Forum » Strojna oprema » Menjava Socket-A plate
Menjava Socket-A plate
zed 5.0 ::
Eno glupo vprasanje... Doma mam staro Socket-A plato, na KT133 cipovju. Zdaj sem prisel na idejo, da bi naredil ultra-cheap upgrade in jo zamenjal s KT400A-based plato .. Chipseta sta oba od VIA-e, driverji so enaki (Hyperion). Za zvok velja isto (onboard). Nagradno vprasanje: bo potreben reinstall, ali bo stvar delala "out-of-the-box"? :)
Ful se mi ne da reinstalirat winsov press...
Ful se mi ne da reinstalirat winsov press...
Sami ::
Vseeno izbriši driverje in naloži najnovejše.
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W
Buggy ::
Prehod iz KT333 na KT600 je sel pri meni brez tezav. Menjaval sem zaradi crknjene plate in sem zelel obdrzati se star sistem. Zaradi lasnega obcutka pa sem cez kaksen teden, delal reinstall oz. clean install, ker sem imel za spoznanje prevc "srota" ze gor in ne zaradi kaksnih problemov.
Cool, I like it. Sam sem moral vzet kr plato s KT600, v Mlacomu je zmanjkal akcijskih KT400A... :)
bobby ::
evo en trik:
v device managerju pejt na ide ata/atapi controllers in primary in secundary pusti pri miru. imaš pa še enga tretjega kije v mojem primer intel 82801 ultra ata controller. ta kontroler izber in dej upgrade driver, install from specific location in dont search automaticly drivers ampak jih nastavi sam na standard dual channel pci ide controller. potem pa restart makine in ponovni boot. ko se zadeva vzpostavi, še enkrat poglej, če imaš naštiman na standard ide copntroler. če imaš potem sam narediš ghoast al pa disk preneseš v drugo mašino. ko boš pa tisto drugo mašino zbudu pa bo valda hotla gonilnike. inštaliri kot ponavad, potem pa pejt tastare gonilnike odinštalarit,..
to bi blo vse. pol pa spucaš reg in to bo bilo to. dela preverjeno na sigurno več kot 200 mašinah,.. delam v servisu. no to je verzija brez ponovne inštalacije winsov. najboljše pa je seveda ponovni inštall.
vse to velja za win2k in xp, pri 98 pa v osnovi še tega ni treba delat.
lp
bobby
v device managerju pejt na ide ata/atapi controllers in primary in secundary pusti pri miru. imaš pa še enga tretjega kije v mojem primer intel 82801 ultra ata controller. ta kontroler izber in dej upgrade driver, install from specific location in dont search automaticly drivers ampak jih nastavi sam na standard dual channel pci ide controller. potem pa restart makine in ponovni boot. ko se zadeva vzpostavi, še enkrat poglej, če imaš naštiman na standard ide copntroler. če imaš potem sam narediš ghoast al pa disk preneseš v drugo mašino. ko boš pa tisto drugo mašino zbudu pa bo valda hotla gonilnike. inštaliri kot ponavad, potem pa pejt tastare gonilnike odinštalarit,..
to bi blo vse. pol pa spucaš reg in to bo bilo to. dela preverjeno na sigurno več kot 200 mašinah,.. delam v servisu. no to je verzija brez ponovne inštalacije winsov. najboljše pa je seveda ponovni inštall.
vse to velja za win2k in xp, pri 98 pa v osnovi še tega ni treba delat.
lp
bobby
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.
No, menjava je sedaj za mano. Plata dela BP, reinstalacija tud ni bla potrebna. Neki tezav sem imel edino z diski (kljub upostevanju bobby-evega nasveta), ampak sem zdaj tud to ze resu. Hvala vsem za informacije!
bobby ::
kaj je bla težava z diski, če si tok dobr pa deliš znanje?
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.
Ni mi hotel prepoznat/nalozit driverjev... VIA Bus master IDE controller je nalozil, ni pa hotel Primary/Secondary IDE channel... V device properties mi je napisalo "driver is not intended for this platform". Stvar sem resil tako, da sem instaliral neke druge VIA driverje (standalone, VIA miniport driver al neki podobnega), potem deinstaliral in zopet instaliral VIA 4in1 service pack. V drugem poskusu je blo ok. Prej mi pa ni nikakor hotel update-at IDE driverja (sem instaliral 4in1 cca 5x, razlicne verzije). Ceprav so driverji vseeno delali (kljub klicajem v device managerju), performanse s SiSoft Sandro so ble super.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Upgrade Failed pri novem firmware za DVD RW Optiarc (Nec)Oddelek: Pomoč in nasveti | 1508 (1301) | tabla |
» | Ultra DMAOddelek: Strojna oprema | 2280 (1685) | amigo_no1 |
» | kako odstraniti vse gonilnike z računalnika ?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2003 (1695) | Spajky |
» | Iz PIO Moda v DMA ModeOddelek: Pomoč in nasveti | 1569 (1412) | q:-p |
» | tezave z detonatorji - rač. zamrzneOddelek: Pomoč in nasveti | 1656 (1434) | mrTwelveTrees |