» »

Shaolin bojevniki ali menihi?

Shaolin bojevniki ali menihi?

Jeronimo ::

V ponedeljek sem bil na predstavi Shaolin menihov v Križankah.

Zanimiva predstava, ki pa ni bila ravno tisto, kar sem pričakoval. Bolj je bila podobna gledališki predstavi, kot pa kakšnemu demonstriranju borilnih veščin.

Glede na to, da so si Shaolin menihi okoli sebe zgradili velik mit bojevnikov, sem pričakoval rahlo več demonstracije borilnega športa.
Na koncu sem nekako lahko potegnil črto, da so fantje zelo gibčni in bi lahko vsak izmed njih bil gimnastičar na parterju.:)

Je pa tudi res, da pravi mojstri ne hodijo naokoli in se kažejo na gledaliških predstavah, a ne.;)

Baje naj bi trenirali po osem ur na dan. Če je to res, potem morajo že kaj znati. :D

JURIŠ !!!
Preko vode do slobode!

`DoC ::

Ja jaz osebno jih nisem gledal tako, da imaš najboljšo predstavo o tem kaj počnejo ti tipi ti, ki si si ogledal to predstavo. Sem pa gledal neke slikice in bral ene par stvari o njih kaj vse ti tipi počnejo in morem reči da po tistem kar sem videl res izgledajo impresivno. Zakoni fizike nekak padejo v vodo ko se ti pojavijo, svašta.>:D
+°´°+,¸¸,+°´°~What We Do In Life, Echoes In Eternity~°´°+,¸¸,+°´°+

OZZY ::

Če se spomniš enega filma glede tega, ki se je šlo tudi glede enega ,ki je hotu postat shaolin bojevnik. Pač v filmu je bilo čisto drugače prikazano kot je v resnici.
Kako vem. Ker sem enkrat gledal na tv oddajo o njih in tudi, ko so jih zaprosili za kako demonstracijo veščin so bolj malo pokazali ali sploh neradi. Mit o nekem super bojevniku se je tako v današnjem času spremenil v nekaj drugega.
Ni več tako kot je bilo včasih. Paš so menihui samo da izkoriščajo ljudi, da dobijo hrano. Se se tam nekaj učijo samo to ni enakem kar je bilo v časih stare kitajske.
Go with the flow.

Freak ::

jst sm jih vidu na dnevniku. Sploh si ne morem predstavljat, kako so lahko tko gibčni8-O

OZZY ::

Teh demonstracij veščin je blo parkrat tudi po eurosportu, kjer pa je bilo predstavljeno velik več borilnih veščin. Pač vsaka veščina ima nekaj svojega in vsaka je zanimiva.
Go with the flow.

Aggressor ::

Jeronimo, ni vse v poskakovanju in kričanju. To zna vsak karateist, ki je treniral solidno število let. Pri Shaolinih gre za to, da telo podvržejo misli oz. vzpostavijo duhovno ravnotežje (ki), s pomočjo katerega potem počnejo nam težko razumljive stvari. Zame je mnogo bolj kot trojni salto fascinantno, da lahko šibajo desetine kilometrov s po petdeset kilami na nogah... Da ne omenjam ležanja na osteh itd.
en CRISPR na dan odžene zdravnika stran

OrlyTM ::

Točno to, kar je povedal Aggressor ... sam bi pa dodal meni najfascinantnejšo vajo:

Veliko sulico z ostro konico (res ostro in koničasto) položi na vrat spredaj, drugi drži sulico in on jo s potiskom telesa naprej, ukrivi, brez da bi ga sulica zbodla ....

Mislm halo ... večini bi ost pogledala na drugi strani vratu ven.

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

SkIDiver ::

Šaolini ne izvajajo borilnih veščin. To je za njih kot neka vera. Če pa kdo misl da bo kj vidu na predstavitvi se je pa hudo uštev.

Jeronimo ::

Diver: Res je kar praviš. Verjetno pravih njihovih mojstrovin ne bomo nikoli videli.

No, vsekakor jih je bilo zanimivo enkrat videti.

Še enkrat pa ne bi šel. :D
JURIŠ !!!
Preko vode do slobode!

sketch ::

Moram rečt da sem pa jaz kar zadovoljen, da se niso zreducirali na čisti šovbiznis. Taka predstava je po eni strani majhno razočaranje, saj nismo verjetno videli niti 20% tistega, kar so oni res sposobni - po drugi strani je pa bolje, da niso postali popolnoma skomercializirani in prodajali zgolj trike in gimnastične vaje.
Če bi na predstvi videl kup neverjetnih fizičnih trikov, bi bil po eni strani navdušen (začuden), po drugi strani pa šaolinci ne bi več bili to, kar so bili včasih - bili bi zgolj še eni potujoči čarovniki, tako kot kakšen Copperfield ali pa kaj takega... Mislim, da je bolje tako, kot je bilo, kljub temu, da so bile vstopnice pregrešno drage. :| :D:D

M@re ::

Je že res da ponavadi te predstave izgledajo bolj kot gledališče kot pa borilne veščine....Bistvo tega je, da morjo tud menihi "jest" in to je pač to kar privlači množice...
Mislim da se pravih predstavitev v Evropi sploh ne da videti
..:Do, or do not. There is no try:..


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings (Marvel)

Oddelek: Sedem umetnosti
212104 (720) oo7
»

Profesionalni borec v striptiz klubu brutalno pretepel štiri moške (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15432061 (26055) Avenger
»

Borilne veščine

Oddelek: Loža
4810264 (9297) amigo_no1
»

Borilna veščina

Oddelek: Loža
304273 (3513) Gregor P
»

Kali - filipinska borilna veščina (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11516488 (11431) imagodei

Več podobnih tem