Forum » Pomoč in nasveti » 160Gb in prva instalacija WinXP
160Gb in prva instalacija WinXP

PhotoBlaz ::
Imam 160 Gb disk.
Slisal sem da ce nimas SP1 ali SP2 na XP-jih da windowsi ne prepoznajo celotenga diska.
Kako narediti da ze pri prevem instalu winXP zazna celoten disk? Oziroma kako postopati ce to ni mozno?
Se naredi sistemsko aprticijo, pa potem kasneje nalozi SP2 in ostali disk pretvoris, naredis particijo in formatiras?
Hvala za hier ukrep.
Slisal sem da ce nimas SP1 ali SP2 na XP-jih da windowsi ne prepoznajo celotenga diska.
Kako narediti da ze pri prevem instalu winXP zazna celoten disk? Oziroma kako postopati ce to ni mozno?
Se naredi sistemsko aprticijo, pa potem kasneje nalozi SP2 in ostali disk pretvoris, naredis particijo in formatiras?
Hvala za hier ukrep.

Dr_M ::
tole je vse kar rabis
vse ostalo je navlaka
ko sm jest kupu 160gb disk, sm ga najprej kr zravn tastarga prklopu pa particije naredu, potem pa sele nove windowse gor dau.
vse ostalo je navlaka

ko sm jest kupu 160gb disk, sm ga najprej kr zravn tastarga prklopu pa particije naredu, potem pa sele nove windowse gor dau.

The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Dr_M ()

Hux ::
Mam jaz SP2 integrirane na CDju. Brez problema zazna 80GB, 160GB in 200GB externega kot kompletni disk.

strojko ::
Jst mam tut en problem z diskom. Mel sm 2 diska v compu, ibm 40gb kot master pa wd 160gb kot slave. Pol mi je pa ibm crknu in sm ga zamenju z maxtorjem 80 gb. In zdej tut windowse laufam na maxtorju. Sam mi pa zdej wd ne dela! Mislm bios ga zazna, v device managerju piše da dela v redu, pa tut če laufam sistem na linuxu mi dela normalno. Sam v windowsih mi ga pa noče pokazat v explorerju. Če grem npr v partition magic mi ga lepo pokaže sam ne morm nobenih particij gor ustvarjat al pa kej podobnega. Aja pa v device managerju mi napiše pr properties status:foreign ?!?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | sata disk (Hitachi 7k250), namestitevOddelek: Strojna oprema | 3393 (2417) | Blind |
» | WD 160GB disk in inštalacija winXPOddelek: Operacijski sistemi | 1489 (1150) | pia |
» | Počasno prenašanje podatkov med diskiOddelek: Pomoč in nasveti | 1089 (1004) | ElectricMan |
» | Nov 160GB vendar zazna samo 130GB (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 5330 (4156) | Yamasaki450 |
» | Starejša mašina in 120 Gb diskOddelek: Strojna oprema | 1072 (956) | Hux |