Forum » Strojna oprema » Ram problem???
Ram problem???
wired ::
Živjo.
Računalnik je:a64,sata disk,gigabyte k8ns pro,512mb ddr400.
Stvar je naslednja: med instalacijo winxp(sp2) mi nekje po izboru tipkovnice,časovne zone
pribije napako: PAGE_FAULT_IN_NONPAGED AREA oz. tudi enkrat IRQ_NOT_LESS_OR_EQUAL...
Podvomil sem v ram, zatorej sem pognal memtest86. Pri 7.testu(Moving inv.ones&zeros, no cache) mi začne pribijati napake od 255-383mb(okoli 128.000 napak). Če ram premaknem v drugi oz. tretji slot na plati, mi s tem začne napake pribijati še prej(128mb-..).
Zanimivo pa je, da če ram dam v drug računalnik, memtest ne najde nobene napake!
Prosil bi za kakšen predlog.
Računalnik je:a64,sata disk,gigabyte k8ns pro,512mb ddr400.
Stvar je naslednja: med instalacijo winxp(sp2) mi nekje po izboru tipkovnice,časovne zone
pribije napako: PAGE_FAULT_IN_NONPAGED AREA oz. tudi enkrat IRQ_NOT_LESS_OR_EQUAL...
Podvomil sem v ram, zatorej sem pognal memtest86. Pri 7.testu(Moving inv.ones&zeros, no cache) mi začne pribijati napake od 255-383mb(okoli 128.000 napak). Če ram premaknem v drugi oz. tretji slot na plati, mi s tem začne napake pribijati še prej(128mb-..).
Zanimivo pa je, da če ram dam v drug računalnik, memtest ne najde nobene napake!
Prosil bi za kakšen predlog.
Moonman ::
A si imel v drugem računalniku enako frekvenco in zakasnitve?
Lahko, da ram ni preveč kompatibilen s tvojo ploščo. Ali se pa kaj pregreva (čipset?)
Napiši kake zakasnitve imaš nastavljene pri ramih.
Lahko, da ram ni preveč kompatibilen s tvojo ploščo. Ali se pa kaj pregreva (čipset?)
Napiši kake zakasnitve imaš nastavljene pri ramih.
Glede zakasnitev nimam pojma.
Čipset pa se tudi ne pregreva. Zanimivo je, da mi je prvič uspelo namestiti winxp, vendar je bil kmalu blue screen.
Čipset pa se tudi ne pregreva. Zanimivo je, da mi je prvič uspelo namestiti winxp, vendar je bil kmalu blue screen.
Aja, še frekvenva: na a64 je seveda 200(400)mhz, na drugemu pa 133(266)mhz.
Na nalepki od rama pa lepo piše pc3200.
Na nalepki od rama pa lepo piše pc3200.
celada ::
dej si najnovejsi bios za to plato gor ce ne tega pa si dej beta bios gor nevem tocno sam v enmu naj bi blo resen sam ne vem ce je ze uradno uzun (fd4).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | RAM Real Life Speed anketa - prošnja (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 9097 (6536) | tiborrr |
» | what tha f... is burn in (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Navijanje | 11104 (7595) | KrCbelca |
» | TCCD pri nas (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 9681 (6296) | OZZY |
» | PC2700 na 467Mhz pri 2,2,2,5Oddelek: Navijanje | 2662 (1867) | BaRtMaN |
» | Twinmos twister pc3700Oddelek: Navijanje | 1881 (1223) | PlayTheGame |