» »

Težave z dos aplikacijo

Težave z dos aplikacijo

XsenO ::

Moj mati uporablja za materialno poslovanje neki dos program, kateri noče delovat v celozaslonskem načinu(enostavno zamrzne) v oknskem pa deluje BP odkar smo menjali PC in s tem operacijski sistem na WinXP home . Za finto sem poskusil zagnat taisti program v save mode in je deloval v polnozaslosem načinu brez težav, tako da sem pomislu da mogoče kakšen drugi program preprečuje delovanje v polnozasloskem načinu (opazil sem tudi da Edit ne dela v polnozaslonskem). Zato bi me zanimalo kjer v windovsih se da naštimat kateri programi naj se zaženejo ob zagonu.


Hvala za pomoč
1 + 1 = 1

Self-Defence ::

Pri nas na firmi razvijamo programsko opremo, med drugim tudi programi za dos. Med testiranjem smo ugotovili da programi, ki naj bi delovali brez zapletov v Full Screen Mode, na nekaterih operacijskih sistemih ne delajo tako kot bi morali(zakaj še ni znano). Med njimi je tudi WinXP Home Edition in WinMe, vsi ostali Win3.1X, Win95, Win98, Win2000, WinXP Pro, Win2000 Server in Win2003 Server delajo brez problema. Tako, da mogoče bi na drugem OSu težava izginila. Upam, da ti bo to kaj pomagalo in veliko sreče pri reševanju problema.

LP

Vikking ::

desni klik na ikonco in pod OPTIONS naštimi na celoten zaslon!

rkb2 ::

XsenO ::

Samo glede na to da se v save modu zažene brez problemov je pomojem kriva kakšna nekompaktibilnost med programi samo da nebi šel še enkrat reinstalirat windovsev me zanima kje se nahaja lista kateri programi naj se zaženejo pri zagonu.
1 + 1 = 1

Daedalus ::

Ena opcija je startup folder --> start --> programs --> startup. Druga pa je -start --> run --> vpišeš ukaz msconfig, potrdiš z enter, pa tam nastavi.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

XsenO ::

Eh sem poskusil vse izključiti med startupom pa vseno ne deluje. Zgleda da je res kot je Self-Defence reku da imajo dos programi težave z Winxp home oziroma da operacijski sistem jih ima. Vseno je pa zanimivo da v safe modu deluje brez težav.
1 + 1 = 1

Vikking ::

jst še nisem slišal da stari programi v winxp ne bi delovali v celozaslonskem načinu, sam imam dva stara programa še izpred 1990 leta in delujeta čisto lepo, res pa da se dva načina naredit celozaslonsko. Eden je ta da na ikonci (shortcutu) nastaviš celozslonski pogled,.

Če to ne deluje potem narediš novo ikono in zaženeš program klikneš desni gumb na rob programa (zgornji rob kjer ponavadi piše ime) in tam naštimaš celozaslonski način,,,

XsenO ::

Če štartam v celozaslonskem mi program zamrzne, če zaženem v oknskem lepo dela toda če ga povečam čez cel zaslon enostavno zamrzne.
Sem poskusil z več programi in pri vseh je zamrznilo med katerimi tudi Edit
1 + 1 = 1

Frenki_Beleven ::

Kolikor mi je do sedaj znano, blokirajo celozaslonske Dos aplikacije računalnike z Sis integrirano grafiko.
Do sedaj sem naletel na dva takšna primera ...
Če najdeš rešitev, bi jo tudi jaz uporabil ...

Če pa nimaš integrirane Sis grafike, pa obilo uspeha.

Lp, FB


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

MS-DOS Elektronček Blagajna

Oddelek: Programska oprema
182590 (2128) _vrag_
»

win 98 in A64

Oddelek: Operacijski sistemi
121039 (900) H4rVeSteR
»

DOS program ne deluje

Oddelek: Programska oprema
81070 (967) karafeka
»

DOS

Oddelek: Operacijski sistemi
9886 (729) Jan987
»

Kako najlaže igrati igre za DOS v Win XP

Oddelek: Pomoč in nasveti
71065 (884) Blup

Več podobnih tem