Forum » Kaj kupiti » Video encoding platforma za doma
Video encoding platforma za doma
jype ::
Pocasi bom kupil en box, katerega glavna naloga bo enkodiranje razlicnih video formatov. Enkodiranje ni treba da je real-time, je pa zazeleno, da je cim hitrejse. OS bo Linux, software ze imam, zanima me pa kaj priporocate za HW.
Po googlu sodec je najboljsa opcija trenutno videt AMDjev FX-53, ki pa je nekam drag - priblizno $1000 (USD). Poleg takega procesorja potrebujem se dober motherboard, o katerih nimam pojma. Ce je kdo sestavljal podobno masino bom vesel, ce pove izkusnje.
Po googlu sodec je najboljsa opcija trenutno videt AMDjev FX-53, ki pa je nekam drag - priblizno $1000 (USD). Poleg takega procesorja potrebujem se dober motherboard, o katerih nimam pojma. Ce je kdo sestavljal podobno masino bom vesel, ce pove izkusnje.
Caligula ::
Tradicionalno je za video encoding Intel precej boljsi.
Kako je pa z bang/buck razmerjem pa trenutno ne vem, ker ne spremljam teh cen trenutno.
Je pa ravno to podrocje, kjer ima Intel ocitno prednost pred AMDjem.
Kako je pa z bang/buck razmerjem pa trenutno ne vem, ker ne spremljam teh cen trenutno.
Je pa ravno to podrocje, kjer ima Intel ocitno prednost pred AMDjem.
jype ::
AMD se hvali, da so FX serija AMD64 procesorjev namenjeni predvsem procesiranju videa.
Ne najdem nobenega motherboarda s PCI-X ali vsaj PCI64 slotom za AMD64. A jih dejansko ni, al sem samo jaz tak stor, da ne najdem?
Ne najdem nobenega motherboarda s PCI-X ali vsaj PCI64 slotom za AMD64. A jih dejansko ni, al sem samo jaz tak stor, da ne najdem?
ronaldo ::
vzami a64 3500+
zato ker je sedaj cena padla, pa se splaca, ima pa prednost pred intelom prav v tem da podpira 64-bitni os, in v anandtechu so testirali 32bit video encoding vs 64 bit, in je v 64-bitnem os-u, video encoding za 20%+ hitrejse opravilo.
zato ker je sedaj cena padla, pa se splaca, ima pa prednost pred intelom prav v tem da podpira 64-bitni os, in v anandtechu so testirali 32bit video encoding vs 64 bit, in je v 64-bitnem os-u, video encoding za 20%+ hitrejse opravilo.
podtalje ::
Jaz bi tudi predlagal Athlon 64 in 64bitni OS.
Kodiranje večinoma poteka z operacijami s plavajočo vejico, tako da bis se 64bit sistem moral poznati na hitrosti.
Kodiranje večinoma poteka z operacijami s plavajočo vejico, tako da bis se 64bit sistem moral poznati na hitrosti.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Pentium M 780Oddelek: Novice / Procesorji | 3642 (2992) | Dr_M |
» | 64 ali 32 bitni procesor?Oddelek: Kaj kupiti | 2546 (1979) | M.B. |
» | Pomoc pri sestavljanju malo mocnejsega PC sistema!Oddelek: Kaj kupiti | 1220 (1021) | Racunalnik |
» | athlon 3,0 64 bitni ali pentium 4 3,0?Oddelek: Kaj kupiti | 1669 (1321) | Zheegec |
» | v +cem so bistvene razlike med 32 in 64 bitnim procesorjem?Oddelek: Strojna oprema | 2116 (1892) | pingec |