» »

Program za ugotavljanje naslovov izvajalca in pesmi mp3-jev

Program za ugotavljanje naslovov izvajalca in pesmi mp3-jev

boris22 ::

Mene zanima če obstaja kakšen program da preko interneta najde podatke naslova izvajalca in pesmi mp3-jev.

TylerDurden ::

Na podlagi česa, tvojega živžganja v mikrofon?

Winamp 5 ima v media libraryu info bar, in če klikneš na mp3 se ti odprejo informacije v zvezi z izvajalcem.
Let\'s make some soap ...

Sci-Fi ::

TylerDurden:
Da tudi to obstaja. V našem laboratoriju na faksu, se en asistent z nečim podobnim ukvarja v prostem času.
Zdejle sicer ne najdem, ampak obstajajo na netu trgovine, ko ti najdejo CD na podlagi tvojega mrmranja v mikrofon. Ne delujejo še sicer 100% (dajo več rezultatov), ampak pustimo času čas.
Delujejo pa na podlagi nevronskih mrež, in genetskih algoritmov.

Za primer maš pa tudi storitve kot je, da si lahko sam postaviš bazo in potem iščeš pesmi po samplu.
Primer:
en freeware programček

Prav tako pa že nekaj ponudnikov mobilne telefonije ponuja prepoznavanje pesmi na podlagi poslanega mmsa na določeno številko, kjer maš posnet del pesmi iz okolice.

prva povezava
druga povezava

Bom pa mogoč če bom najdu prlepu tud kak link ko prepoznava mrmranje.
Sci-Fi is the best way to dream

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Sci-Fi ()

TylerDurden ::

Mnja, vem da obstaja, samo model ni napisal, kaj hoče. Saj pomojem sem mu dal pravi odgovor, sicer je pa še vedno najbolje vprašat tukaj na forumu, tema je "iščem določenega izvajalca/naslov komada" ali nekaj podobnega.
Let\'s make some soap ...

boris22 ::

Smo se slabo razumeli.Z audiocatalystom izluščim komade iz orgininal cd-ja (wav) in jih pretvorim v mp3 zapis na računalniku.Nato ko jih predvajam npr v winampu mi piše track1,track 2,track3...v bitsvu ne prenese idtag od komada in izvajalca.Vem da se da z nekaterimi programi npr. cdex ima funkcijo (get album information from remote cddb) ki ko si priključen na internet ti spet pobere id tag pesmi in izvajalca.Jaz sem pobral par cdex po internetu samo imajo vsi to funcijo zaklenjeno tako da ga nisem mogel preiskusit (verjetno morem imet registrirano verzijo samo žal na suprnovi ga nisem najdu)vem pa da se da ker sem prebral enkrat v enem članku od telstarja (slovenska revija za satelitsko televizjo.) Rabi mi pa tudi ker včasih poberem cel cd v enem mp3-ju in ga potem z cool mp3 splitterjem razdelim na vsak komad posebej.Kaj ve kdo za kakšen program ki mi to omogoča?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Iščem določen komad in ne poznam naslova oziroma izvajalca (strani: 1 2 3 4115 116 117 118 )

Oddelek: Sedem umetnosti
58551034114 (12169) SVGA
»

Nova anketa (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ankete
548492 (7291) šernk
»

Program, ki prepozna izvajalca glazbe in naslov le te ?!?

Oddelek: Programska oprema
123983 (3839) MrStein
»

Kopiranje zaščitenih CD-jev

Oddelek: Pomoč in nasveti
469305 (7511) charly5650
»

Program s katerim bi lahko naredil spisek komadov

Oddelek: Programska oprema
122254 (1944) baal24

Več podobnih tem