» »

Katero grafično?

Katero grafično?

su37 ::

Živjo!
Sem pred nakupom grafične kartice ki bo namenjena za profesionalno- domačo rabo v CAD CAMu, v načrtu imam ELSA Synergy II 16Mb. V službi imamo to kartico na enem novem Kayak HP sistemu ki je kot raketa z dva 800MHZ, le da ima 32 Mb RAMa. Ali naj se raje odločim za MAtrox G450 ki je tudi cenejša. Pri ELSI me moti procesor ki je od Rive če se ne motim, pa ne vem ali je to kaj navito al ne. Na monitorju rabim ostro sliko ki mi jo je do sedaj zagotavljala Matrox G200, ampak ima premalo procesorske moči za rotacije senčenih objektov. Kartica mora 100% podpirat VSE in ne samo določene (igre) OpenGL ukaze kar ELSA je. Kaj svetujete?? Cenovni rang naj bi bil okrog 35000 sit kolikor je ELSA Synergy 16Mb,se to kaj pomeni RETAIL izvedba? Ne vem zakaj je 32 MB kartica tako dražja okrog 55000, samo zaradi RAMa?
Hvala in lep pozdrav! 0:)

yjj ::

kyro2

malinavc ::

kok jst vem je Kyro 2 totaln kurc za 2D grafiko, tak da razen če misliš špile nabijat...če se motim naj me prosim kdo popravi
...odvisno s katere perspektive gledamo...

JLP ::

Kyro 2 ma prbližn tko kvalitetno 2D grafiko kot kak Radeon. Ta ima opazno slabšo kvaliteo 2D od Matroxa ampak še vseeno precej boljšo kot na primer kartice z nVidia čipi.
Live long and prosper!

Senitel ::

JLP: Sorry ampak Kyro 2 ima 270MHz ramdac, GeForce-i majo pa 350MHz...

su37:
Pomoje imaš nekako 4 izbire:
-Matrox G450
-ATI Radeon
-GeForce 2
ali pa morda 3D Labs Oxygen VX1, ki ga dobiš za ene 56k sit...

JLP ::

Sentinel:
Sorry ampak Ramdac ni vse. Kle so še filtri, ki so na karticah z nVidia čipi totaln podn ker proizvajalci šparajo lih pr tem ker so kartice bl za igralce igr narjene in se vsak cent pozna pr količini kartic k jih izdelajo. Kyro 2 ma dost bol filtre. Sam jest tud sumim da tud nVidia čipi niso lih ne vem kva dobri u 2D.
Live long and prosper!

su37 ::

Zdravo vsem, ja glede raznih GeForcev in Kyrotev sem skeptičen za tako namensko rabo. Ne bom igrač špilov.
Nihče ne komentira ELSE Synergy, kukr sem jaz videl in delal na njej je kar prof. za tako rabo. Na sodelavčevem pc ju je ELSA na mojem pa Diaomnd Viper Z200 al kar že je ampak če ju primerjam ta Diamond se skrije na celi liniji, ker je to irgričarska kartica, vsaj bla je. V zahtevnih CAD okoljih pa je pomembna velika procesorska moč za preračunavanje poligonov in seveda 100% podpora Open GLu.
Hvala in komentarji so zaželjeni...
Čao

JLP ::

Ja jest ti svetujem, da če je možno, da si vse kartice dobiš al pa nek ogledaš koko delujejo. Podjetja so z Matroxi G450 večinoma zelo zadovoljna. Majo odlično ostro sliko, odlične barve in so tud namenjene bolj poslovni rabi in ne igranju.
Tko da če je le možno uzem kakga Matroxa u kaki prodajalni kjer zagotovo vzamejo izdelek nazaj če ne boš zadovoljen. In če nis pol lepo vrneš kartico in vzameš kaj drugega.
Live long and prosper!

_Mortal_ ::

nabav si rajš 3D PROPHET II MX 64MB za okol 29.700 :D
ki ima dobr 2d in 3d del
Is reading in the bathroom considered as multi-tasking?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Grafična kartica za delo na 2 monitorjih

Oddelek: Strojna oprema
111047 (810) Boky

ATI vs Hercules vs Matrox

Oddelek: Zvok in slika
401759 (1418) EvilK|NG
»

Grafikulja za resno delo

Oddelek: Kaj kupiti
231366 (1042) BoO
»

grafika za načrtovanje v autocadu?

Oddelek: Strojna oprema
111052 (872) Kovax
»

Radeon/Kyro/Matrox/Mx

Oddelek: Kaj kupiti
181232 (989) Brody

Več podobnih tem