» »

Zakaj otroci?

Zakaj otroci?

«
1
2 3

DoloresJane ::

Zanima me, zakaj se pari določajo, da bodo imeli otroke. Mene otroci sicer fascinirajo, vendar me nikoli ni mikalo, da bi imela svoje. Enostavno se mi zdi, da to ni, kot bi se odločil za nakup lončnice. Zakaj gredo nekateri vseeno mimo tega in v težave vzgajanja otroka? :D

V tej temi bi izključila tiste primere, ko ženska zanosi "ponesreči" in se ne odloči za splav.

Ziga Dolhar ::

Ne vem, če tvoje vprašanje pravilno razumem: zanima te razkorak med pari, ki "imajo otroka" in pari, ki se "odločajo" [i.e., "načrtujejo"] za otroka [kdaj, koliko ...]. Prav?
https://dolhar.si/

Tribal ::

Nekaterim so otroci pač veselje in sreča in tako naprej. Če si bila ti tako vzgojena da so otroci kakšno breme in težava mi je žal zate, če ti pa samo ni do njih si pa ena od ljudi, kateri bolje da nimajo otrok. Pač nekaterim je veselje imeti otroka ali njih več.

dr.J ::

> Zakaj gredo nekateri vseeno mimo tega in v težave vzgajanja otroka?

Ker so normalni. Za ostale poskrbi naravna selekcija.

Razmišljaj pozitivno in besedo "težave" zamenjaj z "radost", pa bo. Ne na papirju, pač pa v glavi.
In theory, there is no difference between practice and theory.

Daedalus ::

Dr.J - a tisti, ki nam froci pač ne pomenijo opcije v življenju pa nismo normalni? Daj se zresnit, vsak ma pač izbiro, kako bo živel. In če to pomeni, da se ne bomo razmnoževali, je to pač naša odločitev. Kaj je tu nenormalnega?
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

mchaber ::

Daedalus imas srečo, da se tvoja starša nista odločila enako...
.

Tilen ::

Mogoce pa ni zadovoljen s svojim life-om in je zalosten zakaj sta se odlocila tako?
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Daedalus ::

Moja starša sta se pač tako odločila. Jaz se pa zdaj odločam po svoje in ne vem, zakaj bi to bilo problematično. Poleg tega pa mislim, da nisem jaz predmet debate. Dajta napisat, zakaj bi vidva imela otroke. O meni pa ni treba presojat, ker me ne poznata.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Ziga Dolhar ::

Okej, še moje mnenje.

Razlika med tistimi, ki "imajo" otroke in tistimi, ki se o njih odločajo, je pomoje bolj navidezna. Glede na to, da si tudi ti, Nadezhda, vpletena v precej dolgotrajen študij, verjetno razumeš, da si preprosto ne moreš privoščit "zdajle" imet otroka, ampak recimo šele čez deset let. Jaz razlike med spontano in premišljeno odločitvijo ne bi primerjal z nakupovanjem lončnice, ker se mi zdi precej žaljivo tako označevat ljudi, ki se pred odločitvijo posvetijo tehtnemu premisleku; v bistvu (glej naslednji odstavek) se mi zdi, da so taki pari precej sposobnejši/zreli starši. Je pa res, da izpade manj pravljično in bolj "taktizirano".

V bistvu pa take ljudi še bolj razumem. "Zakaj otroka?" -- tudi zato, ker ljudje pogrešajo otroka v sebi. Otroštvo je čas nedolžnosti, nepremišljenosti, neubranljivosti, ki jo odrasli tako zelo pogrešamo in se ji poskušamo včasih tudi sami nazaj približati. Že po sami naravi in našem notranjem narcisizmu je zapeljivo; če pa tega ne uspemo doseči v sebi, smo nujno pritegnjeni k tistim, ki so taki že po svoji naravi: "večnim otrokom" in -- otrokom. (S tem ne želim zapostavit pomena "materinske ljubezni", ampak predvsem osvetlit drug, bolj egoističen pogled). In tako, se mi zdi, ravnajo tisti "spontani", "pravljični pari".

Stvari v razmerjih realnega sveta niso take, da bi kar "padle skupaj, če je tako usojeno". Taktiziranje (ki mi ga tvoj cenjeni fant in kolega sicer rad očita), je nepogrešljivo.
https://dolhar.si/

Zgodovina sprememb…

IceIceBaby ::

Dr.J - a tisti, ki nam froci pač ne pomenijo opcije v življenju pa nismo normalni?


