» »

Problem - samodejno resetiranje računalnika

Problem - samodejno resetiranje računalnika

kid666 ::

Stvar je taka: dve leti in pol star comp se mi sam od sebe resetira kadar sem na internetu, v glavnem kadar dolnalagam, redkeje kadar samo surfam. Računalo je drugače nonstop na internetu (tudi ponoči), dobro sem ga preveril za viruse, na njem vseskozi tečeta antivirus program in firewall.
V bistvu ne vem, kaj bi lahko bilo narobe. Se je že prej dogajalo, da se mi je računalo resetiralo, recimo enkrat na teden, zadnje čase se to dogaja neprestano. Je kriva poletna vročina? Vmes sem ga že formatiral pa nič ne pomaga.
Edina stvar, ki sem jo opazil je, da mi včasih računalo za kratek čas zmrzne (cca za 15s), poraba spomina (mem usage) pa v task managerju za programe kot so mula, bit torrent, in tudi internet explorer dosega nenormalno visoke stopnje, tam do 60.000K.
Ko nisem na internetu teh problemom, razen zmrzovanja compa, nimam. Prav tako lahko stvari mirno dljam preko DC++.
Mi ve kdo povedat, kaj je narobe, da bom vedel zamenjat (spomin, matična, procesor?)?

Še info:
Windows 2000 sp4
AMD Athlon XP2100
512RAM

Hvala za vsakršno pomoč,
kid

miLek ::

Dol si zbriši ADSL program od SiOLa in si nared prek xp, sprazni malo disk in počist spyware

Scorpia ::

milek, kako veš da ima siolov program?
kid666 presnemi si program speedfan, ali pa mother board monitor. Lahko je zaradi temperature ali pa zaradi napajalnika.
Antivirus si kaj updetal? ker če nisi je brezveze, da ga imaš gor.

>>>Je kriva poletna vročina?
Kje pa si to, je pri vas poletje. Da še jaz pridem :D

ram ti ni kriv, ker če bi bil ram, bi ti že kaj napisalo.
lahko bi pa manj uporabljal te programe, in ne vse naenkrat, pa reši se IE-ja. Gor si dej firefox.
////

Scorpia ::

aja spomin ti lahko tolk zasede, če z kakšnim programom npr. emule več stvari naenkrat snemaš in bo seveda več rama zasedu. takrat pa je tudi procesor obremenjen, tko da je sigurn krivo temperatura procesorja. Kako pa med kakšno igro dela sistem?
////

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Računalnik se čudno obnaša, zmrzuje, se ne prižiga (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
554437 (3761) GTX970
»

Računalnik se mi kar ugaša

452133 (1792) mojo31
»

nenadno ugašanje računalnika - nujna pomoč

234874 (4045) Pyr0Beast
»

rabim pomoč pri zaganjanju viste 32 bit

161293 (1111) mala lady
»

Zakaj se mi računalnik resetira?? (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
563559 (3176) c3R4R

Več podobnih tem