» »

RDS težava na stolpu SONY MHC-RG121

RDS težava na stolpu SONY MHC-RG121

emario ::

Pred dnevi sem kupu stolp v akciji pri BigBangu. Ugodno. 25k. Dela res dobr za ta dnar, mam pa eno težavo, za katero nisem ziher, al je napaka, al pa ne znam naštimat.

Torej: nastavu sem poskusno radijske programe na določena programska mesta, kasneje pa sem ta vrstni red mal spremenu. Najprej je bil na določenem programskem mestu (cifri) shranjen en program, ki oddaja RDS, kasneje sem pa na isto mesto shranil program, ki ne oddaja RDS. Težava: še naprej se na novem programu kaže stara RDS oznaka (napis prejšnjega programa), ker novega pač ni, ampak bi blo bolj logično, da kaže samo programsko mesto in frekvenco. To se zgodi samo, če shranim ne-RDS program, če pa shranim na to mesto nov RDS program je prikazan program in napis nov - pravilen. Mal je zoprno, ker se zdaj na določenih programih kažejo napačni napisi, oz. napisi, kjer jih ne bi smelo bit.

Ve kdo v čem je problem. Je blo zato tko ugodno? Ni sicer usodno je pa mal mim.

Mario

rašeta ::

Pozdrav

Jaz imam doma prav tako Sony-a.Stvar je sledeča.V RDS spominu se shrani tista vsebina ki si jo shranil ob tistem trenutku ko si si nastavil radijsko postajo.Sam sem to opazil,naredi tako.
Idi na izbrano postajo,poglej na keri lokacij imaš shranjeno postajo in ko se ti bo na RDS-u napisalo napr,*NET FM* takoj shrani to radijsko postajo na tisto lokacijo ki si jo izbral.Tako bo ti ostalo v spominu ta RDS napis....V bistu je pomemben pravi trenutek,ker pri dobrem sprejemu RDS-a,se napis kar hitro spreminja :))

LP


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Tablični računalnik v avtu z fm rds radijem (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
539879 (7658) UganiKdo
»

Radijske Mreže (Radio1, Radio Antena, Radio Center, Radio Aktual)

Oddelek: Zvok in slika
263202 (194) Frik001
»

Zakaj imajo Radijske postaje več frekvenc?

Oddelek: Zvok in slika
4612079 (10436) Scorpia
»

FM Radio na GIGABYTE GT-U8000

Oddelek: Zvok in slika
332076 (1901) SaXsIm
»

Piratski Radio

Oddelek: Zvok in slika
202377 (1725) veso266

Več podobnih tem