Forum » Pomoč in nasveti » Težave z novimi komponentami
Težave z novimi komponentami
|ke ::
Prijatelj je kupil novo plato procesor in rame. Vse sva sestavila kot je treba (prej sem sestavil tudi moj racunalnik sam in deluje BP), vstavila njegov stari disk itd. Ko zažene računalnik se pokaže le tista prva "slika" kjer piše kakšen je procesor itd. v windowse pa ne pride. Tudi dostop do BIOS-a je brez problema.
Kaj bi lahko bil problem??
Plata: epox 8rda3i
Proc: amd 2600+ barton
Ram: 512 ddr twinmos
Kaj bi lahko bil problem??
Plata: epox 8rda3i
Proc: amd 2600+ barton
Ram: 512 ddr twinmos
Ike
stromar ::
Sta pazila na statično elektriko? Zelo nevarno je, če nekomu podaš eno stvar npr ram on pa ga na drugem koncu prime itd. Tudi jaz za to nisem vedel in sem uničil par stvari (na srečo starih) poskusi zamenjat ram, disk je sigurno OK? Kaj voltaža in frekvenca procesorja in rama so prave? Če ne morš zrihtat, probaj vstavit njegov ram in procesor na svojo plato. Če oboje dela, potem je fuč plata, nesi nazaj v trgovino
EMET ::
star disk sta vstavila ??
sklepam, da ima naložene Winse gor .. torje je to problem ... OS z vsemi driverji od starega računalnika zna delat kažine ...
sklepam, da ima naložene Winse gor .. torje je to problem ... OS z vsemi driverji od starega računalnika zna delat kažine ...
Caligula ::
Vzami ven disk. Ga priklopi h sebi na racunalnik in poberi dol vse pomembne podatke, ki jih ima gor. Pol bota morala pa na tem disku na novo nalozit windowse. In pol bosta pa lahko tiste pomembne podatke spet prenesla na disk. Ce menjas cel racunalnik stara instalacija Windowso ne bo delala ali pa le zelo slabo in nestabilno. Skratka potreben bo nov install windowsov.
Lahko pa vsaj preneses podatke na drugo particijo (D: recimo) ceprav jih za vsak primer se pri sebi za kratek cas shrani ,da ce gre kaj narobe, da pol ne bo joka.
Lahko pa vsaj preneses podatke na drugo particijo (D: recimo) ceprav jih za vsak primer se pri sebi za kratek cas shrani ,da ce gre kaj narobe, da pol ne bo joka.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Caligula ()
Caligula ::
PA SE CISTO LOCENO:
Dajta resetirat CMOS. Skratka premakni jumper za CMOS ali pa daj vzami baterijo vn s plate pa odklopi vse napajalne kable z masine pol za kako minuto-tudi od monitorja,.. ker je obicajno ob menjavi kake komponente treba tudi resetirati CMOS-pac BIOS nastavitve.
Dajta resetirat CMOS. Skratka premakni jumper za CMOS ali pa daj vzami baterijo vn s plate pa odklopi vse napajalne kable z masine pol za kako minuto-tudi od monitorja,.. ker je obicajno ob menjavi kake komponente treba tudi resetirati CMOS-pac BIOS nastavitve.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | problem nov racunalnik (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 25316 (8073) | hojnikb |
» | Nov računalnik se ne zažene (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 13313 (12312) | solatko |
» | Sestavil PC - monitor neodziven, matične ne piskaOddelek: Strojna oprema | 5023 (3151) | Riff |
» | računalnik se zažene potem pa tema-pomoč!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1438 (1177) | Meizu |
» | Kaj je "krmilnik"Oddelek: Pomoč in nasveti | 3150 (2688) | Tomaz Eruj |