Tako je. In naravna selekcija bo poskrbela, da se vaš rod ne bo nadaljeval. Ubistvu lahko zadevo obrneš kakor hočeš, ampak naš primarni cilj v življenju je še vedno razmnoževanje. V tem smo isti kot vsa ostala živa bitja, samo da uporabljamo druge metode, da prepričamo "samice", da se parijo z nami :)

@ljash ::

3 bistvene naloge v življenu so: Jesti, se razmnoževati in biti pojeden.

Predvsem pod to drugo spadajo otroci :D
Asus P4C800-E Deluxe, P4 3Ghz, 2*512 Geil Value,
Ati Radeon 9800PRO, Hitachi 160 GB SATA

Daedalus ::

Lej, ni mi treba razlagat o naravni selekciji in o primarnem cilju človekovega obstoja. To so stvari, ki jih že zelo dolgo vem. Ampak, enim pač ni za prenašat nekega od nas odvisnega bitja/več njih enih 20+ let. Call me selfish. Za nadaljevanje rodu mi je pravtako vseeno. Očitno me to dela nenormalnega. Svašta, kaj vse človek ne izve0:) Obenem pa ste lahko vsi sedanji/bodoči starši srečni. Moja odločitev navsezadnje pomeni manj konkurence za vaš podmladek.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

DavidJ ::

Takole pošrek.

Jz bi si upal trditi, da ljudje hočemo imeti potomce iz čisto evolucijskih vzrokov in nagibov po preživetju. Verjetno nam zaradi tega spolni odnosi predstavljajo užitek.

(Ironično je tudi evolucija, sicer malo drugačna, kriva za nastanek kondomov.) :>

Tak evolucijski zapis pa je moč prepisati s socializacijo.

Dopuščam drugačna mnenja.

:)
"Do, or do not. There is no 'try'. "
- Yoda ('The Empire Strikes Back')

EssEncE ::

Če bi jim lahko z veliko verjetnostjo zagotovil lepo življenje, vsekakor.

Čeprav jasno ne nasedam tistim bedarijam, četudi je zelo bolan, važno je da ga imajo starši radi. Zahtevam, da se vse izjemno natančno pregleda in če je kaj narobe definitivno splav. Potem pa jovo na novo. Treba narest zdravga in srečnega.:)

Matev ::

kaj pa če ni materialnih možnosti za otroka?

ali pa da ni urejenih razmer v paru?

ali pa da par ne čuti potrebe po otroku?

heh, nimajo vsi otrok - tudi v naravi je tako
neketeri imajo
nekateri nimajo

Zlatko1 ::

Moja stara mat vedno govori, da bi umrla brez vnukov in vnukinj.

Verjetno tudi zato otroci, da starost ne preživljaš popolnoma sam!

Deadalus, zamisli se samo o tem, kdo bo prišel na praznovanje tvojega abrahama???

Drugo pa je, če par ne more imeti otrok, potem se ti opravičujem deadalus.

sid_dabster ::

Moje mnenje je torej taksno:

Otroci so velika skrb, nadloga, posvetiti jim moras veliko casa (ce jim ga ne, si po mojem mnenju slab stars in ze po defaultu nesposoben vzgojiti taksno licinko v cloveka), derejo se (mene od otroskega dretja bole usesa), serjejo v plenice, in, nenazadnje, zenska jih mora 9 mesecev prenasati v svojem lastnem telesu.

Vemo, da so nekatere pripravljene svoje telo nameniti zato, da bo v njem zrasel otrok. Se pravi, pristanejo na precejsnje tveganje in na prenasanje hudih telesnih muk, da bodo dobile otroka. Torej mora biti otrok res huda zelja.
Ampak zelja zakaj?

a) Zato, ker se tako pac spodobi?
b) Zato, ker jih nekdo drug prisili v to?
c) Ali pa morda zato, ker se jim zde ta bitja tako neverjetno lustkana, srckana in buci buci igracke?
d) Ker bi partnerka rada na otroka ujela partnerja (splav je namrec odlocitev zenske, zato nasprotna moznost odpade)?
e) Ker sta partnerja ze zelo navelicana drug drugega in potrebujeta froca, da bo "prinesel sreco in veselje v njuno zvezo"?

