Forum » Hlajenje in modifikacije » Hlajenje sistema+stfu kistica =)
Hlajenje sistema+stfu kistica =)
tilko ::
Hej!
Trenutno nimam kam cajta zabit pa se mal ukvarjam z modanjem. Zanima me, kaksno hlajenje diska mi predlagate. Trenutno si rihtam se vodno hlajenje, tako da imam moznost vodnega ali zracnega. Gre se za to, da bi rad imel cim tisji sistem. No, ce je kdo ze testiral vodno na diskih, me zanima kaj se bolje obnese - tista dva bakrena bloka ob strani ali blok cez celo spodnjo/zgornjo stranico diska. Se to, disk se mora nujno hladiti, saj doseze kar zavidljivih 48°C, kar je precej blizu zgornje meje - 55°C (HGST Deskstar 7k250).
Trenutno imam disk montiran na dve elastiki v 5,25 rezi, nad njim pa bo podobno montiran se en disk:
Zelo ugodno bi bilo, ce bi lahko z enim ventilatorjem hladil dva diska hkrati, saj bi probal poleg zmontirat se kaksne potenciometre za kontrolo ventilatorjev.
lp, tilko
Trenutno nimam kam cajta zabit pa se mal ukvarjam z modanjem. Zanima me, kaksno hlajenje diska mi predlagate. Trenutno si rihtam se vodno hlajenje, tako da imam moznost vodnega ali zracnega. Gre se za to, da bi rad imel cim tisji sistem. No, ce je kdo ze testiral vodno na diskih, me zanima kaj se bolje obnese - tista dva bakrena bloka ob strani ali blok cez celo spodnjo/zgornjo stranico diska. Se to, disk se mora nujno hladiti, saj doseze kar zavidljivih 48°C, kar je precej blizu zgornje meje - 55°C (HGST Deskstar 7k250).
Trenutno imam disk montiran na dve elastiki v 5,25 rezi, nad njim pa bo podobno montiran se en disk:
Zelo ugodno bi bilo, ce bi lahko z enim ventilatorjem hladil dva diska hkrati, saj bi probal poleg zmontirat se kaksne potenciometre za kontrolo ventilatorjev.
lp, tilko
gumby ::
podobno imam jaz narejeno... dva diska imam z gumo "obešena" na zgornjo stran ohišja od cdroma. spredaj na maski je pa 80mm ventilator, vezan na 5V
diska sta mrtvo hladna
diska sta mrtvo hladna
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vodni blok za HDD (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 5262 (4163) | steev |
» | Vodno hlajenje trdega diskaOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1618 (1463) | Keyser Soze |
» | Vodno hlajenje za 2 trda diska.Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1125 (971) | Malecky |
» | Izdelava enega ohisja za 2 racunalnikaOddelek: Hlajenje in modifikacije | 2039 (1401) | Tic |
» | Napajalnik - ventiltor?!Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 2001 (1705) | ||_^_|| |