» »

Bios za NF7-S rev.2

Bios za NF7-S rev.2

random ::

S plato imam velik tezav, saj se mi bios iz neznanega razloga sesuje ko spreminjam recimo fsb v biosu. Plato so mi ze zamenjali na servisu, ampak se mi dogaja isto, tako da je verjetno neka napaka v celotni seriji, oz v moji konfiguraciji, ceprav bi moralo vse delovati.

Plata se potem ne zbudi vec, sem poskusiil s ccmos, ven sem dal baterijo, izklopil napjalni kabel...

Sedaj pa bi rad napravil backup bios, tako da bom lahko takrat ko mi crkne bios sam (hot)flashal star bios nazaj. Zanima me ce pri nas v elektro trgovinah prodajajo te bios cipe ki bi bli primerni da bi jih lahko flashal z biosom od te plate.

In ce da, me se zanima ce bi mi kdo iz Ljubljane bil priprjavljen pomagati in mi flashal ta bios, tako da bi lahko potem doma usposobil star bios nazaj.

Sistem je pa takle, NF7-S, 2500+ xp mobile, 1x512 twinmos twister 3200, ATI radeon 9600xt 128mb in pa SATA hitachi 160gb.

Hvala ze vnaprej

noben ne more pomagat? :'(

ali3n ::

menjava čipa ni rešitev -> naj ti ponovno menjajo plato.

backup biosa (bin) narediš s prilženim programčkom (nek Abit bios utility...) - hotswapaš lahko tud sam.
Kje prodajajo čipe pa ne vem - poglej v IC elektroniki.
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

DarwiN ::

Te plate so znane da se bios napačno posname in se mašina več ne zbudi, poznam veliko takih primerov, tut meni se je že zgodilo...Ljudje zato uporabljajo zadevo ki se ji reče BIOS SAVIOUR..Deluje tako da ga namestiš pod bios čip iz njega pa gre stikalo odzadaj na eno režo ohišja, bios se avtomatsko bios posname v tale bios saviour in ti ga lahko v vsakem trenutku enostavno z pritiskom na stikalo znova prepišeš in vse lepo deluje...
Zanj boš odštel nekje med 10 in 15 tisoč SIT , porebno pa ga je naročit iz Nemčije .
Je pa uporaben tudi za naprej, ker paše na čisto vse moderne plošče !
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Sej bi hotswapal in flashal nov bios sam, ampak je trenutno nedelujoc zato najprej rabim delujoc bios, oz nekoga ki ga ima in bi flashal zame.

Ve kod mogoce tocno kater cip je treba kupit v IC oz ce jih tam imajo, takega da bi bil primeren?

BIOS saviour pa se mi zdi malce drag, ce lahko to naredim z rezervnim biosem k pa ne stane toliko. Le malce vec je komplikacij ker je treba ven dajat cip ampak to ni prevelik problem..

najdu sem http://www.excaliberpc.com/product_info.php?products_id=1818, bios za nf7-s. Je mogoce ze kdo kupil pri excaliberpc.com ? al pa ce kdo pozna kaksno trgovino iz eu ki pravtako prodaja biose?

hvala za dosedanje odgovore 0:)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: random ()

PIK@LO ::

lp!
se opravicujem za vsilitev, vendar noben me ne smirgla drugje. Imam plato (le za šolske namene) atv600 asus, pri kateri mi vse dela super in ok razen ponovnega zagona!! ko hočem proc ponovno zagnati, torej da ga ne vgasnem cisto se mi ne zbudi. zakaj to? bios je ze zamenjan pa se vse izto. naja, ce mi bi kdo pomagal bi bil hvaležen. aja, izto je pri a7v8x-x.

pomoje je s procesorjem nekaj narobe, sem ze mel podobne primere, ko recimo se sploh ni zbudil ce nisem po vklopu se resetiru racunalnika.

plato a7v8x-x sem mel pa jst prej in me je delala bp

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Računalnik z RAID poljem se noče obuditi v življenje

Oddelek: Pomoč in nasveti
51270 (1204) ibozic
»

AMD Athlon XP 3200+

Oddelek: Strojna oprema
101413 (1287) PIK@LO