Drugih moznosti pa ne vidim.

In tu slede moje hipoteticne razlage za teh pet opcij:

a) Says who? A pa ne bi morda malo razmislil/a ino ugotovil/a, da pa bi bila morda celo bolj srecen par, ce bi imela cas zase in ga ne bi bilo treba deliti s frocom?

b) Ok, se pravi, da je ovca. Ce zenski/tipu ne pase imeti froca, in ce partnerju uspe prepricati svojega partnerja v nasprotno, potem to ni clovek, ampak cisto navadna ovca na povodcu.

c) Ce clovek mene vprasa, to se ni zadosti velik razlog, da se ustvari froca. Saj, konec koncev, bo iz te "igracke" enkrat nastal clovek! In to hudirjevo slaboten, zafrustriran in dusevnih ran poln clovek. Kajti, ko taksna "igracka" zraste, se zelo pogosto starsem neha zdeti bucibucibucna, in jo lepo zavrzejo v kot. Posledice pa so katastrofalne. Rezultat je clovek, povsem nesposoben za samostojno zivljenje.

d) Tudi to se je pogosto dogajalo, in sicer v mojem otrostvu. Blizu mesta, kjer sem se rodil, je bila letalska baza jugoslovanske narodne armije. Ogromno zensk je takrat na otroka "ujelo" kaksnega letalskega castnika. Ogromno stranskih produktov takih zvez je bilo mojih sosolcev v osnovni ino srednji soli. In kaksni ljudje so to bili? Obupani, prestraseni ino zafrustrirani. Mnogo jih je zivelo samo z materjo samohranilko ali pa pri krusnih starsih. Piloti pa so odleteli.
Ta moznost se mi zdi najhujsa. To je zloraba se nerojenega cloveskega bitja.

e) Potem je bolje, da greta partnerja narazen. Tako ali tako se nikdar vec ne bosta dobro razumela, o svojih tezavah se bosta prepirala v prisotnosti otroka, se zaradi prekomerne zivcnosti znasala se nad njim. In spet je otrok tisti, ki bo, po domace receno, najebal.


In se to: Po mojem mnenju ne bi smel vsakdo imeti otroka. Iz mnozic, ki si zelijo potomstvo, bi morali izbrati samo najprimernejse ljudi, in sicer taksne, ki bi imeli zadosten materialni status (vse prepogosto se dogaja, da si froca privosci par, ki ima denarja komaj zase za hrano, in nato receta:"Bomo ze kako!"), ki bi bili telesno in dusevno zdravi ter sposobni vzgajati otroka, ki ne bi imeli policijske kartoteke, ki ne bi imeli dednih telesnih okvar in ki bi bili zadosti inteligentni in brez pedofilskih fetisev (da ne bi prihajalo do telesnih kazni ter spolnih zlorab).

Jaz nocem imeti otroka. Ne sedaj, ne kasneje. Never ever. Tudi svojemu dekletu ne privoscim, da bi morala v sebi x*9 mesecev v sebi prenasati druga bitja. In ona se s tem popolnoma strinja. Midva se imava lepo sama, samo drug z drugim, brez frocov. In ne prenasava starsev, ki imajo otroke zgolj za igracke in se na ulicah navdusujejo nad dadaisticnimi zvoki, ki jih ti froci povzrocajo.

In se novo opozorilo za na javna mesta:

Starse in skrbnike otrok vljudno naprosamo, da utisajo svoje male posasti in s povzrocanjem hrupa ne motijo ostalih!
Fallen beyond all grace deeper and deeper
The sound of her own blood dripping
Like sacred tears from a bleeding rose...( Embraced, Within)

Matev ::

če kdo čuti da ni za otroke - potem naj jih ne ima

je pa en prej prijavil da bodo taki izumrl - naravna selekcija pa to

hej - če bi bilo to res bi taki že izumrli

LeBIgMac ::

...človek, kolk si se raspisal...


Nadezhda, sicer ne vem koliko si stara ampak verjemi da bo tudi tebi začela urca
tiktakat. Lahko upaš samo da ne bo prepozno...

