» »

VOB cropping

VOB cropping

Nutcracker ::

Torej, problem je sledeč. Imam original DVD z video vsebino, ki pa žal ni vrhunske kvalitete. Razmerje slike je 4:3, vendar je kljub temu ob vseh stranicah črn rob. To niti ne bi bil problem, če ne bi po spodnjem robu plesale bele črte, ki so zelo moteče. Ker pa sem take narave, da imam stvari kolikor toliko kvalitetne (za razliko od distributerja tega DVD-ja, ki si tak zmazek celo upa prodajati), bi rad stvar popravil. Prosim, če mi lahko kdo napiše postopek za odpravo teh robov (crop), po možnosti s čim manj de-/encodiranja (najbolje, če bi lahko odrezal kar direktno .vob, ali pa vsaj .m2v).

CaqKa ::

brez enkodiranja nebo šlo.. ker ne morš kr tak pri dvdju odrezat za recimo pet pixlov vrstic.. dvd je ja podvržen določenim standardom med katerimi je tudi zapisana resolucija.

Nutcracker ::

Katere programe torej rabim (če je kdo dobre volje, lahko še na grobo opiše postopek)

SasoS ::

hja...maš težavo. Namreč če odrežeš 5 pixlov moraš potem sliko povečat za teh 5 pixlov, kar pomeni crop+resize. Če je DVD interlacan se ti potem zmešajo scanlini. In na koncu ko to vse poštimaš in rekodiraš nazaj moraš še ponovno sestaviti celo DVD stukturo. Preveč dela...saj, na TV načeloma sploh ne bi smel tega opaziti zaradi overscana, za komp si pa naredi xvid, bo bolje >:D

CaqKa ::

pomojem je tudi preveč dela... jaz si za tistih pet pixlov rajši dam črni selotejp na spodnji in zgornji rob tvja kot pa da grem to kodirat.. ali pa všaltam zoom. (ali pa pan scan na kako primerno vrednost)

krneki ::

Pomoje tudi overscan TVja še najbolj "pomaga" pri tvoji težavi. Včasih res človek ne more verjeti koliko overscana TV zares naredi dokler ne gleda originalno sliko na monitorju.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

IPTV klient (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Programiranje
18532674 (14124) ToniT
»

[HTML] margin v FireFox-u

Oddelek: Izdelava spletišč
71267 (1099) mojo
»

Progressive vs. Interlaced MPEG2 kodiranje

Oddelek: Zvok in slika
51944 (1871) SasoS
»

Prenovljeni Powerbooki

Oddelek: Novice / Grafične kartice
453535 (2516) darkolord
»

padding-left in margin-left ki se ne upošteva

Oddelek: Izdelava spletišč
10753 (705) CaqKa

Več podobnih tem