Forum » Pomoč in nasveti » Povezava med dvema ruterjema wireless
Povezava med dvema ruterjema wireless
pviran3 ::
Lep pozdrav!!
Nabavu sem 2 wireless ruterja belkin 54mb/s in sedaj me zanima, če se da med njima vzpostaviti brzžična povezava.
Quick install mi glih ni v pomoč
Zanima me, a se da jke dobit kak simpl software za naštimanje nastavitev (kluči, načini prenosa) in kje bi to naštimu v windows?
Zaželjene so izkušnje
PS: A je sploh možno povezat 2 wireless ruterja?
Hvala za odgovore
Nabavu sem 2 wireless ruterja belkin 54mb/s in sedaj me zanima, če se da med njima vzpostaviti brzžična povezava.
Quick install mi glih ni v pomoč
Zanima me, a se da jke dobit kak simpl software za naštimanje nastavitev (kluči, načini prenosa) in kje bi to naštimu v windows?
Zaželjene so izkušnje
PS: A je sploh možno povezat 2 wireless ruterja?
Hvala za odgovore
In kaj je to?
Mogoče bi vam moral povedati, da sem z wireless izkušnjami na dnu, zato bi prosil obrazložitev
Mogoče bi vam moral povedati, da sem z wireless izkušnjami na dnu, zato bi prosil obrazložitev
bili_39 ::
Dela bp.
Pojdi na belkinovo stran in pod downloads za tvoj tip pošči neka navodila, ki so posebaj za postavitev dveh routerjev v bridge način.
Evo tukaj wireless bridge so ta navodila za 7230-4 (preveri, če imaš istega).
Potem pa samo sledi navodilom.
Mogoče, da je mala razlika med mojo in tvojo opremo - medtem je izšlo že nekaj novih različic routerjev in firmwera - jaz uporabljam še verzijo 3.
Aja, pa ne uporabljaj tistih priloženih Quick in podobnih setupov - prijavi se na web vmesnik od routerja kot je to napisano v zadnjem poglavju navodil - preberi jih.
Pa vprasaj, če ne bo šlo.
Pojdi na belkinovo stran in pod downloads za tvoj tip pošči neka navodila, ki so posebaj za postavitev dveh routerjev v bridge način.
Evo tukaj wireless bridge so ta navodila za 7230-4 (preveri, če imaš istega).
Potem pa samo sledi navodilom.
Mogoče, da je mala razlika med mojo in tvojo opremo - medtem je izšlo že nekaj novih različic routerjev in firmwera - jaz uporabljam še verzijo 3.
Aja, pa ne uporabljaj tistih priloženih Quick in podobnih setupov - prijavi se na web vmesnik od routerja kot je to napisano v zadnjem poglavju navodil - preberi jih.
Pa vprasaj, če ne bo šlo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bili_39 ()
CCfly ::
WDS (Wireless Distribution System) is a Wireless Access Point mode that enables wireless bridging in which WDS APs communicate only with each other only (without allowing for wireless clients or stations to access them), and/or wireless repeating in which APs communicate both with each other and with wireless stations (at the expense of half the throughput).
Ja mam glih tega!
A pol je treba zdownloudat firmware. Sam jest nimam adsl-ja, pa sm ga kupu, ker bi ga nekoč imel. A to kej vpliva, ker je neki treba na un server pridt, mi pa ga na navadnem modemu 65kb/s ne odpre?
PS: Pa tm v navodilih opisuje povezavo ruterja in acess pointa, jes pa mislm dva ista ruterja 7230-4
Nasploh pa sploh nevem, kako ruter sprogramirat, razen na nekem adsl, kabel priklučku?
A pol je treba zdownloudat firmware. Sam jest nimam adsl-ja, pa sm ga kupu, ker bi ga nekoč imel. A to kej vpliva, ker je neki treba na un server pridt, mi pa ga na navadnem modemu 65kb/s ne odpre?
PS: Pa tm v navodilih opisuje povezavo ruterja in acess pointa, jes pa mislm dva ista ruterja 7230-4
Nasploh pa sploh nevem, kako ruter sprogramirat, razen na nekem adsl, kabel priklučku?
Eno napravo postaviš kot router, ga konfiguriraš (dostop, ali naj bo DNS server, omejiš MAC adrese, vpišeš password!!! itd in mu po možnosti spremeniš njegovo domačo adreso), nato vklopiš še drugega (do vsakega lahko vedno dostopaš preko mrežnih portov!) in mu spet spremeniš adreso - vendar samo zadnjo številko glede na prvega. Nato v meniju poiščeš nastavitev, ki se glasi nekako takole: obnašaj se kot access point - in imaš namesto routerja AP z vgrajenim 4-portnim switchem). Že prej moraš v routerju vpisat MAC naslov od APja, da ga bo ta spoznal...
Sicer ti pa vse to piše v zgornjih navodilih.
In ne rabiš novega firmwara (najverjetneje). Kolikor vem so prve serije verzije 4 imele neke probleme s programi ala mule ipd.. Verzija 3 ni imela teh problemov, vendar je neprimerna za novejše izdelke (kdo bi ga vedel katero revizijo imaš).
