» »

kupovanje "resnega" laptopa v tujini !

kupovanje "resnega" laptopa v tujini !

EVOL ::

Moj prvi post tu, tako da za začetek HOJ! vsem skupaj>:D

Situacija pri meni pa je nekako taka: najprej mi je začela nagajat domača kišta (tudi sicer ne več z neko orto hudo konfiguracijo po današnjih standardih), opremljam si mini snemalni studio, in še v firmi imam možnost zamenjat pc. Nakup desktop-replacement laptopa v tem primeru nek no-brainer?

Stvar naj bi bila dokaj resna - v firmi rabim ibr-programerski-vorkstejšn, tudi v studiu procesorsko moč za igračkanje z zvokom.

Ubistvu sem se na začetku veliko bavil z izbiro procesorja - kaj je zdaj z amd64 vs xp vs pIV vs banias/dotham 7xx, pa sempron.. Še zdaj nisem stoprocentno odločen, in bi cenil kake nasvete. Po raznih tujih novtbukarskih forumih znajti se... ;(

Zdej pa druga zadeva - sam nakup, kje? Pri meni je bilo nekako tako, da sem si na začetku iskanja postavil budget 400 tisoč. Grem v bofa, gledam HPja nx 9105 - izgleda kar vredu, cena 379 jurjev. Brskam po netu za alternativne cene: v sloveniji zanj + - 10 jurjev, nakar me zanese v tujino. In glej
link

Preračunano okrog 270 jurjev, vključena poštnina. Wow, kaj je s tem?! In tako po vseh štacunah, in za vse modele. Iščem naprej - kaj se pa potem dobi za 400 jurjev:

Fujitsu Siemens A 1420
He, he.

Kriteriji, ki so se mi nekako izoblikovali:

1) vsekakor relativno velik displej. 15,4" WXGA (wide xga) se zdi vredu kompromis med velikostjo in ogromnostjo. žal so v evropi WSXGA (wide super-xga) široki zasloni z višjo ločljivostjo pregrešno dragi. ampak mogoče še bolje imet malo večje fonte, da si ne skurim še oči kar jih imam...

2) surova moč v procesorju in ramu. amd64 se je po ogledanih testih izkazal za močnejšega od pentiuma 4, menda z manjšo porabo/gretjem, ter je celo malo cenejši. aktualen pri laptopih je amd64 3400+. sicer skoraj močnejša alternativa od pIV je tako dotham s centrinovo mobilnostjo, ampak je po drugi strani manj zmogljiv, ter dražji.

3) disk - tudi 80gb mi ne bo zadoščalo glede na to da na trenutni mašini zasedam okrog 150/200gb, pa jo imam skoraj vzorno spucano... mogoče bi se mi skoraj bolj splačalo vzet 60gb če bi dobil hitrejšega, ampak žal nimaš prov veliko hecanja s konfiguracijami, spet, v evropi. evo, just for kicks :P : link - take zadeve se grejo lahko američani. povsem custom konfiguracije, in to z nižjimi cenami - svašta!! nevem, a nej grem v ameriko tole iskat raje? (link)In v mojem cenovnem rangu...

4) nujnosti: dvd pečka, wlan, podrobnosti.

5) za grafično mi je malo manj mar, ker se ne bavim posebno veliko s tem, še manj z igrami.


Recimo dve alternativi:

- HP Pavilion zv5280EA
sline se mi cedijo ob dizajnu... 200 evrov cenejši, ampak s slabšo grafično(hm,bolje?) in 512mb ram namesto 1gb. možnost prodaje rama in nakupa 1gb? teža enaka, po merah je pavilion za centimeter višji in 10cm širši...sem kaj spregledal?
link
- Fujitsu Siemens Amilo M1420
ekvivalenten prvemu, minus 512mb rama, samo da amd64 3400+ nadomesti dotham 1,7 (735). pridobiš veliko na mobilnosti, ampak na račun koliko procesorske moči? se mi splača razmišljat o tem sploh? ubistvu kupujem nekako bolj nadomestek za desktop computer, ampak seveda je včasih fino da si lahko dolgo odklopljen. cenejši za 100 evrov.
link

Ima kdo še kak predlog? Je kdo že kdaj naročal iz nemčije? Zakaj ne bi? Garancija je mednarodna - pri zastopnikih svetujejo to dvakrat preverit da je v ceni vključeno, ampak - v načelu bi morala bit in je. Edini problem če ti kaj scrkne v in tega modela v sloveniji ni, morajo naročati dele iz tujine, in nekoliko čakaš. ...

Pa še najboljša stvar za konec:
Nevem koliko poznate, ampak meni je super pomagalo - http://www.kelkoo.de . Stvar funkcionira kot nek ibr-iskalnik po štacunah, s podatki in cenami in vsem. Bi veljalo si kej podobnega doma postavit!

Res konec: pojma nimam kaj naj vzamem, sploh ker gre za ogromno denarja... Ampak bi se rad čimprej odločil, ker mi tole iskanje po nemških web štacunah že od povsod visi. Pomoč?

Hvala!!
  • spremenil: EVOL ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Acer prenosniki (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
818291 (3315) kmetek
»

Sestavljam 0dB server/download box - rabim pomoc

Oddelek: Kaj kupiti
383206 (1991) Macketina
»

LCD - 17"

Oddelek: Kaj kupiti
201310 (1097) Shark-357
»

Nakup prenosnika (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
515093 (4355) okfec
»

glow efekt s css v FF / dinamicen width s CSS v FF

Oddelek: Izdelava spletišč
181489 (1331) Lee_Nover

Več podobnih tem