo podobno kot to beleži router.
Obstaja kaj atkega in če ja, kaj?
Lp
Mam mrežo, ki deluje preko enega pc-ja, ki je direkt priključen na net. Ta deli povezavo med ostale. Sedaj pa me zanima, ali obstaja kak program, ki bi mi beležil kdo se je kdaj prijavil, katere internet strani je obiskoval,... po možnosti tudi za P2P programe... Se pravi zelo podobno kot to beleži router.
Obstaja kaj atkega in če ja, kaj?
Lp
poweroff ::
Ja, obstaja. Samo to te moram opozoriti, da morajo ljudje, ki jih nadzoruješ to vedeti in se s tem tudi strinjati. Sicer ti zagrešiš kaznivo dejanje.
sudo poweroff
Vem. Pa saj so vedeli tudi da je router to delal. In če bi bilo nelegalno tega nebi bilo v routerju...
In kateri je to?
Lp
In kateri je to?
Lp
degen ::
@Matthai: a to velja tudi, če je lastnik računalnikov podjetje?
"It don't mean a thing if you can't get that Ping...."
Duke Ellington, 1932
Duke Ellington, 1932
Saj me v bistvu niti ne zanima kaj delajo, gre se mi bolj zaradi podatkov oz. količine podatkov, ki se prenesejo. Se pravi da je bolj pomembno da mi beleži koliko podatkov je bilo prenesenih in pa od kod (dc++, azureus, mula, ...) navadni net me niti ne zanima...
Gre se pa predvsem zaradi plačila. Ker smo 3je sosedi in en trdi da ga uporablja samo za net, ampak je upload preveč zaseden, da bi bilo to res, pa še dva otroka ima (gimn. pa konec OŠ), zato me točno zanima količina, da bomo plačevali bolj pošteno... Zakaj bi midva plačevala jurja/mes več kot on? :D
Naj bi delal recimo kot dela netlimiter, le da bo to bilo na centralnem PC-ju ne na vsakem posebaj - ker to potem ni smisel...
Lp
PS: ja router mi ni beležil količine podatkov...
Gre se pa predvsem zaradi plačila. Ker smo 3je sosedi in en trdi da ga uporablja samo za net, ampak je upload preveč zaseden, da bi bilo to res, pa še dva otroka ima (gimn. pa konec OŠ), zato me točno zanima količina, da bomo plačevali bolj pošteno... Zakaj bi midva plačevala jurja/mes več kot on? :D
Naj bi delal recimo kot dela netlimiter, le da bo to bilo na centralnem PC-ju ne na vsakem posebaj - ker to potem ni smisel...
Lp
PS: ja router mi ni beležil količine podatkov...
ABX ::
Dovolj bo da eden odpre kako pron/crack stran in ti boš imel za par strani logov od raznih banner-jev.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!
urosh - to, da se na routerju lahko spremlja promet marsikdo ne ve (če ne ve dosti o računalnikih). In če je nekaj mogoče, to še en pomeni, da je zakonito.
V Evropi (za razliko od ZDA) tako spremljanje podatkov brez soglasja ni dovoljeno, tudi če je računalnik v lasti podjetja. Pri nas recimo je bil en spor na (mislim da) upravnem sodišču. Podjetje je zaposlenemu dalo mobitel, potem pa so spremljali izpis njegovih klicev. Izkazalo se je, da je bilo to nezakonito.
Sicer pa ti predlagam, da si daš gor eno Linux kišto in potem omejuješ promet. Da se narediti celo tako, da ima vsak določen bandwith, če pa ga nekdo ne uporablja, se drugim njihov bandwith avtomatično poveča. Ko pa ga "lastnik" potrebuje, se ostalim avtomatično spet zmanjša na njihovo omejitev.
Kateri program to dela ne vem, vem pa da dela pod Linuxom.. malce poggolaj ali vprašaj Primoža ali Gandalfa.
V Evropi (za razliko od ZDA) tako spremljanje podatkov brez soglasja ni dovoljeno, tudi če je računalnik v lasti podjetja. Pri nas recimo je bil en spor na (mislim da) upravnem sodišču. Podjetje je zaposlenemu dalo mobitel, potem pa so spremljali izpis njegovih klicev. Izkazalo se je, da je bilo to nezakonito.
Sicer pa ti predlagam, da si daš gor eno Linux kišto in potem omejuješ promet. Da se narediti celo tako, da ima vsak določen bandwith, če pa ga nekdo ne uporablja, se drugim njihov bandwith avtomatično poveča. Ko pa ga "lastnik" potrebuje, se ostalim avtomatično spet zmanjša na njihovo omejitev.
Kateri program to dela ne vem, vem pa da dela pod Linuxom.. malce poggolaj ali vprašaj Primoža ali Gandalfa.
sudo poweroff
svejk ::
ja mene bi tudi zanimalo kater proggy zna na linux kišti nadzirat količino prometa preko routerja, ki je seveda linux kišta.
digital II ::
"Podjetje je zaposlenemu dalo mobitel, potem pa so spremljali izpis njegovih klicev. Izkazalo se je, da je bilo to nezakonito."
-lej če ti firma da mobilni aparat in ti plačuje račun zanj, ima vso pravico vpogleda v tvoje izpise pogovorov, konec koncev je to službeni aparat namenjen službenim klicom.
-lej če ti firma da mobilni aparat in ti plačuje račun zanj, ima vso pravico vpogleda v tvoje izpise pogovorov, konec koncev je to službeni aparat namenjen službenim klicom.
....respect all the gods....
V Sloveniji je upravno sodišče sprejelo odločitev, s katero je zaposlenemu priznalo pravico do varstva zasebnosti pri uporabi službenih mobilnih telefonov.
Preberi pa si še "case" Evropskega sodišča za človekove pravice Halford vs. United Kingdom iz leta 1997 ter odločitev Kasacijskega sodišča Francije iz leta 2001 (št. 99–42.942).
Jaz samo pravim, kako pač je.
Preberi pa si še "case" Evropskega sodišča za človekove pravice Halford vs. United Kingdom iz leta 1997 ter odločitev Kasacijskega sodišča Francije iz leta 2001 (št. 99–42.942).
Jaz samo pravim, kako pač je.
sudo poweroff
Keyser Soze ::
In prav je da je tako. Le čemu bi imeli ljudje s čudnimi fetiši, vohljanja za ostalimi, proste roke. Sploh v kakšni firmi, ko mislijo, da lahko počnejo kar hočejo. Saj lahko dajo limit 10 jurjev, presežek pa pač uporabnik sam plača. Če pa smatra, da je službeno več kot 10 tisočakov se pa pač pritoži in se zaprosi za izpisek.
Tako naredijo pametni. Neumni bi pa vohljali. Ker jih rajca.
Tako naredijo pametni. Neumni bi pa vohljali. Ker jih rajca.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vrhovno sodišče ZDA bo odločalo o pravici do zasebnosti na delovnem mestuOddelek: Novice / Zasebnost | 5188 (3909) | Mercier |
» | Deutsche Bahn kaznovana zaradi vohunjenja za zaposlenimi (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Zasebnost | 8315 (6787) | BlueRunner |
» | vohunjenje v službi (mreža) (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 14924 (8712) | neonX |
» | Nadzor Tor izhodnih točk (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Zasebnost | 11880 (10416) | poweroff |