» »

WIN XP- DOS programi ne delajo več "ful-screen" !

WIN XP- DOS programi ne delajo več "ful-screen" !

_Tom_ ::

Dos programi nočejo več delati celozaslonsko, ampak samo v oknu. Prenehali so delati, ko je enkrat zmanjkalo toka, zato domnevam, da je nekaj s profili ?

Razlog oz. rešitev?

Nobenega odgovora.....zakaj imam občutek, da je zadnje čase ta forum na malce nižjem nivoju, oz. takoj, ko je postavljeno vprašanje, ki zahteva malce več znanja, kot : google-Q-click-A, ostane mesto za odgovore prazno...

Poskusimo še enkrat: ko zaženeš dos program ful-screen se zablokira oz. tipkovnica ne dela. Da vam olajšam :) : nastavitve reg.in languge sett. so ok, oz. so nastavljene na SLO za non-unicode programs ( kar lahko povzroča take težave ).

Spiko ::

>:D Nobenega odgovora.....zakaj imam občutek, da je zadnje čase ta forum na malce nižjem nivoju, oz. takoj, ko je postavljeno vprašanje, ki zahteva malce več znanja, kot : google-Q-click-A, ostane mesto za odgovore prazno...

kva teb dogaja model :D a mislš de bi ti kdo odgovoru sam zato ker takele traparije pišeš :)? Glede odgovora pa ne vem.. probej stestirat ram z memtest86 (google ;)) al pa probej program.pif datoteko zbrisat
Take that, dirty Linux hippies! Take that, Thieving Macintosh Republicans! XD

Vikking ::

predvidevam da imaš shortcut ikonce na namizju za te dos programe!!! Zbriši jih in ponovno naredi nove shortcut bližnjice za te tvoje dos programe, ter nastavi na celozaslonski način!!!

To je bila prva stvar, katero sem naredil... če program nastavim tako, da se zažene ful screen, mi zadeva zablokira ali pa prikaže le zaslon, medtem ko tipkovnica ne dela. To je že drugi pc, na katerem imam to težavo...prvič sem rešil z reinstalom, sedaj pa se ne dam :D

BigWhale ::

Si naredil novega userja?

5er--> ::

Probaj zagnat program z administratorskimi pravicami. (Run As... -> The following user -> Administrator)
Ali pa probaj z DOSBox-om.

Ziga Dolhar ::

ALT+Enter ne deluje?
https://dolhar.si/

BigWhale: To je druga stvar, katero sem poizkusil. Enako tj. dela v oknu, ko narediš fulscreen se malce ustavi, nato je program viden, vendar ne dela tipkovnica ( nekaj bo s kodnimi stranmi .. )

5er: User je že admin. Glede dosBox-a: če ne bo rešitve, bom poizkusil, vendar me glede na naravo programa ( poslovna raba, v mreži ) ne vleče najbolj..

Zigga: enako.

Najbolj sovražim to, da je stvar delala več let, sedaj pa naenkrat noče več. Tako, da imam 3 pc-je z enakimi nastavitvami, na dveh dela samo v oknu , na enem pa še vedno ful screen. Nehalo je delat po elektr.mrku.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Mrežni disk - istočasna uporaba datotek na disku z 2 računalnikov

Oddelek: Pomoč in nasveti
211685 (1260) fulgur
»

FreeDOS star 15 let

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
173465 (2786) Brane2
»