Forum » Programska oprema » Ghost problemi
Ghost problemi
jabe ::
En čas nazaj sem si naredila ghost image in danes sem ga hotela uporabiti, da mi ne bi bilo treba formatirati in vse od začetka nalagati. Ghost mi je naredil 4 cdje in ko pride proti koncu prvega, se začne puntati, da Norton Ghost ni zapekel tega cdja ali nekaj podobnega in tu se veselje konča. Potem sem hotela pa lepo na novo inštalirati windowse pa lepo boota s cdja, potem se pokaže napis da se nekaj gleda hardware configuration, potem pa najprej ekran mrkne, nato se ugasne še računalnik.
Kaj je deklici storiti? A sem kaj nepopravljivo uničila?
Kaj je deklici storiti? A sem kaj nepopravljivo uničila?
- spremenila: jabe ()
HeiJack ::
Ghost ti naredi naredi image, ki pa velikokrat zajebava že če imaš drug čipset na plati (VIA-nForce2 ...), tko da bi vilo fino, če bi pred ghostanja odinštalir-ala kontroler za disk in sistemske driverje - sicer pa vse od Simantec-a suxx (al ne dela al pa je tolk bugov, da se ti zmeša); po moje najbolj, da se vse še enkrat inštalira in uporabi tiste 4 CD-je za podstavke za sveče
Daedalus ::
Počaki malo... Če sem prav razumel, ti ghost začne na disk kopirati vsebino CD-ja, nakar proti koncu ugotovi, da ta CD ni bil narejen z Ghostom? Heh, dobra fora. Pri nalaganju winXP pa ti inštalacija crkne? Jaz bi najprej poskusil z memtest86 testirat ram - ponavadi dela pokvarjen RAM take težave. Poskusi najprej to, pa poročaj, če so kake napake (pa google je tvoj prijatelj za iskanje in uporabo tega programčka)... Če je RAM, ga pač menjaš pa je OK. Pa daj napisat konfiguracijo mašine. Mogoče maš pa kje kak kos hardvera, ki je znan troublemaker... Ker takole na slepo ugibat kaj bi lahko bilo...nisem jasnovidec
Aja, upam, da je bil Ghost image narejen na isti mašini, na kateri ga probaš zdaj uporabit...
Aja, upam, da je bil Ghost image narejen na isti mašini, na kateri ga probaš zdaj uporabit...
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
jabe ::
Hvala za pomoč, obema. Ja, Ghost image je bil narejen na isti mašini, in sicer laptopu gericom webshox. Ne bom šla pisat kaj vse je notri, niti ne vem na pamet. Je pa pomagalo naslednje:
Namesto win xp sem dala notri win 2000 pro in tu pa ni mašina nič mrknila. Ne vem, kje je bila fora, mogoče je ghost naložil nekaj kar win xp ni bilo všeč. No potem sem pa z win 2000 notri sformatirala tisto particijo in potem brez problema na novo inštalirala win xp.
@HeiJack
Hudiča, jaz sem pa v navalu besa vse 4 CD precej v smeti zabrisala. Sem mislila, da niso za čisto nič več uporabni
Namesto win xp sem dala notri win 2000 pro in tu pa ni mašina nič mrknila. Ne vem, kje je bila fora, mogoče je ghost naložil nekaj kar win xp ni bilo všeč. No potem sem pa z win 2000 notri sformatirala tisto particijo in potem brez problema na novo inštalirala win xp.
@HeiJack
Hudiča, jaz sem pa v navalu besa vse 4 CD precej v smeti zabrisala. Sem mislila, da niso za čisto nič več uporabni
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Disk Cloning - ghost image (strani: 1 2 )Oddelek: Programska oprema | 7420 (5840) | thebaloh |
» | Kopiranje Norton Ghost image CDOddelek: Programska oprema | 1434 (1225) | snoopy20 |
» | Ghost image in SATA diskOddelek: Pomoč in nasveti | 1746 (1499) | alex32 |
» | NTFS dostopOddelek: Operacijski sistemi | 2357 (1860) | ToniT |
» | Obupal nad računalnikom - prosim pomoč!Oddelek: Pomoč in nasveti | 884 (783) | Blisk |