Forum » Omrežja in internet » Kako narest Home page
Kako narest Home page
minimetro ::
Naredu sm jo že v Wordu, pa baje jo morš uploadat na en srver kjer si najdeš plac za page. No jst sm to storu na www.tripo.lycos.com ! Pol sm pa hotu uploadat na srver, mi je pa vse pomešal.
Lepo prosm, če mi kdo lahko svetuje. Potrebujem natančna navodila in to hitr, k se mudi.
P.S. Page delam za punco!!!
gkovac ::
Ja... deviced ma prav... ti lepo nared v Wordu ce ze mors.... pol si pa lepo nalozi program Macromedia Dreamweaver in v njem odpri dokument in ga lepo obdelej... najprej ti svetujem, da naredis naslednje:
1) odpri dokument
2) v meniju izberi Commands in odkljukaj Clean Up Word HTML
to bi ti moral popravit najbolj osnovno HTML sranje, ki ga nardi Word...
Drugac pa pri delu z stranjo ZMERI pazi na:
1) datoteke naj bojo na enem mestu (kreiraj nov direktorij ki ga bos imel samo za page in nic drugega!)
2) izogibaj se imenom ki so daljsa od 8 znakov! v bistvu... NE imet imen k so daljsa od 8 znakov
3) za slikce, ki jih bos imel na strani imej posebej direktorij
4) PAZI da bojo vsi fajli iz strani PISANI Z malo!!!! IN NE Z CAPSI!!!!!! na to res pazi, ker bos drugac imel nepotrebne tezave.
Kar se pa tice FTP-ja je pa tko...
1) najprej naj ti stran stima na disku...
2) uporabljal FTp client k ti omogoca dvojni poglej (na varjanto Norton Commanderja) -> jest mam recimo Windows Commanderja
3) conectaj se na server in preprosto uploadaj vse kar imas na disku pripravljeno za stran
To je za zacetek vse... ce se kej rabis pa vprasi, oz povej in ti bomo probal pomagat
lp,SuLc
1) odpri dokument
2) v meniju izberi Commands in odkljukaj Clean Up Word HTML
to bi ti moral popravit najbolj osnovno HTML sranje, ki ga nardi Word...
Drugac pa pri delu z stranjo ZMERI pazi na:
1) datoteke naj bojo na enem mestu (kreiraj nov direktorij ki ga bos imel samo za page in nic drugega!)
2) izogibaj se imenom ki so daljsa od 8 znakov! v bistvu... NE imet imen k so daljsa od 8 znakov
3) za slikce, ki jih bos imel na strani imej posebej direktorij
4) PAZI da bojo vsi fajli iz strani PISANI Z malo!!!! IN NE Z CAPSI!!!!!! na to res pazi, ker bos drugac imel nepotrebne tezave.
Kar se pa tice FTP-ja je pa tko...
1) najprej naj ti stran stima na disku...
2) uporabljal FTp client k ti omogoca dvojni poglej (na varjanto Norton Commanderja) -> jest mam recimo Windows Commanderja
3) conectaj se na server in preprosto uploadaj vse kar imas na disku pripravljeno za stran
To je za zacetek vse... ce se kej rabis pa vprasi, oz povej in ti bomo probal pomagat
lp,SuLc
lp,
~Panter~ ::
Živjo. Sem začel eno stran delat z Dreamweaverjam, pa me zanima, kt sem popoln začetnik, kako bi spravu en števc obiskov gor, pa kako bi naredu link za e-mail na eni slikci. To mi nikakor ne rata.
Ja to tut mene zanima, sam mam še en večji problem. A Dreamweare laufa tut u OS Win2k ker tam so linki za downloadat sam za za Win9x?
Sm probu, pa stvar ne dela pa sm naredu vse možn. Tam, kjer naj bi bila povezava, se mi ne pokaže rokca za povezavo... Skratka ne dela! Prosim za nadaljne nasvete!
Lara-K ::
To bi mogl videt kva si ti zmutil... ce ne dela pol nisi prov naredu, ce ti ne pokaze "rokce" kot ti pravis, pol ze nisi naredu link tako kot bi mogu
Lara-K - http://lara-k.zipp.nu
Tomi ::
Link na sliki je najlažje dati kar ročno, in sicer < A HREF="mailto:vstavi mail">< img src="link do slike" border="0">< /A>, seveda med < a in < img ni presledka.
Potem mora biti pa takole (npr):
Potem pa lahko dodaš še za naslov ?subject="predmet", če imaš sortirano pošto..
Potem mora biti pa takole (npr):
Potem pa lahko dodaš še za naslov ?subject="predmet", če imaš sortirano pošto..
metrodusa.blogspot.com
fictionel ::
em tomi pozabu si neki
< A HREF="mailto:vstavi mail">< img src="link do slike" border="0"> < /a>
tole si pol se pozabu
< A HREF="mailto:vstavi mail">< img src="link do slike" border="0"> < /a>
tole si pol se pozabu
Tomi ::
Moja napaka..
Fora je bila v tem, da je drugi < /a> vzel skript za del kode, tako kot < a in < img..
Zato sem pa dodal še delujoč primer
Fora je bila v tem, da je drugi < /a> vzel skript za del kode, tako kot < a in < img..
Zato sem pa dodal še delujoč primer
metrodusa.blogspot.com
JurijTurnsek ::
word ti verjetno naredi link pa da src npr tak c:\moja stran\index.htm , mogo bi pa dat index.htm...
http://www.slatnaskejta.com
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zakaj ne morem videti slikeOddelek: Izdelava spletišč | 1784 (1525) | bluefish |
» | Iskanje straniOddelek: Izdelava spletišč | 938 (851) | Preseren |
» | Kako izdelati spletno stran na osnovi tabele?Oddelek: Izdelava spletišč | 2041 (1779) | Jackass |
» | Kako se tole naredi?Oddelek: Izdelava spletišč | 1496 (1196) | njok |
» | Ko laiki gremo z F2s naprej :)Oddelek: Omrežja in internet | 1109 (1009) | Lara-K |