Torej, še kaj nejasno?
Malo se poigraj z nastavitvami - tako ali tako moraš spoznat novo zadevo.
Sicer ti pa vse to piše v zgornjih navodilih.
In ne rabiš novega firmwara (najverjetneje). Kolikor vem so prve serije verzije 4 imele neke probleme s programi ala mule ipd.. Verzija 3 ni imela teh problemov, vendar je neprimerna za novejše izdelke (kdo bi ga vedel katero revizijo imaš).
Torej, še kaj nejasno?
Malo se poigraj z nastavitvami - tako ali tako moraš spoznat novo zadevo.
Eh, šele sedaj sem videl, da nimaš širokopasovne povezave - torej ti router nič ne koristi. Uporabljaš ga lahko kot AP in switch za lokalno mrežo.
Na router se priključiš preko mrežnega kabla (iz računalnka, ki mora imet mrežno kartico, ali ustrezno napravo on-board) priključi mrežni kabel na enega izmad 4 prostih vtičev v routerju (ne tistega posebaj - tisti je za ADSL) in vpiši v explorer ali kar pač uporabljaš mrežni nasov iz navodil (192.168.1.nekaj) in odprla se ti bo domača stran z nastavitvami routerja.
Evo, bolj preprosto ne gre...
Na router se priključiš preko mrežnega kabla (iz računalnka, ki mora imet mrežno kartico, ali ustrezno napravo on-board) priključi mrežni kabel na enega izmad 4 prostih vtičev v routerju (ne tistega posebaj - tisti je za ADSL) in vpiši v explorer ali kar pač uporabljaš mrežni nasov iz navodil (192.168.1.nekaj) in odprla se ti bo domača stran z nastavitvami routerja.
Evo, bolj preprosto ne gre...
Pa meni se na strani 192.168.1.nekaj ne odpre nič - strani ni mogoče najti
Pa to bi pomoje mogu iti k enmu, k ma adsl, pa zadevo sprogramirat, ker mi z navadnim 56kb/s modemom internim ne odpre nič!
pa kam nej upisujem te mac... naslove, ker windows nima nobenih takih nastavitev, al jih pa ne najdem
KATASTROFA!!!
Pa to bi pomoje mogu iti k enmu, k ma adsl, pa zadevo sprogramirat, ker mi z navadnim 56kb/s modemom internim ne odpre nič!
pa kam nej upisujem te mac... naslove, ker windows nima nobenih takih nastavitev, al jih pa ne najdem
KATASTROFA!!!
Stanje je pa nasploh tako, da mam dve hiši, v vsaki mam 2 kompa, v vsaki hiši je en router. Dva kompa v vsaki hiši sta povezana vsakaka na svoj ruter in dela OK. Problem je povezava med ruterjema. Obadva neki oddajata, vidta se pa ne (zadevo testiram ne 2 metra)
Največji problem imam torej ker:
-pojma nimam o pojmu, kar se tiče wireless in nastavitev (mac naslovi , paswordi...)
-ker nevem, kje se kej na ruterju nastavla in kako se pride na uno stran 192.168.1.neki
Lohk se sam jokam...
Kot sem že prej omenu:
KATASTROFA
Največji problem imam torej ker:
-pojma nimam o pojmu, kar se tiče wireless in nastavitev (mac naslovi , paswordi...)
-ker nevem, kje se kej na ruterju nastavla in kako se pride na uno stran 192.168.1.neki
Lohk se sam jokam...
Kot sem že prej omenu:
KATASTROFA
Nok, nok...
Si prebral kakšno stran navodil?
Si prebral kar sem napisal?
Si pa faca :-)
Za začetek preberi toliko navodil, da se boš lahko prijavil na router in ga spravil v AP.
Probaj začet na strani 24.
Si prebral kakšno stran navodil?
Si prebral kar sem napisal?
Si pa faca :-)
Za začetek preberi toliko navodil, da se boš lahko prijavil na router in ga spravil v AP.
Probaj začet na strani 24.
Svaka čast!!!
DELA!!
Na 100m in čez dve stene se mi prepoznata!
Sm poklicu tm enga genija v en šop pa mi je v 5 min razložu in sestimu!
Hvala vsem za trud
A mogoče kdo pozna kkšne software, k se da prek lana pogovarjat z mikrofončki?
DELA!!
Na 100m in čez dve stene se mi prepoznata!
Sm poklicu tm enga genija v en šop pa mi je v 5 min razložu in sestimu!
Hvala vsem za trud
A mogoče kdo pozna kkšne software, k se da prek lana pogovarjat z mikrofončki?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | wifi ne dela, dd-wrt (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 4778 (4280) | BorutK-73 |
» | povezava 2 rutarjevOddelek: Omrežja in internet | 2396 (1990) | cordoba |
» | Domače omrežje - linija in wirelessOddelek: Omrežja in internet | 4538 (4017) | amigo_no1 |
» | Kako nastaviti router?Oddelek: Omrežja in internet | 8476 (7502) | Miha_T |
» | ADSL modem -> Switch -> Router, kako da so vsi v istem subnetu?Oddelek: Omrežja in internet | 4881 (4400) | SasoS |