Forum » Pomoč in nasveti » windows mi zazna 130 giga nemesto 160
windows mi zazna 130 giga nemesto 160
porki ::
kupu sem disk hitaci ata 160 8 mb. naložim na particijo c (50 giga) xpje in ko hocem formatirat preostalo particijo v windovsih mi zazna samo 80 in ne 110 giga. imam naložen tudi service pack 2. drugace mam pa shuttle maticno ploščo za intelove procesorje.
prosim za pomoc
prosim za pomoc
XWY ::
Imel sem enak problem na Elite k7s5a. Rešitev: flashaj bios z najnovejšim, ki omogoča tako velike diske. Za svojo plato sem moral najti neuradni release, ker uradnih ne delajo več:) GL
Al pa tud ne?!?
dr.J ::
verjetno toliko podpira BIOS oz. firmware disk kontrolerja
meja je ravno 130 giga
poskušaj nadgraditi BIOS, če pa to ne pomaga, lahko priklopiš disk na kak off-board disk kontroler (recimo kak promise tx2)
meja je ravno 130 giga
poskušaj nadgraditi BIOS, če pa to ne pomaga, lahko priklopiš disk na kak off-board disk kontroler (recimo kak promise tx2)
Mac ::
Če ti bios prepozna 160 GB, poskusi tole
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | od 160gb diska prikaže le 32, prvo mi je v partition magic prikazalo 160...Oddelek: Strojna oprema | 1973 (1649) | sirotka |
» | Windows xp in samo 127 GBOddelek: Pomoč in nasveti | 1736 (1552) | Cranchi |
» | Ne zazna celotne kapacitete diskaOddelek: Pomoč in nasveti | 1438 (1280) | Quikee |
» | Bios ne prepozna 200gb diska?Oddelek: Operacijski sistemi | 1308 (1185) | Lith |
» | abit driversOddelek: Pomoč in nasveti | 1074 (997) | VASkO |