» »

Spomin starejšega tunerja

Spomin starejšega tunerja

neres ::

Imam starejši tuner Yamaha T-520. Pred časom je držal postaje v spominu po cel teden, sedaj pa samo pol dneva.

Kaj se da narediti? A so kake baterije za zamenjat? Ker ne poznam teh stvari so tukaj slike:

spredaj

zadaj

noter

Kje bi lahko dobil baterijo in kako zgleda?

Hvala!

MadMax ::

Tista okrogla črna zadeva s svetlečo sredino ene 2 cm levo od največjega čipa bi znal bit 5.5V 1F elektrolit.
Dej bolj detajlno sliko elementa, pa vse oznake iz elementa napiši.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

Ok, tista zadeva nima nič napisanega, piše pa na ta visokem "stebriču" in njemu podobnih. Vsi pa se mi zdijo zacinjeni na ploščo.

Tukaj so še malo večje slike:

stebrič

noter2

noter3

Zgodovina sprememb…

• spremenil: neres ()

MadMax ::

Hmmm.... Saj ne vem al naj ti še kaj povem, al ne.... Brez zamere, ampak glede na to, da bi rad sam popravljal zadevo, obenem pa elektrolite imenuješ "stebriči", se mi zdi, da ima tale tuner zelo veliko možnost da se poslovi od življenja.

Drugače pa mi tista zadeva med D109 in D137 res spominja na element, ki sem ga omenil v prejšnjem postu.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

Hehe, ja no saj ni nujno da bi sam to štimal.

A veš mogoče kje bi se dalo dobiti kak elektrolit in to?

stromar ::

Ma dvomim da je za spomin uporabljen kondenzator, sploh pa ne kapacitete 2200uF. Poglej raje tisto nizko debelo črno zadevo, me tavelikim kondenzatorjem in tavečjim čipom. Če jo gledaš z vrha je zvočniku podobna:D . Tisto je verjetno baterija, ki je kriva za nedelovanje. Sicer pa poglej okoli te stvari, če je kakšna številka. Verjetno bo B in še kakšna cifra zraven

stromar ::

Probaj še na kontaktih spodaj z voltmetrom, če dobiš kakšno napetost. Dvomim, da je to kondenzator od 1F, ker so dosti dražji od baterije, ker bi bili, če bi bili narejeni v času tega tunerja, dosti večji in ker elektrolit dosti bolj kasno odpove kot baterija, sploh na tako nizki napetosti

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

LEDice

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
9918 (737) Grimlord
»

LEDice na 12V

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
302237 (1639) Pudding
»

Kje so podatki?

Oddelek: Pomoč in nasveti
5906 (799) Cowboy6
»

Virus, kako se ga rešiti (JS:ClassLoader:-4)

Oddelek: Programska oprema
6955 (839) majh
»

Ker hladilnik za AMD

Oddelek: Kaj kupiti
161117 (901) mili

Več podobnih tem