Daedalus ::

Heh, če so otroci/vnuki edina družba v starosti, pol ne vem, kaj je tak folk počel v življenju. Sej star in osamljen si samo, če si tako nemogoč, da te prenašajo samo potomci po "uradni dolžnosti." Seveda pa obstaja še en catch - kje pa piše, da bom sploh doživel starost? Ali kdorkoli od sodelujočih v tej temi?
Če jo pa kdaj bom, bom pa že takrat razmislil, kako in kaj. Praznovanje abrahama pa me ne skrbi, ker rojstnega dneva nikol ne praznujem. Se mi zdi precej nepotrebna reč, praznovanje rojstnega dneva namreč.
Sicer pa ni poanta v tem. Dajte sedanji/bodoči starši napisat zakaj ste (se boste) tako odločili.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

OrkAA ::

Roflol! Opažam očitne znake mutacije... kaj pa bo z nami, če se še razmnoževali ne bomo več?! :\

LeBIgMac ::

Brez zamere Daedalus, ampak si malček čuden tip.
Pomen praznovanja rojstnega dneva je bolj v druženju (ok, ko si otrok v darilih:8) ),
no saj meni je.

Drugače pa je tema zakaj imeti otroka, ne pa koliko bo kdo živel. Itak lahko jutri vsi pomremo in je stvar rešena.

Matev ::

pa itak je ljudi preveč na zemlji
in bomo slej ko prej sami sebe uničl

tako da je s tega stališča čisto nepotrebno množiti se še naprej v takem obsegu kot smo se do sedaj

demoness ::

Z mano in z otroki je tako kot z mano in s paradižnikom. Ne maram ne enega ne drugega, veliko ljudi mi govori, kako je to mogoče in kako sem čudna in nemogoča, nikoli se ne bomo razumeli in nikoli se ne bomo strinjali. 0:)

Naj še kakšen biolog kaj pove, meni z mojim omejenim poznavanjem biologije je vse skupaj s starševsko ljubeznijo vred zmeraj zgledalo kot hormonska reakcija, ki naj zagotavlja nadaljevanje vrste. Teh hormonov očitno pač nimam.
Don't you want to die, walk beside me evermore,
Don't you feel alive, like you never felt before...?

Daedalus ::

>Brez zamere Daedalus, ampak si malček čuden tip.

Ni zamere, to vem že precej časa;)
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Tear_DR0P ::

No ja, politično dobri razlogi so porast prebivalsta (beri več davkoplačevalcev), zmanjšanje razlike med kitajci in ostalim svetom in še bi se dalo naštevati :)

Jst osebno nimam želje po otroku, mama me je mela pri 26 letih pa pravi da je blo mogoče še mal prehiter in ji verjamem. Mela me je, ker je tko hotu ata, pa vsi okol nje so pritiskal na njo, tko da si je počas tud sama zaželela da bi mela froca. Pa lahko kdorkoli hoče reče da je ovca!

Jst poznam več razlogov zakaj NE imeti otroka, pa je večina že naštetih. Večina ljudi ki imajo otroke jih imajo iz sebičnih razlogov (zato da bojo mel koga ko bojo stari in podobne reči) in to bi blo treba prepovedat.
Sm pa precej za evgenistično nadaljevanje te vrste bitij kot smo ljudje. To da imajo slabovidni ljudje možnost preživetja se že pozna v porastu števila slabovidnih ljudi. Prav tako bo mama, ki ne more met otroka (al pa oče z negibnimi spermiji) prenesla gene neplodnosti naprej po umetni oploditvi.
Verjamem da je lepo met otroka, sam ni ga vsak sposoben met. Otroke imejte šele ko boste za to sposobni! Jst mislim da je to edn izmed boljših razlogov za.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

LeBIgMac ::

Hehe, ful ste dobri.
Čakte, ko vas bo enkrat doletel, ko vas bo zgrabu nek čuden občutek nekje pri tridesetih,
pol se bomo spet dobil na tem forumu, hehe:))

BigWhale ::

> Naj še kakšen biolog kaj pove, meni z mojim omejenim poznavanjem
> biologije je vse skupaj s starševsko ljubeznijo vred zmeraj zgledalo
> kot hormonska reakcija, ki naj zagotavlja nadaljevanje vrste. Teh
> hormonov očitno pač nimam.

Mogoce pa tisti, ki nimajo zelje imeti otroke sploh niso sposobni imeti otrok. Hormonsko ravnovesje se porusi in zelja izgine...

