» »

mod misa

mod misa

tec ::

Pred kratkim sem od kolega dobil enga glodalca, ki je bil revez brez repa, pa se sepal je ker je imel svoh akumulator :) Po enem tednu uporabe se je izkazalo, da bom moral vsak dan filat baterije, kar mi pa ni bilo ravno po godu. Zato sem dobil idejo, da bi misa opremil z repom, ki bi mu dovajal strom in mocnejsimi baterijami. Hotel sem doseci to, da bi lahko nemoteno delal tudi takrat, kadar bi se mis polnil oz. bi bile baterije izpraznjene.

Tako sem navrtal eno luknjico v sprednji del misa, kamor sem namontiral zenski konektor. En stari adapter za gsmje, sem uspesno predelal v polnilec in ga na koncu zice zakljucil z moskim konektorjem, ki se je lepo usedel v novo miskino luknjico. Na koncu pa sem se mal prostor za baterije zrihtal, kamor sem uspesno namontiral nov, mocnejsi akumulator :)

baterija oz. akumulator je litij ion-ski 3.6v od audiovoxa. baterija je ravno prav velika, da se stlaci notr brez vecjih modifikacij prostora. mis je defaultno na 3v, sam ni blema dela tut na 5 :)

Zraven zenskega konektorja sem dal se eno varnostno diodo, zaporedno vezano, da ne bi kdaj prikljucil kontra polariteto.

spodaj je mal slik

image01.JPG
image02.JPG
image03.JPG
image04.JPG
image05.JPG
image06.JPG
image07.JPG
image08.JPG

comments?

smilyxx ::

Hehe morm rečt da s temule brezžičnost izgubi svoj čar:D Si mogoče pomislil da bi sam zamenjal akumulator? Hehe drgač je pa tole luštn projekt. Pohvalno.

Lp
Save water.
drink beer.

Boki_ ::

Sej je nima stalno priključene. Brezžičnost še vedno obdrži svoj čar :D
I'm back

tec ::

Sej baterija zdrzi 6 dni, brez filanja....3.6v, 750mAh
Ko rata kriza, pa prikljucis in delas naprej :)

mile ::

kul, dobra ideja

iNN ::

Ja mam neki podovnga narejenga, sam mene je v to prisililo dejstvo da zmer ko sm spilu mi je zmanjkal baterij ;(( ;(( in pol sm lepo zvrtov dve luknjici v mis, potegnu kable iz zatonapravljenega usmernika vezov z preduporom da sm dobil primerno nap. in lepo notr priklucu namesto baterij >:D Zdej je dobr to da spilam brez da bi mi mis stekala in se lazja je za kaksno polovico :)) slabost pa je da ma zdej kable;(
==

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[c#] savefiledialog, en sfd a več datotek

Oddelek: Programiranje
8742 (670) darkkk
»

[PHP]Zajem slike iz direktorija

Oddelek: Programiranje
51230 (1147) KernelPanic
»

Trije monitorji na en računalnik preko DVIja

Oddelek: Strojna oprema
192171 (1821) 5er-->
»

Podloga

Oddelek: Kaj kupiti
281657 (1309) nodes
»

Kje v Lj. najceneje do CF 256MB kartice?

Oddelek: Kaj kupiti
232143 (1693) BlackHole

Več podobnih tem