Forum » Strojna oprema » Nevem kam naj dam temeraturo tipalo...
Nevem kam naj dam temeraturo tipalo...
Geo ::
Jaz uporabljam eno Thermaltake-ovo zadevo ki ima temperaturno tipalo zaj pa nevem kam ga naj dam ,da bi merlo temperaturo procesorja! Dal sem ga med rebra od hladilnika pa ni vredu kazu, verjetno bi ga lahko dal med hladilnik pa procesor ,samo kam??? Mam pa intelov pentium 4 procesor, a je tista luknca na procesorju za tipalo?
Microsoft ::
A ni v navodilih nobene slikice?
Mislim, da ga mores dati pod procesor.
by Miha
Mislim, da ga mores dati pod procesor.
by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr
SnakeBite ::
Jest ma drgač AMD XP pa sm ga dal tko da se samo s konico dotika procesorja, pol sm pa gor dau še mal termalne paste tko da se prlima na vodni blok. Kaže mi dost sulidn (mogoče dve stopinji manj kot v biosu)
Poldy ::
Na tej povezavi je na koncu slikca. Jaz sem ga pritrdil tako, da sem ga prepognil na pol, da je bil senzor točno na sredini.
nadzorni ::
L.P.
Da ne odpiram nove teme!
Mene zanima nacin merjenje temperature CPU v raznih programih.
Recimo v biosu mi kaze tem.procesorja 55st.C(AMD 2800-->3200),v programu priloženemu k mamaplati 3 stopinje vec(v win xp),SisoftSandra 2004 pa kaze temperaturo samo 42st.C na procesorju.(hladim zračno s priloženim BOX hladilnikom).
Kateri rezultat je sedaj pravilni?
55 st.C
58 st.C
42 st.C
Hvala za odgovore.
Da ne odpiram nove teme!
Mene zanima nacin merjenje temperature CPU v raznih programih.
Recimo v biosu mi kaze tem.procesorja 55st.C(AMD 2800-->3200),v programu priloženemu k mamaplati 3 stopinje vec(v win xp),SisoftSandra 2004 pa kaze temperaturo samo 42st.C na procesorju.(hladim zračno s priloženim BOX hladilnikom).
Kateri rezultat je sedaj pravilni?
55 st.C
58 st.C
42 st.C
Hvala za odgovore.
Hux ::
Vsekakor priliepis na spodnjo stran procesorja.
55 in 58 sta vsekakor procesor(pogreski 1-2C). Sej bios temperatura in temperatura na programu sta tak ena in ista. Ono vecje je ko se sistem nalozi in deluje oz idla.
42 pa je tak pac. Kaki hudo vroc disk ce se prevec stiska al pa ultra dobro hlajena graficna
55 in 58 sta vsekakor procesor(pogreski 1-2C). Sej bios temperatura in temperatura na programu sta tak ena in ista. Ono vecje je ko se sistem nalozi in deluje oz idla.
42 pa je tak pac. Kaki hudo vroc disk ce se prevec stiska al pa ultra dobro hlajena graficna
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Hux ()
nadzorni ::
L.P.
Ne vem izgleda ,da se ne razumemo.
Meri se ista stvar:-to je temperatura procesorja z tremi programi in istim tipalom
Vsak program pokaže drugačno temperaturo-te sem že naštel(55,58 in 42)
Zanima me le,kateri meri bolj točno!
Malo sem tipal z roko spodnji del hladilnika na procu in se mi je zdel le mlačni.
Torej je tipalo,glede na temperaturo v samem jedru(bios kaže +55st.C).
SisoftSandra pa mogoče 10-12st.C odšteje ali kako!
Koliko je resnična temperatura takšnega procesorja(Soltek mamaplata K600c1L) in AMD 2800 barton----> na 3200?
ima mogoče kdo približno hardware zadevo in kakšne se mu kažejo temperature?
Ne vem izgleda ,da se ne razumemo.
Meri se ista stvar:-to je temperatura procesorja z tremi programi in istim tipalom
Vsak program pokaže drugačno temperaturo-te sem že naštel(55,58 in 42)
Zanima me le,kateri meri bolj točno!
Malo sem tipal z roko spodnji del hladilnika na procu in se mi je zdel le mlačni.
Torej je tipalo,glede na temperaturo v samem jedru(bios kaže +55st.C).
SisoftSandra pa mogoče 10-12st.C odšteje ali kako!
Koliko je resnična temperatura takšnega procesorja(Soltek mamaplata K600c1L) in AMD 2800 barton----> na 3200?
ima mogoče kdo približno hardware zadevo in kakšne se mu kažejo temperature?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: nadzorni ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Odklepanje AMDja XP 2500+Oddelek: Navijanje | 859 (764) | polde66 |
» | Kake temp diskov imate in kdaj je prevec?Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 2681 (1858) | Mr.B |
» | Trdi disk-segrevanjeOddelek: Hlajenje in modifikacije | 2027 (1401) | CoolBits |
» | Hlajenje Thunderbirda 1000Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1177 (930) | Hux |
» | CPU temperature:123st.C!!!!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1568 (1293) | anxieux |