Forum » Operacijski sistemi » a obstaja kaksne program kot je MBM za linux
a obstaja kaksne program kot je MBM za linux
iNN ::
.a obstaja kaksne program kot je MBM za linux ? mam mandrake 9.1, sam tolk da bi mi meru temperaturo CPU
jype ::
googlaj za lm_sensors, potem pa te podatke lahko bere ogromno enih programov.
Jaz sem obicajno uporabljal kar sensord ki rise grafe z RRD in jih lahko vidis na web pagetu.
Jaz sem obicajno uporabljal kar sensord ki rise grafe z RRD in jih lahko vidis na web pagetu.
iNN ::
ja sm instalu tega: gkrellm sam kokr vidm ne mer temp. ampak samo z grafi ponazarja obremenjenost CPU ja, earthernet-a, diska. pr opcijah lahko tut izberes eno poglavje kjer pise temperatures, sam nism nc najdu kje nastavt da bi mi jih prkazu
mile ::
še enkrat preber moj prejšen odgovor.....
/edit
ko bos imel to instaleran, imas v konzoli sensors-detect za nastavitev in sensors za testiranje , potem sele pride na vrsto GUI
/edit
ko bos imel to instaleran, imas v konzoli sensors-detect za nastavitev in sensors za testiranje , potem sele pride na vrsto GUI
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mile ()
dr.J ::
lm_sensors paket je v vsaki distribuciji
Kateri kernel uporabljaš? Med 2.4.x in 2.6.x je kar precejšnja razlika (v 2.6.x so lm_senzorji že vgrajeni), čeprav so tudi za slednjega že naredili user-space tools.
V glavnem, dela kot urca, tako na 2.4 kot na 2.6 jedrih.
Še link:
http://secure.netroedge.com/~lm78/index...
Razni Ktermometri so samo GUI.
Kateri kernel uporabljaš? Med 2.4.x in 2.6.x je kar precejšnja razlika (v 2.6.x so lm_senzorji že vgrajeni), čeprav so tudi za slednjega že naredili user-space tools.
V glavnem, dela kot urca, tako na 2.4 kot na 2.6 jedrih.
Še link:
http://secure.netroedge.com/~lm78/index...
Razni Ktermometri so samo GUI.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dr.J ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | pregrevanje prenosnikaOddelek: Strojna oprema | 1928 (1401) | mulc007 |
» | Fedora core 5 in UPS mustek powermust 600, ter odčitavanje temperaturOddelek: Operacijski sistemi | 1387 (1305) | Saintek |
» | lm_sensors v linuxuOddelek: Operacijski sistemi | 1255 (1122) | CCfly |
» | Gentoo Linux & nov KDE problem!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1248 (1188) | Tarzan |
» | koliko naj bi bila temperatura CPUja ... ?Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 2251 (1565) | xenon74 |