---

Hm, vprasanje zakaj, nevem? Ampak, ko se mali geek tkole smeji na ves glas, ti je cist vseen... :)

In sploh, ves, da bo to nova generacija, ki bo vzgojena v 'old code' duhu, to je pa tako ali tako the ultimate goal.

:)

kopernik ::

Otroke imamo (upam !) tudi ali predvsem zato, ker jih imamo radi. Vsaj jaz vem, da se sicer za otroka ne bi odločil. Res je, da otrok pomeni popoln obrat v življenju in nič več ni tako, kot je bilo pred otrokom. Ampak, z enim samim nasmehom otroka so poplačane vse tegobe oz. neprijetnosti.

Nikakor pa se mi ne zdi, da je kaj narobe s tistimi, ki se za otroka ne odločijo.

iration ::

> Mogoce pa tisti, ki nimajo zelje imeti otroke sploh niso sposobni imeti otrok. Hormonsko ravnovesje se porusi in zelja izgine...

Se mi zdi, da maš popolnoma prav.
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

darh ::

jest bi mel pa vsaj 3 froce... pa moja deklca tud... tak da :)
Excuses are useless! Results are priceless!

demoness ::

Ja, ampak vprašanje je zakaj, xbite?

OK, otroke imate radi. Zakaj?
Je lepo, če je od tebe nekdo odvisen? Zakaj?
Smeji se ti lahko kdorkoli. Ampak zakaj je ravno otrokov nasmeh toliko vreden?

Prosim, ne bit užaljeni. Ampak res ne razumem. Ah, ja, paradižnik... :)
Don't you want to die, walk beside me evermore,
Don't you feel alive, like you never felt before...?

moj_nick ::

@Gorezh

Kaj pa človeški nagon? Starševska ljubezen? In dejstvo, da smo živali ter smo z evolucijo pridobili enormno željo po razmnoževanju (če je ne bi, nas danes ne bi bilo)?

DoloresJane ::

Evolucionisti so povedali svoje. Jaz imam zelo rada otroke. In mnogi mi pravijo, da sem materinski tip, morda na to vpliva moj horoskop, kaj pa vem. ;) Ampak da bi se zavestno odločila za otroka je pa enaka možnost kot da me strela zadane v tem trenutku. Pa pustimo to, da želim čim prej doštudirati in specializirati in kar je še vsega tega. Na izpitih vidim veliko starejših kolegic, ki so noseče. Torej študij ob resnični želji ni ovira.

Težava je v tem, da je otrok, če mu želiš zagotoviti normalno življenje, precejšnja finančna obremenitev, poleg tega pa terja ogromno časa in veliko volje. In kar si najmanj želim je to, da bi svojim otrokom težila, če ne popravijo krožnika z mize po kosilu. VEndar kakor spremljam to, še vsako mati prej ali slej prime ta sindrom. Vzgajati nekoga - in poskušati ga vzgojiti v samostojno bitje z razvitimi potenciali, s katerimi se je rodilo (pri tem pa ne biti vsiljiv in želeti ortoka spraviti v "biznis" ali nespornega odličnjaka, ko je še čisto majhen) je zelo težko. Vem tudi, da bi se težko sprijaznila, če otrok ne bi kazal kakšnih posebnih zanimanj ali pa bi cel dan brezsmiselno buljil v TV. SAma sebi grem na živce včasih in nočem, da bi šla svojim otrokom. Skratka - na otroke nočem projicirati sebe ali tega, kar jaz nisem postala, pa bi želela; zdi pa se mi, da jih v nasprotnem primeru puščam veliko preveč prepuščene samim sebi.

To ni egoizem, gre za dejstvo, da dvomim, da bi lahko svojo nalogo kot mati dobro izpolnjevala in se je zato ne lotim. In kdorkoli, ki bo rekel, "kako lahko vem, preden poizkusim", torej pravi, da je upravičeno imeti otroke in s tem testirati pripravljenost posameznika na starševstvo.


Ziggga - o tem, kdo taktizira in kdo ne, se ti pogovori s tistimi, ki ti to menda očitajo. Ne uporabljaj me za poštarja, ker imam v življenju višje cilje. Marsikaj se doseže, če se sporočilo direktno preda naslovniku, ne da se ga olepšuje in sporoča preko odposlancev. Naj velja na veke vekov, ker mi gredo tvoja namigovanja že na živce.

sid_dabster ::

Starsevska ljubezen in cloveski nagoni - posledica delovanja hormonov. Jaz ocitno nimam hormonov, ki bi poskrbeli za to, da bi se mi otroci zdeli prisrcni in da bi si jih zelel.

