Forum » Pomoč in nasveti » Zaustavitev (frizanje) sistema pri zagonu
Zaustavitev (frizanje) sistema pri zagonu
mymoon ::
Moj problem je sledeči:
Vsakič ko prižgem računalnik, se mi takoj obesi (ne pokaže nobenega erorja samo obesi se), ko ga ugasnem (na gumb ) in čez par sekund spet prižgem se sistem normalno naloži.
V windowsih se mi pa obesi (nobenega modrega ekrana, samo zablokira) če ga pustim prižganega par ur in na njem nič ne delam - zanimivo je tudi to, da ko se obesi se tudi lučka v miški ugasne.
Računalnik star cca. 2 leti, ni nič navit, os win XP, PIV
Temperature do 50°C
Kaj naj naredim?
ali obstaja kak program ki stestira hardware (nekako imam občutek da kak hardware počasi dušo spušča), to bi najprej naredil preden še sprobam z novo postavitvijo sistema in nato še s servisom.
hvala
lp
Vsakič ko prižgem računalnik, se mi takoj obesi (ne pokaže nobenega erorja samo obesi se), ko ga ugasnem (na gumb ) in čez par sekund spet prižgem se sistem normalno naloži.
V windowsih se mi pa obesi (nobenega modrega ekrana, samo zablokira) če ga pustim prižganega par ur in na njem nič ne delam - zanimivo je tudi to, da ko se obesi se tudi lučka v miški ugasne.
Računalnik star cca. 2 leti, ni nič navit, os win XP, PIV
Temperature do 50°C
Kaj naj naredim?
ali obstaja kak program ki stestira hardware (nekako imam občutek da kak hardware počasi dušo spušča), to bi najprej naredil preden še sprobam z novo postavitvijo sistema in nato še s servisom.
hvala
lp
Daedalus ::
Cold boot problem? To se zna pojavit, če plata/napajalec undervolta procesor pri zagonu. daj malenkost dvigni napetost na procesorju, pa poročaj. Če ne bo boljše, poskusi drugi napajlec dobit za testiranje...
p.s. - Ker ne morem iz svoje kože, bom že ene stotič na tem forumu ponovil - pri težavah z računalnikom se VEDNO napiše konfiguracija mašine!!! zdaj pa to napiši na list ene 20-krat, da si boš zapomno za vse većne čase. Ker nimam kristalne krogle nikjer v bližini, pa ti ne morem kaj več pomagat, če pa ne vem, kak računalnik maš
p.s. - Ker ne morem iz svoje kože, bom že ene stotič na tem forumu ponovil - pri težavah z računalnikom se VEDNO napiše konfiguracija mašine!!! zdaj pa to napiši na list ene 20-krat, da si boš zapomno za vse većne čase. Ker nimam kristalne krogle nikjer v bližini, pa ti ne morem kaj več pomagat, če pa ne vem, kak računalnik maš
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]
mymoon ::
To se zna pojavit, če plata/napajalec undervolta procesor pri zagonu. daj malenkost dvigni napetost na procesorju, pa poročaj. Če ne bo boljše, poskusi drugi napajlec dobit za testiranje...
Kje povečam v bois-u ali s kakim programom ?
p.s. - Ker ne morem iz svoje kože, bom že ene stotič na tem forumu ponovil - pri težavah z računalnikom se VEDNO napiše konfiguracija mašine!!! zdaj pa to napiši na list ene 20-krat, da si boš zapomno za vse većne čase. Ker nimam kristalne krogle nikjer v bližini, pa ti ne morem kaj več pomagat, če pa ne vem, kak računalnik mašv
PIV 1.8
Gigabyte 8PE667
256mb ddr 333
256mb ddr 400
napajlnik 300W
IBM disk 40GB
HITACHI disk 120GB
RADEON 9000
Pred dvema mesecoma dodal 256 rama in disk 120gb. Delata brez problemov, sem ju pa tudi izklopil in ni nič bolje.
memtest86 ne pokaže erorjev
lp
Daedalus ::
Za dvigivanje voltaže preberi navodila od plate, bi tam moglo biti vse pojasnjeno. Ko boš to probal, poročaj, če je kaj boljše... Če ne bo, poskusi še z drugim napajalcem.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Borze ponovno omogočile izplačila bitcoinov, implozija na Mt.GoxuOddelek: Novice / Kriptovalute | 10587 (7483) | Loocas |
» | Težave po menjavi procesorja - laptopOddelek: Pomoč in nasveti | 3191 (2970) | amigo_no1 |
» | Hladen zagon računala in problemOddelek: Pomoč in nasveti | 886 (761) | kriko1 |
» | 2x ATX: brez relejaOddelek: Hlajenje in modifikacije | 2220 (1939) | Azrael |