» »

kaj pomeni Priključna moč 6kw

kaj pomeni Priključna moč 6kw

murphyboy11 ::

živjo kupil sem nov štedilnik in na njem piše da je priključna moč 6 kw zdej me pa zanima kaj to pomeni jast si to predstavljam tako : da to pomeni koliko lahko prepusti moči varovalka čes :\ to pomeni glede na to da je P=VxA da bi mogu met varovalko močno 26A priblizno da bi bila priklučna moč 6kw . zanima me če prov razmičljam.
hvala za odgovore.

murphyboy11 ::

pa zanima me tudi koliko so ponavadi močne glavne varovalke v hišni napeljavi če gdo ve.

Klemenn ::

pancerke so ponavad 16A...novejše so že 25A

Azrael ::

6kW priključne moči je mišljeno tako: Če bi na štedilniku vklopil vse plošče na max. + pečico + še ostale stvari (luč, raženj, ventilator), bi dobil tako moč. Ta podatek potem služi za izračun moči varovalk in dimenzioniranje el. priključka (verjetno tudi piše v navodilu kakšen presek vodnikov in moč varovalk mora biti če je eno ali tro-fazni priklop).

Kolikšna bo poraba v praksi je seveda odvisna od načina uporabe.

LP, Azrael
Nekoč je bil Slo-tech.

murphyboy11 ::

V navodilih pise da je priklop na 2 fazi za steklokeramicno plosco ne pise nic o varovalkah ali preseku pise pa da je prikljucna moc 6 kw in potem se 10kw za pečico isto 2 faze se pravi da moram imeti 4 faze 2 za steklokeramično in 2 za pečico a mi lahko potrdiš mojo teorijo za steklokeramično ploščo potem rabim 2 fazi ter na vsaki priblizno 13 A varovalko ker 13 ni bi potem rabu 16 A varovalko ampak teoreticno bi rabu 13 A za vsako fazo za pečico pa mi ni jasno če je priklop na 2 fazi pa priklučna moč 10 kw bi to pomenilo da bi rabil 2x po 22A varovalke takih pa ni so 25 A samo to je malo prevec seveda bi potem tudi potreboval primerne vodnike...

Phoebus ::

Tole si pa zihr mal narobe prebral ker 10kW pa ne bo imela tvoja peč :\

Ti stvar priključi v vtičnico za šporget (una škatlica, noter žice privijačiš) in bo OK, ker je stanovanje dimenzionirano tako za zdrži.

Še boljše- sploh glede na to da ti stvari niso čist jasne pa je, da pokličeš enga majstrta ki ti bo za par jurjou obrnu tiste tri šeraufe.

murphyboy11 ::

phoebus res sem se zmotil ni 10 kw na 2 fazi je 10 kw na 3 faze mislim pa da mi majster ne bo tega naredil za par tisoč tolarjev ker imam resen probblem in to je da imam za starim štedilnikom samo eno vtičnico navadno nimam priključniceune vijake bi že sam privijačil. to pa sprasujem zato ker če vse to uklopm na to bogo utičnico bo samo buum nardil ko si bom zjutri kavo skuhu 8-O zdej morm poštemat utore za vodnike od glavne omarice do štedilnika notri napelat 2 5 žilna vodnika s presekom vsaj 2.5 mm na kvadrat potem pogibsat zadvo na koncu vstavit dozi za priključnici in ko bo to use narejeno bom poklicu majstra da mi v umarci zveže zadeve tko kot je treba ker sam si ne upam tm not šart in dodajat varovalk tko me bo pa pršlo pa tisoč sit :D upam da mi bo uspelo.

micabauc ::

pa imas 3F napeljavo? drgač je brezveze.
Zveži faze skupaj, pa priključi na vticnico.
pol pa pazi, da ne bo vse naenkrat gorelo

murphyboy11 ::

imam 3 fazni števec

Phoebus ::

Resno ti pravim, pokliči majstra da saj pogleda. Ali pa koga ki ga poznaš in se spozna na elektriko. Ne igraj se če ne poznaš zadev ker ti bo v najboljšem primeru vrglo ven zihrungo, v najslabšem pa zatopilo žice v steni. ..v še slabšem lahko tudi kaj zgori. :\

murphyboy11 ::

evo sm se spomnu da je sosed električar pa sm ga poklicu sva skup pogledala in sm mu predlagal to kar sm ze napisu da bi jst postemu pa pogipsal not vodnike on bi mi pa v omarci zvezu je reku ni panike boš dal za pir pa bomo zrihtal ces 10 min mi je pa še kabl prnesu zastonj :D

glinik ::

No vidiš, samo kvalificirane ljudi zraven pusti, pa bo :)

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nova idukcijska plošča crkuje - Beko (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
15722645 (3903) hafnerurban
»

Priklop vtičnice ??

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
4815314 (4533) starfotr
»

Priklop štedilnika - kako? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
11942619 (29212) borut_p
»

Indukcijska plošča (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
6528202 (20051) mat xxl
»

Priklop steklokeramične kuhalne plošče (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
8645083 (41484) Volk|

Več podobnih tem