Forum » Programska oprema » Linux Mandrake + Modem
Linux Mandrake + Modem
Viper Neo ::
Ej folk že 14 dni se zajebavam da bi usposobil Motorolin modem SM56(sej vese ker ) v Linux Mandrake 8.0 beta 2. A ve kdo kje bi dobu kašne driverje( na njihovi strani ni nč sam za red Hat 7.1 pa še to samo za intel čipovje jst pa mam Via. A obstajajo kakšni univerzalni al pa kej tacga
Help!!
Help!!
How is your faith these day's ?
JLP ::
Kr probej s tem drajverjem. Mandrake in RedHat sta kr dost združljiva sistema (no ja skos mn). Pa najbol da si dobiš finalno verzijo Mandarke 8.0 k je že en cajt zunej. Tist kt pa piše da je za intel čipovje pa pomen da je za procesorje take arhitekture kot so intelovi (i386, ...) in ne pomen veznga čipa.
Live long and prosper!
Ja sej sm tist vse lepo instaliru sam mi ga noče najt(modema). A bi mogu še kej drucga nardit kt sam setup zagnat. Npr k grem v tist program da mi išče modem mi ga ne najde sam, Kva nej bi še naredu, obstajajo kakšni dodatni ukazi.
Pa še to, katere modee linux sam zazna, kolk je kej cena pa kje se jih d dobit
Pa še to, katere modee linux sam zazna, kolk je kej cena pa kje se jih d dobit
PaJo ::
Linux ima se zmeraj tezave z PCI modemi, ker so to v bistvu winmodemi in v Linux-u to ne funkcionira glih najbolse. Tako da ce zelis imet interni modem pod Linux-om ti priporocam kaksenga strega na ISA vodilu, najmanj komplikacij pa bos imel ce si nabavis zunanji modem, katerega laepo pripopas na COM port in stvar pici v bilokaterm OS-u, ce ne druga kod standarni modem, saj cisto komot zastopi AT ukaze
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)
Vexto ::
Ta modem bi moral delati v kernelu 2.4 (novejše distribucije ga imajo).
Drugače pa tukaj.
Drugače pa tukaj.
Smeh je pol zdravja, nasmešek pa pol smeha
točn te driverje sm dol prekopiral in installiral jih nej bi tut pa noče delat. Zalaufam sam dva ukaza kokr je v navodilih, dela pa nič.A bi mogu morda v kakšno določeno mapo prekopirat pa pol instalirat al kaj?
Aja pa še kakšne Divx driverje za linux bi rad, pa take k se bl na eazy instalirajo, da nimaš en kup tistih ukazov pa to
Aja pa še kakšne Divx driverje za linux bi rad, pa take k se bl na eazy instalirajo, da nimaš en kup tistih ukazov pa to
Cr00k ::
no jst mam pa tut en problem z modemom nasploh. V Mandrakeu 8.0 mi ga zazna vendar mi ne klice nikamor (digicom di3658)..tko da sem se malo igral z init stringi...med drugimi sem ponesreci sprobal ATZ1 (al neki podobnga) kar mi je resetiral modem (ni flashable) tko da mi zdaj tudi v windowsih ne deluje...!!...torej se mi poraja vprasanje kaj mi storiti....plis help!!
simon ::
Viper Neo: glede divx playerjev. preiskusil sem vse, najbolse se obneseta aviplay in mplayer. Noben od obeh se ne instalira kar sam, ni pa instalacija nobena mozganska kirurgija. Najprej si moras potegniti kodeke in jih razpakirati v /usr/lib/win32. potem pa se potegnes dol player in s ./configure, make, make install prevedes in instaliras. priporocam ti da uporabis razvojne verzije iz cvs-ja, ker so precej izboljsane. na download strani je komanda ki jo moras vpisati da jo potegnes dol (zacne se z cvs...)potem pa moras se pred ./configure natipkati ./autogen.sh
Aviplay ima gui, igra pa le avi-je, medtem ko se mplayer poganje iz ukazne vrstice, igra pa vse zivo (avi, asf,mpeg, vcd, dvd...) ima OSD (On Screen Display) in ga lahko upravljas z daljincem, driverje za vse zive izhode (tudi v konzoli s framebufferjem), tako da je kot nalasc za kaksno naredisam komponento za v dnevno sobo.
Aviplay ima gui, igra pa le avi-je, medtem ko se mplayer poganje iz ukazne vrstice, igra pa vse zivo (avi, asf,mpeg, vcd, dvd...) ima OSD (On Screen Display) in ga lahko upravljas z daljincem, driverje za vse zive izhode (tudi v konzoli s framebufferjem), tako da je kot nalasc za kaksno naredisam komponento za v dnevno sobo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Suse 9.0 (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 5088 (4374) | moj_nick |
» | PINGO 2.0 & FX5600 MEGA problem (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 5657 (4883) | marsovec gugu |
» | Linux modem problemOddelek: Operacijski sistemi | 1426 (1133) | kloshar |
» | Linux+DivxOddelek: Programska oprema | 1038 (913) | Viper Neo |
» | linux in motorola-modem driversOddelek: Operacijski sistemi | 1044 (907) | dr.J |