Forum » Kaj kupiti » DDR rami CL3 ali CL2.5
DDR rami CL3 ali CL2.5
MortalL ::
Lep pozdrav!
Danes grem v Avstrijo po nove rame, pa me zanima razlika med rami, kjer piše odzadaj CL2.5 ali pa CL3. Mislim da je nekaj v zvazi s taktom, po tej logiki bi naj bil 2.5 hitrejši, a je nekoliko cenejši....
Prosim za čimprejšne odgovore...
Hvala
Danes grem v Avstrijo po nove rame, pa me zanima razlika med rami, kjer piše odzadaj CL2.5 ali pa CL3. Mislim da je nekaj v zvazi s taktom, po tej logiki bi naj bil 2.5 hitrejši, a je nekoliko cenejši....
Prosim za čimprejšne odgovore...
Hvala
Primoz78 ::
Cenejsi so verjetno ker CL3 verjetno PC4000 ali vec...CL2,5 pa PC3200 ali kaj podobnega...Katere bos vzel pa je odvisno od tvojega racunalnika...oz. sistema v katerega bos ta ram dal.
Lp Primoz C.
Lp Primoz C.
MortalL ::
Koliko sem na hitro ugotovil imajo torej 333MHz rami zadaj CL2.5
Jaz pa rabim rame 400MHz, ki pa imajo povsod oznako CL3...
Po tej logiki so hitrejši s čimvečjim CLjem...
Jaz pa rabim rame 400MHz, ki pa imajo povsod oznako CL3...
Po tej logiki so hitrejši s čimvečjim CLjem...
kihc ::
???
Glej, CL(Cas Latency) označuje nekakšno zakasnitev med izvajanjem ukazov (neki tazga). Večja kot je zakasnitev, bolj neodziven je ram - počasnejši. Zdej je odvisno kolk $ misleš dat za ram, samo večina 400mhz rama ima cl2.5 tisti malo boljši majo 2.0 tri je pa še večje sranje.
Glej, CL(Cas Latency) označuje nekakšno zakasnitev med izvajanjem ukazov (neki tazga). Večja kot je zakasnitev, bolj neodziven je ram - počasnejši. Zdej je odvisno kolk $ misleš dat za ram, samo večina 400mhz rama ima cl2.5 tisti malo boljši majo 2.0 tri je pa še večje sranje.
x
Witboy ::
kihc:
ej sam zakaj je pa Twister 512MB PC4300 DDR CL3 Zdej al jst teh oznak ne razumem al pa to ni 400Mhz ram :) Glede na to da si reku da so vecina 400Mhz ramov CL 2.5 oz 2. Pa kukr jst vem Twinmosovi niso glih za v smeti...
ej sam zakaj je pa Twister 512MB PC4300 DDR CL3 Zdej al jst teh oznak ne razumem al pa to ni 400Mhz ram :) Glede na to da si reku da so vecina 400Mhz ramov CL 2.5 oz 2. Pa kukr jst vem Twinmosovi niso glih za v smeti...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Witboy ()
kihc ::
Tist twister ma cl3 zato ker je frekveca tolk našponana, da noben čip ne bi zdržal nižjih timingov.
/edit - očitno nisem dobro prebral tvojga posta - a ni oznaka za 400mhz čipe PC3200 ? Po moji logik bi mogl bit PC4300 tam nekje 250 (500) mhz?
aha
/edit - očitno nisem dobro prebral tvojga posta - a ni oznaka za 400mhz čipe PC3200 ? Po moji logik bi mogl bit PC4300 tam nekje 250 (500) mhz?
aha
x
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kihc ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Katere RAMe?Oddelek: Kaj kupiti | 1991 (1166) | pia |
» | Kingston KHX 3000 (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Navijanje | 11001 (7802) | celada |
» | Katere rame kupt???Oddelek: Kaj kupiti | 2056 (1392) | TommyLee |
» | ram twister pc3200 ali pc4300Oddelek: Kaj kupiti | 2173 (1472) | kajzer |
» | BH-5Oddelek: Navijanje | 2082 (1809) | royal |