Forum » Omrežja in internet » zasedena IP številka v ClarkConnect gatewayu ?
zasedena IP številka v ClarkConnect gatewayu ?
Lith ::
Naenkrat me zaj.... ClarkConnect 2.1 Home verzija, ko sem moral zaradi ISPja menjat gateway številko IP (npr. prej je bilo x.x.x254, zdaj pa bi moral nastavit ....1)
To sem v Clarku preko Admin konzole zamenjal v nastavitvah in potem mi je javil Clark da mojo IP številko že uporablja nekdo drug. OK, sem pomislil na to da je kaj pomešano, pa sem svojo IP zamenjal s št. od kolega... enako, napiše da je že uporabljena.
Zdaj pa sem se igral s kabli in za hec poskusil pri zagonu Clark serverja izključit mrežni kabel in potem ko se je vse naložilo sem mrežni kabel nazaj vključil in dela .
Zdaj pa ne vem, kaj bi mogoče moral izključit v CLarku, da ob zagonu ne bi nekaj IP preverjal ali kako ...? Ker imam statični IP na kablu, nimam ADSL.
Hvala za karkoli (aja, pa še to, da z linux ukazi nisem najbolj domač, pa prosim za pomoč s kakimi ukazi podprto, se bom že nekako znašel)
To sem v Clarku preko Admin konzole zamenjal v nastavitvah in potem mi je javil Clark da mojo IP številko že uporablja nekdo drug. OK, sem pomislil na to da je kaj pomešano, pa sem svojo IP zamenjal s št. od kolega... enako, napiše da je že uporabljena.
Zdaj pa sem se igral s kabli in za hec poskusil pri zagonu Clark serverja izključit mrežni kabel in potem ko se je vse naložilo sem mrežni kabel nazaj vključil in dela .
Zdaj pa ne vem, kaj bi mogoče moral izključit v CLarku, da ob zagonu ne bi nekaj IP preverjal ali kako ...? Ker imam statični IP na kablu, nimam ADSL.
Hvala za karkoli (aja, pa še to, da z linux ukazi nisem najbolj domač, pa prosim za pomoč s kakimi ukazi podprto, se bom že nekako znašel)
Lith ::
no tako, ker ni nikjer na internetu rešitve sem se spustil v iskanje sporočila po linux fajlih in ga našel v:
ifup
tam je (med ostalim):
-----------------------------------------------------------------------------------------
# end dynamic device configuration
else
if [ -z "${IPADDR}" ]; then
# enable device without IP, useful for e.g. PPPoE
ip link set ${REALDEVICE} up
if [ "${NETWORKING_IPV6}" = "yes" ]; then
/etc/sysconfig/network-scripts/ifup-ipv6 ${CONFIG}
fi
exec /etc/sysconfig/network-scripts/ifup-post ${CONFIG} ${2}
fi
expand_config
[ -n "${ARP}" ] && \
ip link set ${REALDEVICE} $(toggle_value arp $ARP)
if ! ip link set ${REALDEVICE} up ; then
echo $"Failed to bring up ${DEVICE}."
exit 1
fi
if ! arping -q -c 2 -w 3 -D -I ${REALDEVICE} ${IPADDR} ; then
echo $"Error, some other host already uses address ${IPADDR}."
exit 1
fi
if [ "${DEVICE}" = "lo" ]; then
SCOPE="scope host"
else
-----------------------------------------------------------------------------------------
in tisto vrstico samo # spredaj postavim in posnamem - to je to, deluje
ifup
tam je (med ostalim):
# end dynamic device configuration
else
if [ -z "${IPADDR}" ]; then
# enable device without IP, useful for e.g. PPPoE
ip link set ${REALDEVICE} up
if [ "${NETWORKING_IPV6}" = "yes" ]; then
/etc/sysconfig/network-scripts/ifup-ipv6 ${CONFIG}
fi
exec /etc/sysconfig/network-scripts/ifup-post ${CONFIG} ${2}
fi
expand_config
[ -n "${ARP}" ] && \
ip link set ${REALDEVICE} $(toggle_value arp $ARP)
if ! ip link set ${REALDEVICE} up ; then
echo $"Failed to bring up ${DEVICE}."
exit 1
fi
if ! arping -q -c 2 -w 3 -D -I ${REALDEVICE} ${IPADDR} ; then
echo $"Error, some other host already uses address ${IPADDR}."
exit 1
fi
if [ "${DEVICE}" = "lo" ]; then
SCOPE="scope host"
else
in tisto vrstico samo # spredaj postavim in posnamem - to je to, deluje
¤ black holes rule; I like the speed, speed kills ¤
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | clarkconnect rabim poomoč pri inštaliranju! (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Operacijski sistemi | 16707 (8246) | Gapi |
» | Internet dela ali ne dela (lnux)Oddelek: Operacijski sistemi | 1969 (1638) | root |
» | net in gentooOddelek: Operacijski sistemi | 1496 (1362) | Poldi112 |
» | Inštalacija Linux - WinXPOddelek: Operacijski sistemi | 1509 (1171) | Gh0st |
» | internet & linuxOddelek: Pomoč in nasveti | 1615 (1501) | simon |