Forum » Programska oprema » Domena in nastavitev za eno datoteko
Domena in nastavitev za eno datoteko
Djuro ::
Zdravo!
Imam eno težavico, če mi kdo ve pomagat.
Namreč, imam domeno in userje, ki se prijavljajo. Na lokalnih računalnikih so običajni userji.
Vsi poganjajo programe, ki licenco zapisujejo v eno datoteko, ki se nahaja v C:\windows direktoriju.
Glede na to, da so to navadni userji, seveda nimajo po defaultu pravice pisanja v ta file. Zato moram rocno dodajat pravice za domain userje za to datoteko.
Sedaj me zanima, se da (in na kaksen nacin) na nivoju domenskih nastavitev dolociti, da imajo vsi userji pravico write za tocno doloceno datoteko.
DC je W2K.
Hvala in LP!
Imam eno težavico, če mi kdo ve pomagat.
Namreč, imam domeno in userje, ki se prijavljajo. Na lokalnih računalnikih so običajni userji.
Vsi poganjajo programe, ki licenco zapisujejo v eno datoteko, ki se nahaja v C:\windows direktoriju.
Glede na to, da so to navadni userji, seveda nimajo po defaultu pravice pisanja v ta file. Zato moram rocno dodajat pravice za domain userje za to datoteko.
Sedaj me zanima, se da (in na kaksen nacin) na nivoju domenskih nastavitev dolociti, da imajo vsi userji pravico write za tocno doloceno datoteko.
DC je W2K.
Hvala in LP!
krneki ::
Pomoje je tko, da v group policy v domeni pod computer conf., security settings, file system dodaš tist filet in nastimaš pravice.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | batch fajl iz txt (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 9611 (8272) | b3D_950 |
» | Izdelava svojega "dropboxa"Oddelek: Izdelava spletišč | 4713 (3190) | techfreak :) |
» | Win server 2003 in Win XP - file sharing oz. skupna rabaOddelek: Omrežja in internet | 2306 (2177) | Mitja.GTI |
» | Windows small buissnes server 2003Oddelek: Operacijski sistemi | 1403 (1165) | darkobas |
» | 0-day varnostna napaka v MS Word (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Varnost | 12959 (9493) | MrStein |