Forum » Pomoč in nasveti » NUJNO! Partition magic BAD disk!??
NUJNO! Partition magic BAD disk!??

@ljash ::
Zdravo!
Zanima me, kaj je narobe z mojim diskom - danes (po inštalaciji Pinga 3.0 na drugi disk), je po ponovnem restartu moj stari disk (Maxtor 80GB) začel povzročati probleme - v Partition magicu je namreč obarvan rumeno (kot da je datotečni sistem neznan), ter piše 78 160 MB BAD. Kaj bi blo narobe s tem?
V Partition magicu prav tako na disku ne morm izvesti nobene operacije (razen formata, kar pa ne bi..
)
Imam pa na tem disku pomembne podatke tako da mi prosim čimprej pomagate.
P.s.: pred tem sem s partition magicom razdeljeval drugi disk (160 GB Hitachi MijavkStar
), vendar po inštalaciji Pingota le-tega ni zagnal...
Vnaprej hvala za pomoč
LP,
aljaz
Zanima me, kaj je narobe z mojim diskom - danes (po inštalaciji Pinga 3.0 na drugi disk), je po ponovnem restartu moj stari disk (Maxtor 80GB) začel povzročati probleme - v Partition magicu je namreč obarvan rumeno (kot da je datotečni sistem neznan), ter piše 78 160 MB BAD. Kaj bi blo narobe s tem?
V Partition magicu prav tako na disku ne morm izvesti nobene operacije (razen formata, kar pa ne bi..

Imam pa na tem disku pomembne podatke tako da mi prosim čimprej pomagate.
P.s.: pred tem sem s partition magicom razdeljeval drugi disk (160 GB Hitachi MijavkStar

Vnaprej hvala za pomoč
LP,
aljaz
Asus P4C800-E Deluxe, P4 3Ghz, 2*512 Geil Value,
Ati Radeon 9800PRO, Hitachi 160 GB SATA

strojko ::
Ej jst mam ful podoben problem sam da mi 80gb disk prepozna, unga 160gb pa ne.
Jst delam trenutno to: eno particijo na unmu disku k dela normalno sm formatiru na fat32 datotečni sistem. Na disku k mi ga noče explorer prepoznat mam ntfs. Pol pa bootam comp na slix (knoppix\linux) kr s cdja. Tm mi ga pa prepozna. in pol prenašam podatke na un disk k je v redu. Sicer je ful počasi sam jst druge rešitve še nism našu.
Aja a ti morda k greš v device managerja/disc drives/(un disk k ne dela) reče device is working properly pol pa v zavihku volumes reče status: foreign. K to meni reče.
Jst delam trenutno to: eno particijo na unmu disku k dela normalno sm formatiru na fat32 datotečni sistem. Na disku k mi ga noče explorer prepoznat mam ntfs. Pol pa bootam comp na slix (knoppix\linux) kr s cdja. Tm mi ga pa prepozna. in pol prenašam podatke na un disk k je v redu. Sicer je ful počasi sam jst druge rešitve še nism našu.
Aja a ti morda k greš v device managerja/disc drives/(un disk k ne dela) reče device is working properly pol pa v zavihku volumes reče status: foreign. K to meni reče.

@ljash ::
Ne. Meni v explorerju normalno pokaže vse particije obeh diskov. Samo v Partiton magicu zdej ne prikaže tastarga diska (oz. napiše BAD).
V device managerju mi particije najde, če dam volume->populate.
V device managerju mi particije najde, če dam volume->populate.
Asus P4C800-E Deluxe, P4 3Ghz, 2*512 Geil Value,
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | WD 160GB SATA II in Windows Vista težaveOddelek: Strojna oprema | 957 (877) | B_U_R_I |
» | Disk Hitachi 160 Gb - dostopnih le 137 GbOddelek: Pomoč in nasveti | 2014 (1682) | Kastrola |
» | sata disk (Hitachi 7k250), namestitevOddelek: Strojna oprema | 3329 (2353) | Blind |
» | kako spremeniti crko particijeOddelek: Operacijski sistemi | 978 (900) | Blup |
» | Windowsi ne 'vidijo' diskaOddelek: Pomoč in nasveti | 1317 (1115) | W|ndKiller |