Ko pa ze govorimo o ljubezni...
A ni najhujse, ce si nekdo zeli otroka, ga naredi, potem pa mu le-ta umre za neko neozdravljivo boleznijo?
Starsi bi morali racunati tudi na to, da bodo s tem, ko bodo otroka spravili na svet, le-tega morda obsodili samo na muke...
Fallen beyond all grace deeper and deeper
The sound of her own blood dripping
Like sacred tears from a bleeding rose...( Embraced, Within)

sid_dabster ::

Nadezhda:
Modro si govorila:)
Fallen beyond all grace deeper and deeper
The sound of her own blood dripping
Like sacred tears from a bleeding rose...( Embraced, Within)

Dr_M ::

sej jest tut pr 22 se ne cutim nikakrsne zelje, da bi mel otroke, ampak vseen upam, da jih bom meu oz da ga bom lohk naredu ;) pred 30 letom...
po 30. pa nocem met otrok, ker nocem bit svojim otrokom star fotr.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

64202 ::

Jaz pa mislim, da je imeti otroka ena taka "primal" radost. Hkrati je tudi (najvecji?) zivljenski dosezek, da vzgojis froca, ki je sposoben biti srecen v zivljenju in mu pomagas do tega. E, mogoce sem pa jaz eden izmed tistih, ki kroji prihodnost, ce boste ze vsi tukaj izumrli :D.

Caligula ::

Jaz se samo poserjem na folk, ki je tko beden, da hoce tko resit zavozeno zvezo pa so pregnili in brez jajc, da bi naredili kar je treba in se tolazijo ,da bo otrok vse porihtal. Skratka sovrazim beden mehkuzen folk, ki se "sprijazni".

To so moroni in na jetra mi gre, da ni nekega splosnega osvescanja glede tega, da so vse studije, psihologi,.. vsi to do konca zavrnili.

Ker mamo zaradi padca natalitete kao prioriteta razmnozevanje. Razmnozevanje zdravih pa odgovornih ljudi ja.
Bednega folka, ki otroke proizvaja zaradi neumnih razlogov pa ne.
Sm mogu mal te jeze sprostit :|

Ker opazam v druzbi pa nasploh pr vrstnikih, da prvi froce dobivajo ravno najmanj zreli osebki in iz najbolj zavozenih zvez. :'(
Jebes folk, ki se spusca v stvari, ki vodijo v locitve ravno tam okoli 5 leta starosti froca, ko res zacne rabit recimo fotra za pravilen razvoj spolne orientacije ipd,...

Skratka otroke delajte, ko ste s clovekom, ko nimate dvomov pa, ko boste lahko vse lepo prezivljali.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Caligula ()

Vesoljc ::

če dosežem, da imajo moji froci boljše in lepše življene, potem to po vsej verjetnosti da meni neki + (sreča, zadovoljstvo...). tu pa stvar rata čista matematika. ;) kdaj bo plus večji? ko bom jaz vložil vsaj zadosti ali več...
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...

Matev ::

nekateri sploh ne morejo razumeti, da smo ljudje različni

različnost pa prinese različne poglede in različne odločitve

demoness ::

OK, Matev, point taken. :)
Don't you want to die, walk beside me evermore,
Don't you feel alive, like you never felt before...?

Ziga Dolhar ::

> Ziggga - o tem, kdo taktizira in kdo ne, se ti pogovori s tistimi, ki ti to menda očitajo. Ne uporabljaj me za poštarja, ker imam v življenju višje cilje. Marsikaj se doseže, če se sporočilo direktno preda naslovniku, ne da se ga olepšuje in sporoča preko odposlancev. Naj velja na veke vekov, ker mi gredo tvoja namigovanja že na živce.

Po prebranem celotnem mojem postu se obesiš na zadnji odstavek, ki si ga razložiš popolnoma narobe in nikakor v duhu teme, v kateri se nahaja. Če te vzvišenost navdihuje, prav. Ne pozabi pa ga prebrat v konteksu celotnega mojega sestavka kot odgovora na tvoje vprašanje.
https://dolhar.si/

dr.J ::

> dvomim, da bi lahko svojo nalogo kot mati dobro izpolnjevala
> in se je zato ne lotim

Hočeš reči, da si za vse ostale projekte (npr izbira študija) že vnaprej vedela, kako se bodo odvijali in si se jih le zato ziheraško lotila?

