» »

računalnik zmrzuje

računalnik zmrzuje

luka ::

Ojla,

je že imel kdo tak problem, da je računlanik v nelogičnih presledkih in aktivnostih na računlaniku zmrzoval, tako da se računalnik spol ne odziva, računalnik nič več ne vrže ven, v logih se ne zapiše nobena napaka, ni nobenega pregrevanja, ni overclockana, ni virusov, napetosti so normalne, napajalnik je 250 W (dvakrat zamenjan), disk WD 20 gb ATA 1000 7200 (3x zammenjan s tudi drugimi firmami), Os Qdi kinetiz 7B z najnovejšim biosom (2x zamenjana), procesor nenavit in se ne pregreva TB 850, tipkovnica in miša Microsoftova explorer (optična na usb), voodoo 3 2000 na agp (zamenju z bansheejem pa še vedno šteka), sdram 128mb 133 (trikrat zamenjan), vse ostale naprave so fizično odklopljene, ide kabl za disk je 80 žiln (2x zamnejan). Stvar sem sprobu v w2k, linux mandrake, ... v vseh operacijskih poponoma zamrzne, ne javi nobene napake enostavno zmrzne ko se disk obremeni (pri inštaliranju programov, operacijskega al pa testeranju diska s programi za obremenitev), kar je pa najbol butast je to da niti ne zamrzne vedno. Disk se ne pregreva, sem pa sprobu tut še tri druge diske. Aja pa ko enkrat zašteka potem zlo rat takoj zatem še predn se operacijski naloži pri preverjanju napak na disku spet zmrzne.

Če ma kdo idejo kaj bi lahk blo bi biu ful veseu

Binji ::

Probaj preventivno mal napetost proca zvisat. Kolko mas pa kej temperaturo proca? Reci tudi (ce mas v garanciji) nej ti ga zamenjajo.
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

temperatura niha med 28° C do maksimalno ko ga res douk pa oprnk grejem 45° C. Drugač pa kar se tiče menjav ni problema - jst sam nimam več ideje kaj sploh še naj zamenjam kr sem že vse večkrat menju

Han ::

Hmm, jaz bi zamenjal osnovno ploščo: Asus, Abit, MSI ali Gigabyte in grafično: NVidia, ATI ali Matrox.

Kako je z ostalimi komponentami? Modem, mrežna, zvočna?

Osnovno ploščo sem že dvakrat zamenjao sicer z isto firmo zdej bom pa poskusu še naprej na druge firme it. VSe ostale komponentne (mrežna, modem printer, zvožna so zarat testiranja odklopljene in jih sploh nimam notr). Ker se mi zdi problem iber zanimiv pa smotan bom takoj ko dobim rešitev tut objavu o čem je bla fora

Po številnem tesitranju lahko končno povem, da je bila težava v procesorju (Amd TB 850). Čeprav je procesor sam za sebe deloval povsem pravilno in je neglede na količino obremenitve in gretja deloval brezhibno, pa je vendarle imel neke težave s perifernim sistemom - kar odkrit povedan nimam pojma kaj je. Sedaj imam drug procesor in stvari delujejo normalno

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Hp compaq 6830s težave

Oddelek: Pomoč in nasveti
352955 (2271) userf480
»

zamrznitev sistema - za strokovnjake :)

Oddelek: Pomoč in nasveti
151869 (1301) wrhowc
»