Forum » Elektrotehnika in elektronika » Motnje pri avtoojačevalcu TDA 1562q
Motnje pri avtoojačevalcu TDA 1562q
rašeta ::
Pozdrav
Doma sem naredil avto ojačevalnik z integriranim vezjem TDA1562q.Vezje brezhibno deluje.
Odločil sem se da ga vgradim v ohišje.Ohišje je iz 1mm pločevine,za hladila sem uporabil
aluminjast profil debeline 4 mm,na profil sem pritrdil hladilno telo.
Po vgradnji v avtomobil se je pojavil problem in to je namreč da mi brni,cvili in še kaj po zvočnikih ko je
avto prižgan.V sami škatli sem mase povezal v eno točko.Znotraj škatle sem uporabil koaksialne keble
za povezabo CHINCEV do samega vezja.Kot sem sam opazil se mi motnja pojavlja na napajanju,seveda
te motnje zgenerirajo altenator,relei,vžigalna naprava.
Napajalne žici imam neposredno vezani na akumulator,po enaki strani kot audio signal.
Zanjima me če ima keri od vas načrt za primeren filter za to da bi odpravil motnje na napajanju,
sam filter bi moral zdržati vsaj 4A,sam sem poskušal z nekim filtrom ki sem ga vzel iz nekega avtoradia
pa ni nič pomagalo.A mi manjka kakšen oklop?A sem pravilno ravnal z masami?
Hvala za odgovor.
Doma sem naredil avto ojačevalnik z integriranim vezjem TDA1562q.Vezje brezhibno deluje.
Odločil sem se da ga vgradim v ohišje.Ohišje je iz 1mm pločevine,za hladila sem uporabil
aluminjast profil debeline 4 mm,na profil sem pritrdil hladilno telo.
Po vgradnji v avtomobil se je pojavil problem in to je namreč da mi brni,cvili in še kaj po zvočnikih ko je
avto prižgan.V sami škatli sem mase povezal v eno točko.Znotraj škatle sem uporabil koaksialne keble
za povezabo CHINCEV do samega vezja.Kot sem sam opazil se mi motnja pojavlja na napajanju,seveda
te motnje zgenerirajo altenator,relei,vžigalna naprava.
Napajalne žici imam neposredno vezani na akumulator,po enaki strani kot audio signal.
Zanjima me če ima keri od vas načrt za primeren filter za to da bi odpravil motnje na napajanju,
sam filter bi moral zdržati vsaj 4A,sam sem poskušal z nekim filtrom ki sem ga vzel iz nekega avtoradia
pa ni nič pomagalo.A mi manjka kakšen oklop?A sem pravilno ravnal z masami?
Hvala za odgovor.
glavic ::
Čist enak problem sem jaz imel.
Imel sem avto Tipo, ki baje nima RF bloka.
Hotel sem se odpeljati k avtoelektričarju, vendar je brat nekaj dni za tem razbil avto..
Imam stereo izvedbo in maso imam vezano v eno točko; kot ti....
Imel sem kot ti audio signal in napajanje (+ kabl od akumulatorja) na eni strani. Potem sem napajalni kabel premaknil na drugo stran, pa ni nič pomagalo.
Tako da zadeve nisem rešil, ker avta ni več, v drugih ga nisem probal..
Imel sem avto Tipo, ki baje nima RF bloka.
Hotel sem se odpeljati k avtoelektričarju, vendar je brat nekaj dni za tem razbil avto..
Imam stereo izvedbo in maso imam vezano v eno točko; kot ti....
Imel sem kot ti audio signal in napajanje (+ kabl od akumulatorja) na eni strani. Potem sem napajalni kabel premaknil na drugo stran, pa ni nič pomagalo.
Tako da zadeve nisem rešil, ker avta ni več, v drugih ga nisem probal..
Musselli bizi
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Merjenje napetosti akumulatorja z ArduinomOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 9630 (8358) | Red_Mamba |
» | 220V na tiskanem vezju (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 6346 (5341) | krho |
» | Kje dobit RFI filter?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 3385 (3068) | e-marko |
» | avto ozvočenje in nadležen zvokOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 4859 (4706) | stromar |