» »

TEAC combo

TEAC combo

pilot ::

Stvari so prišle že tako daleč, da nimam več idej. Pred kratkim sem si omislil nov comp, obični nc posebnega z pekačem combo Teac DW-552G. Težava je v tem da ta stvar zelo težko bere cd-je vseh vrst. Ne glede kje je CD spečen, v službi, doma, prijatelju ali vrsta CD-jev (Verbatim, Sony, TDK..), test CD kakovosti v nerotu odkrije obilico C2 napak, včasih toliko da je CD neberljiv ali pa se enota zaganja oz. se mu zmanjšuje hitrost tudi na 4x, 8x. Tudi kar sam speče ne zna potem več normalno prebrat. Medtem ko so ti CD-ji v ostalih pogonih (Teac CD512, Toshiba M1802, LiteOn 52327S) normalno berljivi. Na istem compu imam še LiteOna ki normalno dela. Zamenjal sem že več nerotov, ponovno namestil XP, različne hitrosti zapisa, priključen je na Secondary IDE Channel, kot Slave z DMA on pa nič. ;( Rad vidim da je zapis na CD-ju 100% vsaj v začetku, me to zelo moti, ali delam iz muhe slona!!!! Ali pa tudi Teac živi samo še na svojem dobrem imenu iz starih časov? Za kakšen nasvet se zahvaljujem, preden ga vržem v smeti!!

P.S. Ko sem že tule: kateri zapis je bolj obstojen? zapis na CD-ju ali zapis na DVD-ju, če gledamo proporcionalno medije istih kakovostnih razredov.;(
0:)

SodVina ::

Tudi jaz imam teac combo (48/16), pa lahko recem, da z njim nisem zadovoljen. Cd-je in dvd-je sicer bere dobro, pece pa precej slabo. Glasbeni cd, naprimer mora imeti ze veliko sreco, da ga radio ali pa diskman prepoznata. Imam tudi liteona, pa lahko recem, da je vsaj meni obcutno boljsi. No samo toliko.

pviran3 ::

Jest sm pa znoru z liteonom!!!
Pol sm pa šu v šop in ta drazga (20.000 sit) plextorja kupu, zdej pa dela tkok more :D

CCfly ::

Občutek imam da sta bila zadnja dobra izdelka od Teaca 24x pekač in 32x bralnik. Vsi kasnejši modeli so bili na ravni ostalih tajvanskih stvaritev. Sicer pa sedaj še Teac baje uporablja LiteOn-ov model pri DVD pekačih. Samo znamka pač.

Dr_M ::

teacovi pekaci so bli dobri do 40x, 48x pa 52x sta bla pa pravi flop....
sam mam liteonov dvd pekac in morm rect, da cdje pece res nenormalno dobro, ce je vsaj nek spodoben medij.
mam tut yamahi crw 3200 ki dela odlicno, sploh za musko je zakon :)

verjetno teac res uporablja liteonove pogone, ampak problem ni v samem pogonu, ampak dejstvo, da teac ni sposoben napisat enga firmware ki bi delu.
moj fotr ma liteonv combo in dela brez najmanjsih problemov.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri DVD-ROM

Oddelek: Kaj kupiti
211997 (1654) pia
»

DVD pekač (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
897672 (5255) AtaStrumf
»

Kater Dual DVD zapisovalec od nastetih?

Oddelek: Kaj kupiti
372427 (1788) Gronder
»

Kateri DVD pekač naj kupim

Oddelek: Kaj kupiti
231693 (1408) Caligula
»

teacovi pekači-da ali ne?

Oddelek: Kaj kupiti
222000 (1503) AngelOfDeath

Več podobnih tem