Otrok je izziv - ali zmoreš ali ne.

Ziga Dolhar ::

> Otrok je izziv - ali zmoreš ali ne.

Tombola? To se mi zdi pa nadvse neodgovorno.
https://dolhar.si/

LeBIgMac ::

Sam sem isto bil blazno proti otrokom v zgodnjih dvajsetih, zdej si jih pa nenormalno želim.
Zakaj? Bogvedi, otroško dretje mi gre blazno na živce, z drekci tut ne maram imet
opravkov, zlo rad spm ponoči. Ampak vse to dam na stran ko dojameš, da boš ustvaril živo
bitje, ki te bo imelo neskončno rado in ti zaupalo vse življenje. Od majhne štručke ustvariš
človeka, ki bo samostojno živel in ti bo v prihodnosti v ponos.

Gorezh: 'A ni najhujse, ce si nekdo zeli otroka, ga naredi, potem pa mu le-ta umre za neko neozdravljivo boleznijo? '

Ne more ti biti to razlog za ne imeti otroka. Zakaj gradit hišo, če ti jo lahko potres podre??

xbite: enako, tri komade čimprej:D . Problem je da moja partnerka ne misli isto o otrocih, tako da se bo stvar najverjetneje končala.

Matek ::

Ziggga, jah, žal je res, kar je dr.J povedal. Nekako tako, kot vse druge pomembne stvari v življenju - nove službe, šolanje, ... Vsakdo je lahko prepričan v svoj uspeh in zmožnost, ampak vsakemu ne bo uspelo. Seveda imaš prav, da se z mislijo ali zmoreš ali ne ni odgovorno podati v vzgajanje otroka, vseeno pa je načeloma pravilna. Loto je loto, pa tudi če si prepričan, da imaš prave številke.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Mercier ::

Tolko le glejte, da ne bi slučajno mene začelo skrbet za usodo slovenskega naroda. >:D

Ziga Dolhar ::

> Ziggga, jah, žal je res, kar je dr.J povedal. Nekako tako, kot vse druge pomembne stvari v življenju - nove službe, šolanje, ... Vsakdo je lahko prepričan v svoj uspeh in zmožnost, ampak vsakemu ne bo uspelo.

MMMato, ravno zato pa "zagovarjam" načrtovanje. Nam na faksu nonstop strežejo s primerom sodnice, ki od zaključka srednje šole do izvolitve na sodniško mesto čaka cca 11 let nonstop študija; ko je izvoljena in dobi prve zadeve, pa zanosi: ker si šele takrat to lahko privošči. In podoben primer [po študiju] apliciram na Nadezhdo.
https://dolhar.si/

Zgodovina sprememb…

IceIceBaby ::

Mene sploh ni strah, da nebi zmogel imeti otrok. Če majo ljudje že od kar obstajajo otroke, pol bom tut jaz lahko "sfolgal" tiste 3 froce. Verjetno ni enostavno, ampak se da preživet. Poznam veliko primerov, ko so starši še na faxu in imajo otroke, ki se lepo normalno razvijejo (tudi s pomočjo starih staršev, kar se mi zdi čisto uredu). Poznam celo primer, ko je znanka zanosila v 1 ali 2. letniku srednje šole, njen fant pa je bil takrat leto starejši. Pa mislim, da trenutno oba študirata, pa imata vseeno lepo vzgojenega froca. Vse se da, če se hoče.

Drugač pa nameravam imet 3 otroke (čez par let ko končam fax ali pa bom vsaj zelo blizu diplomi). Razlogov je pa več. Eden je verjetno nadaljevanje vrste. Enostavno imam željo, da bi nekdo ostal za mano (tako kot večina ljudi, zato pravim, da so ljudje, ki nočejo otrok čudni. Pa ne mislim s tem nič slabega, samo če nisi tak kost velika večina ostalih si čuden). Drug pomemben razlog je ta, da si oproščen določenega davka pri nakupu avtomobila, če imaš 3 otroke >:D pa še kak razlog bi se našel :)
«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Kako dvigniti nataliteto? (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
6611085 (10423) jype
»

Nimaš otrok... plačaj davek!!! (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
15611620 (8734) CaqKa

Več podobnih tem