» »

neki vprasanj glede VB-ja

neki vprasanj glede VB-ja

Monster ::

Evo delam en programček kateri obvezno rabi bazo odzad.. Sedaj pa me zanima kako narediti SQL bazo... Sam sem probal z MySql-om ampak mi le ta neki noce delat.. Mogoce bi blo treba narediti preko MS sql baze, samo me zanima ce potem koncni uporabnik tudi rabi SQL streznik doma al bo zadeva laufala... Potem pa me se čist tako zanima če bi blo to smotrno delat z XMLjem... upam da nism preveč zabluzo :). . Hvala za odgovore
Ka zaboga...

destiny ::

Client definitivno rab tud sql server, če se boš za to odločil. Ker pa je sql server drag, ga najbrž ne boš uporabil. Obstaja pa neka zastonjska microsoftova alternativa sql serverju, ki podpira vse sqlserverjove sintakse, nima pa bolj naprednih funkcij sqlserverja, mislim pa da je tudi omejen glede št. uporabnikov, ki v istem času dostopajo do baze.
Boš mogu mal po msdn-ju pobrskat...

Monster ::

aha... no bom zacel gledat... sm je to mogoče MDAC :)
Ka zaboga...

Monster ::

ehem mnde je tot o ...

Microsoft SQL Server 2000 Desktop Engine (MSDE 2000) is the free, redistributable version of SQL Server that’s ideal for client applications that require an embedded database, new developers learning how to build data-driven applications, and Web sites serving up to 25 concurrent users.
Ka zaboga...

destiny ::

Uf, ni čist tko k sem ti povedal
MSDE 1.0 FAQ
Morš met licenčni VS 6 al neki takega, pol ga lahko destribuiraš free. Je pa to fully compatible sqlserver database engine. Zdezajnirat tabele morš pa na sqlserverju, torej ti ga morš met (sqlserver namreč), če hočeš narest aplikacijo, client pa serverja ne rabi!

destiny ::

Sem lih opazil da si že neki najdu :D

Monster ::

...mater zdaj bom pa popizdill ..dva dni se jebem z temle SA passom... Setup se mi nikak noče pognati češ da nima SA password, nimam pa niti en SQL server gor naložen in ga kk sm dozdaj prebral... nucam če hočem narediti SA pass... jao jao .. ka ve kdo ka mi je narediti?
Ka zaboga...

Monster ::

omfg... ikoncno .. :) setup SAPWD=tvojabednakodakateraNePiseNaNobenemKurcevemMSDNju
Ka zaboga...

Monster ::

mogoče še eno vprašanje.. Obstoja kak dober Free SQL menager za tale msde... Sicer sm si naložil enega od microsofta ki je zastojn.. sm me zanima če je kaj bolšega :)
Ka zaboga...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[SQL Server 2005] - Koliko licenc?

Oddelek: Operacijski sistemi
91141 (996) jype
»

MS Access vs. MSSQL vs. MySQL ...

Oddelek: Programiranje
132326 (1962) darkolord
»

[ASP.NET] problem

Oddelek: Izdelava spletišč
382036 (1686) Microsoft
»

SQL Server 2000

Oddelek: Pomoč in nasveti
5857 (800) mmaestro
»

Katero bazo

Oddelek: Programiranje
7875 (741) kuntek

Več podobnih tem