» »

vezave dveh računalnikov brez uporabe stikala ali koncentratorja?

vezave dveh računalnikov brez uporabe stikala ali koncentratorja?

Black Dragon ::

Sej je blo že nekej povedanega o tem pa tudi članki so bili, toda premalo izčrpni oz. nisem najdu tistih ki bi mi pomagali..., zraven lahko še štejete help and support v winsih XP...

Imama 2 compa povezana med sabo na mrežni kabel medtem ko je eden še priključen na adsl modem (kabel je crosswired med računalnikoma)
Operacijski sistem je XP pro.

Mape lahko sharam med njima samo sharanga neta pa ne znam porihtati :(

Ali mi daste link ki natančno opisuje postopek ali pa se potrudite pa mi opišete postopek (za kar vam bom hvaležen :) )

Aja pa sej sm že slišal veliko o swicih in routerjih ampak za teh nekaj mesecev bi raje imel tak sistem, eden comp pa vedno postim vključen... tako da nevidim slabosti o postavljanju tega .

LP
Time will tell.

sash ::

Na PC-ju na katerem imaš ADSL si nastavi fiksni naslov na kartici na kateri šeraš net na drug računalnik (npr. 192.168.1.1 z masko 255.255.255.0 in GW 192.168.1.1) in ADSL povezavo omogoči v skupno rabo. Na drugem računaliku pa si nastavi IP npr 192.168.1.2 masko 255.255.255.0 in prehod 192.168.1.1 (!!!). - DNS-je v obeh primerih vpiši siolove (pooišči na Siolu) in to je to .
--------------------
Think different...
TOROiD Group

Black Dragon ::

Hvala sash bom naredil po tovoji poti :)
Time will tell.

ToniT ::

ICS (internet connection sharing) zahteva na računalniku, ki je povezan na internet, naslov 192.168.0.1!!!!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ubuntu + network sharing

Oddelek: Pomoč in nasveti
221313 (1177) NeMeTko
»

xbox 360 & windows media player

Oddelek: Konzole
233634 (2781) astras
»

Kako nastaviti router?

Oddelek: Omrežja in internet
488602 (7628) Miha_T
»

Kako priklopit 2 računalnika na isti adsl račun?

212523 (2172) gumby
»

sagem F@st 3344 in "Charon II DB peripherals demo"

71661 (1489) microera

Več podobnih tem