» »

XP SP2 in PROKLIK

XP SP2 in PROKLIK

kozmos ::

Pozdravljeni,

Zanima me, če je komu že uspelo uskladiti Win XP SP2 in PROKLIK. Sam imam USB ActivCard, ki pa na SP2 ne dela pravilno. Tudi ko poskušam ročno zagnati sevis za pametne karice mi ne uspe. Vsake pomoči bl bil hvaležen, saj ne želim reinstalirati XP-je.

LP

Primoz78 ::

Saj ti jih ni treba reinstalirati...sam SP2 vrzi dol pa bi moralo bit vse normalno. Uff se dobro da nismo na firmi dali SP2 se gor :\

Lp Primoz C.

kozmos ::

Brez skrbi da sem tudi to že probal, pa vseeno ne odstraniš vsega, zadeva še vedno ne dela.
Zaenkrat sem moral kar na drugo mašino instalirati PROKLIK, sam to je le začasna rešitev.
Sem klical tud mojstre na NLB, pa so rekli da naj se kar sam malce poigram, češ da še ne vedo prave rešitve.

Primoz78 ::

Uff...kompicirano pol...kaj pa kaki Last known working configuration al kaj je ze tisto si probal? Mogoce bo pomagalo...drgac pa nanovo citalec kartic in proklik instalirat...ce se to ne pomaga...pa res nevem :\

Lp Primoz C.

kozmos ::

Probal sem že vse, instaliral ponovno Proklik,USB gonilnike za ActivCard pa XP-ji že imajo.
Meni ni problem postaviti sistema v prejšnjo, delujočo konfiguracijo. Mene predvsem zanima kako SP2 prepričat da bo sprejel Proklik.

frikec() ::

Problem je v ActivCardovih driverjih. Problem še rešujejo. SP2 pa lahko odstraniš z uporabo Restore Pointa (če ga imaš vklopljenega seveda).

kozmos ::

Torej bo potrebno še malce počakati, da se zadeve uredijo. Namreč smatram, da naj bi bil Proklik na kar se da zaščitenem sistemu, kar pa naj bi zaenkrat ravno SP2 ponujal, vsaj Microsoft tako pravi.

ssitcm ::

Za delovanje ActivCard-a pod SP2 je potrebno zamenjati/namestiti nov gonilnik za ActivKey. Mogoče ga lahko dobite pri firmi/zastopniku Crea d.o.o. Sam sem imel problem pri uporabi USB ActivKey-a. V dodaj ali odstrani sem za ActivCard Gold izbral spremeni, nato modify in nato izvedel deselect za ActivCard ActivKey. Zadnji korak je bil instalacija novega gonilnika za ActivKey (pognal sem exe file, ki sem ga dobil pri Crei).

Robert ::

Uporabljam WinXPPro SP2 in Activcard USB za KLIK. Prej sem imel Activcard na COM portu pa zadeva ni več delala po instalaciji SP2. Po konzultaciji (tehnična pomoč KLIK) sem izvedel da zadeva ne bo več delovala pod COM portom ampak moram preiti na USB. Zadevo sem kupil, priklopil ACTIVCARD USB na računalnik, instaliral gonilnike za ACTIVCARD USB, ki sem jih dobil na uradni strani Activcarda, resetiral računalnik in zadeva dela zelo dobro. Opozarjam pa da uporabljam ACTIVCARD USB za KLIK.

Gandalfar ::

in koliko stane activcard za usb?

Robert ::

Mislim da okoli 6.200 SIT pri Gambitu. Ampak OEM izvedba brez gonilnikov in kartice samo čitalec.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Proklik in Linux

Oddelek: Pomoč in nasveti
83808 (3238) knesz
»

Proklik na Win89/ME

Oddelek: Pomoč in nasveti
71980 (1555) smrkecXY
»

Certifikat na USB ključ

Oddelek: Pomoč in nasveti
127415 (7146) StratOS
»

ActivCard pametni ključ

Oddelek: Kaj kupiti
142910 (2739) Airskull
»

Service Pack 2

Oddelek: Programska oprema
7941 (837) gfighter

Več podobnih tem