Forum » Elektrotehnika in elektronika » Popravilo DVD playerja
Popravilo DVD playerja
Tero ::
Poskušam popravit en dvd player katerega je uničla strela.
Sumim da je kaj narobe v napajalnem vezju. Prvo kaj mi je seveda prišlo pod roke je bila varovalka in sem jo probal menjat. Opazil pa sem da je še en čip na vezju skurjen.
Problem pa je da nevem kaj bi to za en čip bil. Ima 8 nogic in mislim da je operacijski ojaćevalnik(ja vem meni primanjkije znanja za popravljanje stvari) Ker je čip tako skurjen se ne da prebrat oznak na njem. Pregledal sem tudi tiskano vezje in ugotovil da gre 3 nogica direkt na maso 7 pa je "v zraku" (druge so prezakomplicirane da bi jih lahko z besedami povedal)
Drugač drugi elementi niso videt kaj zažgani. Torej ve kdo kak bi ugotovil kaj to za en čip je in ali bi še moral pri popravilu na kaj druga pazit?
No nekaj oznak se le da prebrat iz čipa če komu kaj pomenijo. Na spodnji slikici se vidi kaj se da prebrat,
Sumim da je kaj narobe v napajalnem vezju. Prvo kaj mi je seveda prišlo pod roke je bila varovalka in sem jo probal menjat. Opazil pa sem da je še en čip na vezju skurjen.
Problem pa je da nevem kaj bi to za en čip bil. Ima 8 nogic in mislim da je operacijski ojaćevalnik(ja vem meni primanjkije znanja za popravljanje stvari) Ker je čip tako skurjen se ne da prebrat oznak na njem. Pregledal sem tudi tiskano vezje in ugotovil da gre 3 nogica direkt na maso 7 pa je "v zraku" (druge so prezakomplicirane da bi jih lahko z besedami povedal)
Drugač drugi elementi niso videt kaj zažgani. Torej ve kdo kak bi ugotovil kaj to za en čip je in ali bi še moral pri popravilu na kaj druga pazit?
No nekaj oznak se le da prebrat iz čipa če komu kaj pomenijo. Na spodnji slikici se vidi kaj se da prebrat,
Give a man a fish, he'll be fed for a day.
Teach a man to fish and he'll drown himself.
Tero ::
Kaj noben ne zna pomagat?
Give a man a fish, he'll be fed for a day.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Problem z Volt modom na GF4 TI4200 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 7129 (5637) | _Dejan_ |
» | Se da zamenjat "odtrgan" ram na grafični kartici? (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 4954 (3389) | flisko |
» | 1.5 V LED flashers...Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1345 (1090) | T0RN4D0 |
» | SPI programator za Atmel 90S8535Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1690 (1588) | slawc |
» | R9500 z uničenim napajalnim čipomOddelek: Strojna oprema | 1552 (1179) | Wad@ |