Forum » Pomoč in nasveti » Kako nastaviti CUP za tiskanje na AXIS Print server?
Kako nastaviti CUP za tiskanje na AXIS Print server?

aleksander10 ::
Imam Axis OfficeBasic USB, na katerega imam priključen Epson EPL-6200L.
Zanima me, če je že kdo uspel nastaviti CUPS za tiskanje na AXIS print server?
Iz MS OS-ov deluje brez problema.
Lp
Alex
Zanima me, če je že kdo uspel nastaviti CUPS za tiskanje na AXIS print server?
Iz MS OS-ov deluje brez problema.
Lp
Alex

borchi ::
če maš instaliran foomatic:
foomatic-configure -s cups -p Epson-EPL-6200L -c socket://print_server_ip:port_nr -n EPL-6200L -d epl6200l
če pa nimaš foomatic instaliranega in imaš samo .ppd fajl, pa ga skopiraj v /usr/share/cups/model/, zaženi cups in odjadraj na localhost:631 in tam naštimaj print queue.
razen, če je ta print server kakšna posebna žival in sem ti tu pisal nekaj kar že itak veš?
foomatic-configure -s cups -p Epson-EPL-6200L -c socket://print_server_ip:port_nr -n EPL-6200L -d epl6200l
če pa nimaš foomatic instaliranega in imaš samo .ppd fajl, pa ga skopiraj v /usr/share/cups/model/, zaženi cups in odjadraj na localhost:631 in tam naštimaj print queue.
razen, če je ta print server kakšna posebna žival in sem ti tu pisal nekaj kar že itak veš?
l'jga
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Gonilniki za tiskalnike HP in Windows 7Oddelek: Operacijski sistemi | 1623 (1502) | zee |
» | Dodatni EPSON printer driverji za CUPS ?Oddelek: Programska oprema | 972 (934) | moj_nick |
» | Kateri laserski tiskalnik HP,Samsung,Epson,BrotherOddelek: Kaj kupiti | 2120 (1992) | Phoebus |
» | nastavitev printerja v mreži (router)Oddelek: Operacijski sistemi | 1206 (1126) | maticm |
» | Nameščanje gonilnikov v LinuxuOddelek: Operacijski sistemi | 1561 (1474) | borchi |