Forum » Strojna oprema » Piski ob zagonu računalnika?
Piski ob zagonu računalnika?
damirez ::
Pravi navijalski mojster sem, tko pač sm mal navijal brez testiranj... Procesor sem navil iz 2500+ na 3200+ in Ti4200 na Ti4600 brez da bi kar kol prčkaril. Ok morm rečt mal sm testiral grafično ni blo artefaktov nč slika se ni zatikala nč. Procesor sem samo gledal temperaturo in nč druzga bla je normalno niska pod 55 zmeraj. Nikoli pa nisem kompa mučil par ur. Prime95 kaj je to?
No uglavnem 1x bratnranc en mulc pride h men in igra asterixa in ne zna ven pridt iz špile in opusti špil pržgan. Tako je laufal komp par ur preden je pršla punca ki tudi ni znala pridt vn tko da je komp kar ugasnila. In potem se ni hotel prižgat. 1x zapiska in potem 3x in se ne prižge. Me pokliče pridem dam probam računalnik dela normalno, odvijem komp vse ne deafult in sedaj komp če je predolgo prižgan, včasih zamrzne včasih se pa ne da ponovno prižgat.
Ko ga prižgeš zapiska 4x (1x in potem 3x) vsi štirje piski se zgodijo prej kot v sekundi, kljub temu da je sedaj računalnik na stock frekevencah. Tako da moram počakt 1h da s ekomp shladi preden ga ponovno lahko prižgem.
Kaj pomenijo ti piski?
No uglavnem 1x bratnranc en mulc pride h men in igra asterixa in ne zna ven pridt iz špile in opusti špil pržgan. Tako je laufal komp par ur preden je pršla punca ki tudi ni znala pridt vn tko da je komp kar ugasnila. In potem se ni hotel prižgat. 1x zapiska in potem 3x in se ne prižge. Me pokliče pridem dam probam računalnik dela normalno, odvijem komp vse ne deafult in sedaj komp če je predolgo prižgan, včasih zamrzne včasih se pa ne da ponovno prižgat.
Ko ga prižgeš zapiska 4x (1x in potem 3x) vsi štirje piski se zgodijo prej kot v sekundi, kljub temu da je sedaj računalnik na stock frekevencah. Tako da moram počakt 1h da s ekomp shladi preden ga ponovno lahko prižgem.
Kaj pomenijo ti piski?
Han ::
Kaj pomenijo piski, mora pisat v knjižici od osnovne plošče. Poberi ven spomin, resetiraj BIOS, vstavi spomin nazaj, vključi gepl, nastavi BIOS in upaj, da bo zadeva delovala brezhibno...
iNN ::
Fora je v grafi men je tud to delal in na zacetku tko da ce sm komp ugasnu je mogu bit ugasnen 1h in pol sm ga lahko spet przgav, pol se je pa ta cas skos vecov tko da je blo na konc treba cakat ze 3-4h in nato je sla grafa u kurac, mislim da je fora v hlajenju zdej k mam drugo grafo se mi je na zacetku tut to dogajal, pol sm pa lepo uzel dol rebra jih zbrusu, namazov z arktik silverjam dau rebra se na rame, dau use skp hotr uspodi namontiru dva 70mm zrakomlata in zadeva dela brezhibno nc vec ni tega da bi mi piskal al pa kej.
==
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Računalnik se noče prižgati, prosim pomoč!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1319 (1235) | jupiter |
» | Težava s BIOS - omOddelek: Pomoč in nasveti | 4892 (4556) | luka9 |
» | Po zamenjavi cpu & NB coolerja se komp ne pržgeOddelek: Pomoč in nasveti | 1926 (1617) | Klemzz |
» | porodne težave računalaOddelek: Strojna oprema | 1897 (1440) | dustphoenix |
» | PROBLEMI!!!! NA POMOC!!! Nujno!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1035 (741) | VidKo |